Hirvisuo ja Ahokas lopettivat pääsarjauransa – ”Jälkimmäinen puolisko oli parasta Aleksia ehkä koskaan”

Aleksi Ahokas (vas.) päätti pääsarjauransa. Kuva: Ainesmedia

Miesten F-liigan TPS kertoi tiistaina sosiaalisessa mediassa, että puolustaja Heikki Hirvisuo, 26, ja hyökkääjä Aleksi Ahokas, 28, eivät jatka pääsarjauriaan.

Hirvisuon peliura on ollut vahvan TPS-painotteinen. Pitkän junioriputken jälkeen Hirvisuo edusti ruotsalaista Visbyä vuodet 2018-21. Visbyssä Hirvisuo pelasi 40 ottelua Allsvenskanissa (7+6) ja yhden kahden aikana 30 Superliigan peliä (4+4).

TPS:n edustuksessa Hirvisuo pelasi lopulta ensi kerran kaudella 2022-23. Kahteen viime kauteen liigapelejä kertyi 73 (3+1) ja viime kauden kruunuksi TPS voitti SM-kultaa.

– Heikki siirtyi vahvan TPS-junnu-uran jälkeen ensin kolmeksi kaudeksi Ruotsiin, jonka myötä meni vähän tutkan alla Suomessa pitkään. Suomeen paluun jälkeen on ollut hienoa saada hänet osaksi TPS:n liigamiehistöä. Heikki on hyvä esimerkki tyypistä, joita haluamme jatkossakin nähdä mustavalkoisissa. Oma kasvatti, sitoutunut ja joukkueen äijä, TPS:n urheilujohtaja ja menneen kauden päävalmentaja Perttu Kytöhonka kommentoi.

Ahokas aloitti pääsarjauransa jo kaudella 2012-13 Top Teamissa Divarissa. Divarissa Ahokas pelasi pelasi myös Josbassa ja pelejä kertyi 106 (57+55). Viimeiset kuusi kautta Ahokas pelasi Welhoissa ja TPS:ssa.

Liigassa pelejä kertyi yhteensä 165 (78+94). Kaudella 2022-23 Ahokas saavutti SM-kullan TPS:n kanssa.

– Aleksi puolestaan hyvä esimerkki jostain muualta TPS-miehistöön liittyneistä ihmisistä, joille on jatkossakin tilaa TPS-paidassa. Aleksi kiinnittyi heti vahvasti osaksi meidän joukkue- ja seurakeskeistä arvomaailmaa. Toistaiseksi viimeiseksi jääneellä kaudella esiintyi eri ketjuissa ja eri rooleissa. Hienoa oli nähdä, että erityisesti runkosarjan jälkimmäinen puolisko oli parasta Aleksia ehkä koskaan, Kytöhonka sanoitti.