Onko Classicin toiminnassa ollut pimputtelua, Mika Ahonen? ”Ei”

Mika Ahosen (kolmas vas.) edellinen pesti miesten liigassa oli ErVin päävalmentajan paikka. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Miesten F-liigan finaalisarja on tilanteessa 2-2 ennen ratkaisupelejä.

Sarja jatkuu keskiviikkona Nordiksella ja on ensimmäisen kerran katkolla lauantaina samassa paikassa. Joukkueiden on keskusteltu kauden aikana kokeneista valmennusryhmän jäsenistä.

Classicin kohdalla on puhuttu Suomen kaikkien aikojen parhaan seurajoukkuevalmentajan Mika Ahosen roolista ja Esport Oilersin kohdalla kokeneen huippuvalmentajan Akseli Ahtiaisen vaikutuksesta. Haastattelimme molempia valmentajia. Ensimmäisenä ääneen pääsee Ahonen.

Katsomosta käsin: mikä Classicin pelissä mättää?

– Pallollinen peli ei ole ihan sitä mitä pitäisi. Kaksi ekaa peliä ja varsinkin ensimmäinen pelattiin hyvin pallon kanssa. Pallon kanssa meidän pitää olla huomattavasti huolellisempia. Ei saisi hukata palloa liikaa.

Entä puolustuspelissä?

– Omiin on mennyt ihan liikaa, ja se on ihan selkeä homma. Maalimäärät pitää saada huomattavasti pienemmiksi.

Puhuit joskus EräViikinkien toiminnasta pimputteluna. Onko Classicin toiminnassa ollut samaa tällä kaudella?

– Ei. Jos verrataan siihen miten Classic pelasi viime kaudella, niin on tullut muutoksia asioissa kohtalaisen paljon. Hyviä pelejä on pelattu monta, monta kappaletta. Varsinkin viime peli oli vähän heikonlainen.

Mitä mieltä olit pelaajien purkauksista nelospelin lopussa?

– Se käytiin pelin jälkeen joukkueen kesken kopissa läpi. Kyllä siitä on puhuttu ja pitää puhua edelleen. Ei vaan tuollaisia saisi tulla. Tunteet vähän kuohahti väärään paikkaan.

Mikä asia on onnistunut parhaiten Classicin pelissä tällä kaudella?

– Vähän erilainen karvaus on ollut, ja se on toiminut ajoittain tosi hyvin. Pallollista peliäkin on yritetty saada huomattavasti liikkuvammaksi, kuin mitä se on ollut aiemmin.

– Taisi olla tällä viikolla, kun tuli puheeksi, että tasan vuosi on tullut siitä, kun lähdettiin harjoittelemaan tähän kauteen. Kivilehdon (Juha) kanssa keskusteltiin, että mitä muutoksia halutaan ja niitä on viety eteenpäin.

Teillä on Ahtiaisen kanssa yhteistä historiaa maajoukkueesta. Mitä uskot Ahtiaisen tuovan Oilersin valmennukseen?

– Ahtiainen on tietysti kohtalaisen vaativa valmentaja ja osaa pallottoman pelin organisoida ihan loistavasti. Vahvuudet on siellä.

Mitä odotat keskiviikon pelistä?

– Kunhan päästään sille meidän omalle tasolle. Se meidän potentiaali on olemassa, mutta joka jätkä on saatava omalle tasolleen ja sitä kautta lähdetään pelaamaan omilla vahvuuksilla peliä. Ei murehdita menneitä, vaan pelataan.

Esport Oilers-Classic keskiviikkona 24.4. klo 18.30. Helsingin jäähallissa.