Oilers oli parempi jäähallin maalijuhlissa ja on voiton päässä mestaruudesta – Justus Kainulainen maalasi neljästi

Miesten F-liigan viides finaali miteltiin Helsingin jäähallin komeissa puitteissa Esport Oilersin ja Tampereen Classicin välillä.

Classic aloitti pelin heikosti ja Oilers hyvin. Ei mennyt kuin seitsemän sekuntia ja Justus Kainulainen pääsi naulaamaan Oilersin johtoon Classic-puolustuksen hukattua pallon. Viidennen minuutin kohdalla Oilers iski erän toisen ja tälläkin kertaa Kainulaisen veljekset loihtivat maalin, Justuksen toimiessa viimeistelijänä Rasmuksen syötöstä.

Classic sai kuitenkin pallollisesta pelistään kiinni ja onnistui varsinkin toisella kympillä luomaan hyviä paikkoja. Classicilla oli myös ylivoima, jota se ei pystynyt käyttämään. Oilers puolusti pääosin hyvin, mutta Markus Laakso otti ensimmäiseen erään peräti 11 torjuntaa. Oilers pääsi erätauolle 2-0-johdossa hyvän erän alun myötä.

Toinen erä oli erikoinen kokonaisuus ja se meni Oilersille 5-3. Classic hukkasi parhaat vaiheensa hölmöilyllä. Erän alkuun se tuli hyvällä sykkeellä peliin, mutta Ville Lastikan otettua jäähyn iski Aaro Astala yhden kauden maaleista komealla veivillä viiden minuutin pelin jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin Astala iski pelin toisen maalin läpiajosta ja Oilers johti 4-0.

Classic pääsi peliin mukaan vain 28 sekunnin jälkeen, kun Eemeli Akolan kova laukaus upposi verkkoon. Vielä samalla minuutilla Nico Salon laukaus upposi helposti sisään ja tilanne oli 4-2 ajassa 29.53. Tässä oli toinen hyvä vaihe minkä Classic menetti, sillä hiukan yli minuuttia myöhemmin Heikki Iiskola pääsi lapiomaan pallon verkkoon Classicin löysän puolustuksen avustuksella.

Tämän jälkeen Classic iski samanhenkisen osuman melko pian ja maalintekijänä toimi Albert Koskinen. Oilers johti 5-3 viimeiselle vitoselle mentäessä ja Classic otti turhan jäähyn kädellä pelaamisesta. Tuomas Iiskola iski ylivoimalla Oilersin 6-3-johtoon ylivoimalla ja Justus Kainulainen täydensi vielä hattutempun toisessa erässä. Tässäkin Classicin kohtuullisen hyvä vaihe katosi jäähyn myötä.

Toinen erä oli sekava kokonaisuus, mutta Oilers oli pallottomana huomattavasti vahvempi ja onnistui myös prässissään todella hyvin. Classicilla oli erässä hyviäkin hetkiä, mutta Oilersin peli oli huomattavasti vaarallisempaa pallollisena. Classic muutti ketjuja toisessa erässä, mutta merkittävää parannusta ei tullut.

Kolmannen erän alussa Classic sai hyvin painetta Oilers-maalille. Yksi maali syntyi avauskympillä ja sen teki Koskinen, joka oli jälleen maalin edessä pahanteossa. Päätöskympille mentiin kuitenkin Oilersin johtaessa 7-4.

Seuraavaa osumaa saatiin odotella yli 10 minuuttia. Ville Lastikka sai liikaa tilaa ja naulasi 5-7-kavennuksen ajassa 53.37. Oilers oli ollut erässä pahassa myllyssä ja käytti aikalisänsä samalla hetkellä. Classic kavensi jo seuraavalla minuutilla, kun Alpo Laitila purjehti läpi kentän ja laukoi alakulmaan. Kuusi minuuttia ennen loppua Oilers johti enää vain maalilla.

Ajassa 57.55 Classic otti aikalisän ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia. Classicin pelatessa ilman maalivahtia Justus Kainulainen räväytti illan neljäntensä kaukaa tyhjiin ja Oilers johti peliä 8-6 ajassa 59.04. Ottelun yleisömäärä oli 1936 katsojaa.

Loppulukemiksi kirjattiin 8-6 ja Oilers johtaa sarjaa 3-2. Sarja on katkolla lauantaina klo 17 alkaen Helsingin jäähallissa pelattavassa ottelussa.