Selkeät lukemat – Oilers toistamiseen Indiansia edellä

Oilers on voittanut Indiansin kahdesti. Kuva: Esa Takalo

Espoon toinen välieräderby pelattiin maanantaina Otahallissa.

Kuten ensimmäisessäkin ottelussa, oli avauserä tasaista peliä. Oilersin Heikki Iiskola laukoi jälleen avausmaalin, joka vaikutti livahtavan helposti verkkoon ajassa 7.41. Oilersin johto kesti vain pari minuuttia, ja Jasper Auvisen laukaus upposi Oilersin maalia vartioineen Rasmus Hellstenin selän taakse.

Indians meni johtoon pari minuuttia ennen taukoa Oilers-pelaajan lavasta maaliin kimmoneella ylivoimaosumalla. Erätaukoon asti johto ei pitänyt, sillä Aaro Astala käänsi hyökkäyksen keskialueella ja löysi Justus Kainulaisen (2+1), joka tykitti ensimmäisen välierämaalinsa ajassa 19.16 ja tilanteessa 2-2 mentiin erätauolle.

Toisessa erässä Oilers oli vaarallisempi. Antti Suomela vei vieraat 3-2-johtoon hyvin pelatun maalipaikan seurauksena ajassa 24.54. Johto kesti kuitenkin vain 12 sekuntia, ja Rasmus Pasanen tasoitti. Vähän ennen erän puoliväliä Oilers pelasi erinomaisesti pallon Heikki Iiskolalle, joka laukoi kuvion päätteeksi 4-3-johtomaalin.

Johto piti pari minuuttia, sillä Oilers tötöili keskialueella, ja Valtteri Kainulainen pääsi viimeistelemään vastaiskusta tasoituksen. Pari minuuttia ennen erätaukoa pallo päätyi hyökkäysalueella Antti Suomelalle (2+1), joka iski pallon etukulmasta maaliin.

Heti kolmoserän alussa Oilersin karvaus puri, ja Santeri Lindfors pääsi viimeistelemään maalin edestä Markus Markkolan syötöstä. 7-4-maalissa katkesi Indiansin selkäranka, kun Astala vapautti Tuomas Iiskolan (2+1) maalintekoon alivoimalla. Oilers osui vielä kolmesti ja Indians kerran, joten Oilers voitti pelin 10-5. Oilersin tehopelaaja oli pudotuspelien pistepörssiä johtava Astala (0+4).

Maanantain pelissä Oilers ei ollut ihan lukemien verran parempi kuin Indians, mutta se oli jälleen laadukas sekä tehokas hyökkäyspäässä. Oilers johtaa sarjaa nyt 2-0. Kolmas peli pelataan keskiviikkona Tapiolassa. Finaaleihin pääsy vaatii neljä voittoa.

Miesten liigakarsinnassa pelattiin maanantaina yksi ottelu, jossa FBC Turku kaatoi M-Teamin kotonaan maalein 8-4. Tiimi sai peliin hyvän lähdön ja johti 2-0. FBC pelasi kuitenkin terävästi varsinkin toisessa erässä ja pääsi kolmanteen erään 6-2-johdossa. Kolmoserässä molemmat osuivat kahdesti. Beeceen tehomies oli 3+1 iskenyt Sami Tuominen.

Liigajoukkueet FBC Turku ja EräViikingit johtavat omia karsintasarjojaan 2-0 ja liigapaikka vaatii kolme voittoa. Sarjat ovat katkolla jo keskiviikkona Helsingissä.