Oilers kesti seiskapelin paineen – 4-2-kotivoitto johdatti finaalisarjaan

Oilers pelaa F-liigan finaaleissa. Kuva: Henri Keränen

Esport Oilers ja Westend Indians mittelivät derbyvälierän seiskapelin hurmoksellisessa tunnelmassa perjantaina.

Tapiolan Urheiluhalli oli runnottu täyteen salibandyn seuraajia, ja osa katsojista joutui jopa seisomaan. Oman makunsa toi faniryhmien huutolaulanta.

Kotijoukkue Oilers sai peliin hyvän startin, vaikka kamppailun ensiminuutit pelattiin varovaisesti. Ajassa 5.58 Eetu Nykäsen sutaisu puolen kentän tietämiltä livahti verkkoon ja Oilers johti 1-0. Vain 32 sekuntia myöhemmin Oilersin ykkösen Eetu Sorvali voitti kaksinkamppailun kulmassa ja kiiruhti maalintekoon luukun eteen, jonne syötön tarjoili Rasmus Kainulainen ja Oilers johti jo 2-0.

Indians sai huonosta alusta huolimatta kiinni pelistä ja pystyi tuomaan hyökkäyksiä Oilers-päätyä kohden. Ajassa 13.56 Jasper Auvinen latoi pallon maaliin Samuli Junnilan hyvästä syötöstä ja peli oli 2-1. Enempää maaleja ei nähty, mutta Indians pystyi kontrolloimaan pelin tahtia erän loppua kohden, mikä myös söi Oilersin parhaita hyökkäysaihioita.

Toinen erä oli selkeämmin Oilersin heiniä. Yksi maali nähtiin, kun Nykänen laukoi erän puolivälin tienoilla hyvän sommitelman jälkeen kaukaa pallon etukulmasta sisään. Oilersilla oli erässä hyviä paikkoja tehdä lisää maaleja, mutta edessä oli joko maalivahti Juuso Jokisalo tai Indiansin hyvä peittopeli. Molempiin suuntiin aukeni kuitenkin yllättävän paljon läpiajoja keskialueen pallonmenetyksistä.

Heimo sai vaikean erän loppuun hieman helpotusta, kun Oilersin Jesperi Lindfors laitettiin jäähyaitioon jatkuvasta väärästä pelitavasta. Toisen erän puitteissa Indians ei onnistunut maalinteossa.

Indians aloitti kolmannen erän ylivoimalla ja tällä kertaa onnistui. Samuli Huppusen tarkka kuti painui Oilers-maalin takakulmaan ylivoiman viimeisellä sekunnilla. Indians otti seuraavan jäähyn seuraavalla minuutilla, ja Heikki Iiskola pääsi huudattamaan ylivoimalla kotiyleisöä.

Päätöskympille lähdettiin Oilersin johtaessa peliä 4-2. Indians sai kyllä jonkin verran paikkoja Oilers-päätyyn, mutta vaarallisimmat paikat olivat Oilersilla, kuten pelissä yleisesti. Nelisen minuuttia ennen loppua Indians otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia.

Oilers pelasi lopun erinomaisesti ja kesti paineen. Se voitti pelin 4-2 ja sarjan 4-3. Oilers kohtaa finaaleissa Classicin ja ensimmäinen peli pelataan jo sunnuntaina Tapiolassa.