Juha Kivilehdon mukaan jossitteluun ei ole syytä – ”Eteenpäin mentiin, mutta ei riittävästi”

Classic joutui taipumaan Oilersille seitsemännessä finaalissa. Kuva: Ainesmedia

Tampereen Classicin unelma Suomen mestaruudesta mureni seitsemännen finaalin viimeisellä minuutilla, kun Oilers ratkaisi 6-4-voiton ja sitä myötä Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-3. Classicin päävalmentaja Juha Kivilehto veti ajatuksiaan yhteen tuoreeltaan.

– Tarkkaa pelaamista sillä lailla, että kumpikaan ei oikein uskaltanut pelata.

– Pienet marginaalit ratkaisivat. Se oli tolppa sisään, tolppa ulos. Oilers oli ehkä tuon verran parempi tässä sarjassa, että ansaitsi voittonsa, Kivilehto purki kliseepankkia Hakametsän jäähallin matolla hopeamitali kaulassa.

Classic voitti kaksi ensimmäistä finaalisarjan ottelua maalilla, 5-4 ja 4-3. Kolmannen pelin voitti Oilers jatkoajalla ja sitten kaksi seuraavaa 8-5 ja 8-6. Lauantain kuudennessa ottelussa selkä seinää vastaan pelannut Classic haki Helsingin jäähallista selvän 9-4-voiton ja venytti ratkaisuottelun sunnuntai-illaksi Tampereen Hakametsään.

– Momentum vaihteli aika paljon tämän sarjan aikana. Ne kaksi ensimmäistä peliä oltiin edellä. Vaikka ne numerollisesti olivat tiukkoja, oltiin pelillisesti edellä, Kivilehto arvioi.

– Sitten Oilers paransi huomattavasti, me ei pystytty siihen vastaamaan, ja he voittivat kolme peliä putkeen. Me olimme taas todella hyviä eilen (6. finaalissa lauantaina), vastustajalla ei ollut minkäännäköistä saumaa siinä. Tänään (7. ottelu) oli maalin peli.

Hänen mukaansa seitsemännestä finaalista ei jää Classicille omasta pelistä mitään jossiteltavaa, että jotain olisi tarvinnut tehdä toisin tai eri lailla.

– Tämän pelin voitto oli kuitenkin omissa käsissä. Olen siihen tyytyväinen, Kivilehto sanoi.

– Kaksi huippujoukkuetta vastakkain ja varmaan peli sai ansaitsemansa lopun. Harmi vain, että se kääntyi meidän kannalta näin.

Kivilehto valmensi Classicia nyt toista kautta. Hän hyppäsi todella pitkän ja menestyksekkään peliuransa jälkeen suoraan päävalmentajaksi. Keväällä 2022 hän juhli mestaruutta Classicissa pelaajana, nyt päävalmentajana kaudet ovat päättyneet tappioon ensin puolivälierissä ja tänä keväänä seitsemännessä finaalissa.

– Kausi on ollut pitkä. Yli vuosi on menty siitä, kun harjoitukset aloitettiin. On ollut heikkoja hetkiä, on ollut hyviä hetkiä, mutta verrattuna viime vuoteen olimme huomattavasti parempia tällä kaudella. Eteenpäin mentiin, mutta riittävästi ei viime vuoden jälkeen saatu parsittua itseämme kasaan, että oltaisi voitu pärjätä.

Tässä kohtaa pärjääminen tarkoittaa Classicille vain Suomen mestaruutta.

Hänen mukaansa toinen kausi päävalmentajana oli kuitenkin henkilökohtaisesti helpompi.

– Onhan se helpompaa, totta kai, kun tiedät, mitä on tulossa ja mikä on homman nimi.