KrP rynni ohi päätöskympillä – Henri Johanssonin huima liigaura päättyi pronssimitaleihin

Henri Johanssonin liigaura päättyi sunnuntaina. Arkistokuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n historiassa päättyi sunnuntaina kaksi merkittävää aikakautta.

Joukkue pelasi historiansa viimeisen liigapelin legendaarisessa Raholan Liikuntakeskuksessa. Samalla päättyi seuran ikoniksi nousseen Henri Johanssonin ura.

Ja KrP voitti pronssia, vaikka tiukkaa tekikin. Päivänsankari Johansson aloitti maalinteon vain parin minuutin pelin jälkeen, mutta kolme seuraavaa maalia teki Indians. Juuso Ahola oli toisen erän ainoa maalintekijä, joten Indians pääsi päätöserään 3-2-johdossa.

KrP löysi viimeisellä kympillä vielä uuden vaihteen. Mikko Laakso tasoitti, Joona Rantala naulasi voittomaalin kolme minuuttia ennen loppua ja Vili Liponen viimeisteli KrP:n 5-3-voittolukemat tyhjiin. Samalla KrP:n mitaliputki kasvoi neljän kevään mittaiseksi.

Johanssonin liigaura alkoi jo kaudella 2002-03. Hän edusti ensin seitsemän kautta Classicia ja kaudesta 2009-10 joukkue on ollut Nokian KrP. Johansson ei voittanut urallaan Suomen mestaruutta, mutta saavutti yhteensä neljä SM-hopeaa (2 Classicissa) ja neljä pronssia (1 Classicissa). KrP juhli tällä kaudella Suomen Cupin voittoa, jonka Johansson oli voittanut myös Classicin kanssa.

Johanssonin henkilökohtaiset saavutukset ovat liigassa omaa luokkaa. 38-vuotias laituri pelasi kaikkiaan 711 liigapeliä (historian eniten), joissa hän teki 782 maalia (historian eniten) ja syötti 584 maalia (historian toiseksi eniten). Yhteissaldo 1366 pistettä on kevyesti liigahistorian kovin, sillä seuraavana oleva Sami Koski on 265 pisteen päässä.

Johansson oli historian ensimmäinen, joka rikkoi 1000 pisteen rajan runkosarjassa ja on tehnyt runkosarjassa tehot 678+499=1177. Kukaan muu pelaaja ei ole vielä ylittänyt 1000 pisteen rajapyykkiä runkosarjassa.

Johansson on edustanut Suomea 26 kertaa (15+12) ja voitti MM-kultaa vuonna 2010 sekä hopeaa 2012. Johansson voitti myös U19-ikäluokan MM-kultaa vuonna 2003.

Johansson pääsi pelin jälkeen Jopen Cornerin vieraaksi:

Maalikoosteesta löydät myös Johanssonin tuuletukset pronssijuhlissa: