Oilers kolmannen kerran Indiansia parempi – EräViikingit jatkaa F-liigassa

Justus Kainulainen (kesk.) oli Oilersin tehomies joukkueen kaataessa Indiansin kolmannen kerran. Kuva: Esa Takalo

Espoon välieräderbyn kolmas mittelö pelattiin keskiviikkona Tapiolassa Esport Oilersin ja Westend Indiansin välillä.

Muutaman minuutin pelin jälkeen Oilersin Olli Jokela viimeisteli vastaiskusta komean osuman kiertäen Mikko Kirvesniemen. Johto kesti vain 16 sekuntia, sillä Juuso Kekki tasoitti Indiansin 2v1-vastaiskusta tilanteeksi 1-1.

Oilers oli erässä kuitenkin jälleen paljon vaarallisempi. Noin 12 minuutin kohdalla Markus Markkola pelasi Justus Kainulaiselle, jonka laserkuti laittoi Oilersin 2-1-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin sama kentällinen oli asialla ja tällä kertaa Markkola tarjoili tyhjän maalin Santeri Lindforsille, joka iski Oilersin kolmannen. Peliä oli pelattu 15.36, kun Eetu Sorvali naulasi Oilersin jo 4-1-johtoon tarkalla kudilla, jonka seurauksena Indians otti aikalisän ja Juuso Jokisalo vaihdettiin maalille.

Avauserässä Indiansilla oli vaikeuksia kenttätasapainon kanssa koko ajan, ja se joutui alivoimaisiin tilanteisiin. Asiaa ei avittanut sekään, että joukkue hävisi paljon 1v1-tilanteita tärkeissä paikoissa, joista Oilers pääsi rankaisemaan jälleen.

Toinen erä meni Indiansille 2-1, vaikka Oilers aloitti maalinteon Antti Suomelan osumalla ajassa 26.59. Minuuttia myöhemmin Kekki kavensi lämärillä tilanteeksi 5-2. Erän loppupuolella Valtteri Kainulainen pääsi vastaiskusta naulaamaan 3-5-kavennuksen. Vaikka Indians pääsi numeraalisesti paremmassa tilanteessa kolmoserään, oli peli pitkälti Oilersin näpeissä.

Kolmoserässä Indians sai kyllä pitää palloa, mutta sen hyökkäyspeli ei ollut kovin vaarallista. Erässä nähtiin lopulta vain yksi maali, kun Justus Kainulainen (2+1) kävi iskemässä rankkarista ottelun viimeiseksi jääneen 6-3-maalin. Oilersin kokonaisvaltainen puolustuspeli oli laadukkaampaa ja hyökkäyspeli vaarallisempaa. Indians laukoi lähes tuplasti enemmän (37 kertaa), mutta Oilers-vahti Markus Laaksolle kertyi vin 11 torjuntaa.

Oilers johtaa sarjaa kolmen pelin jälkeen 3-0, eikä ole jättänyt Indiansille toistaiseksi isommin saumoja. Seuraava peli mitellään lauantaina Metro Areenalla, ja siinä pelissä Oilers voi jo edetä miesten liigan finaaleihin.

Liigakarsinnassa nähtiin kaksi tiukkaa kamppailua. EräViikinkien ja Tiikereiden välinen peli lähti Tiikereiden nuottien mukaan, kun joukkue johti peliä 2-0 avauserässä. ErVi kuitenkin tasoitti pelin vielä saman erän aikana.

Seuraavat maalit nähtiin vasta päätöserässä. Matej Penicka vei ErVin johtoon juuri ennen päätöskymppiä, mutta Juuso Salo tasoitti pari minuuttia myöhemmin. 3-3-tilanteessa mentiin loppuminuuteille asti. Juuso Möttösen ylänurkkalaukaus ajassa 58.43 varmisti ErVille 4-3-voiton ja liigapaikan kaudella 2024-25. ErVi vei sarjan nimiinsä voitoin 3-0.

Toisessa pelissä FBC Turku olisi voitolla voinut ottaa liigapaikan ensi kaudelle. Timo Elomaa vei M-Teamin 3-2-johtoon viimeisen vitosen alussa. FBC Turku tuli kuitenkin vielä tasoihin ajassa 57.37 Krisjanis Tiltinsin osumalla.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata aikaan 66.07 asti, kun Kaarlo Mahlberg osui Joona Hokkasen (0+3) syötöstä ja M-Team voitti pelin 4-3. Samalla helsinkiläisjoukkue kavensi sarjan tilanteeksi 1-2. Karsintasarja on uudelleen katkolla perjantaina Turussa.