Suomalaisista Sveitsin mestareita – Rantalalle ensimmäinen seurajoukkuemestaruus päävalmentajana

Krista Nieminen pelasi uransa viimeisen pelin. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Sveitsin miesten ja naisten Superfinaalit pelattiin sunnuntaina.

Miesten finaalissa tällä kaudella jo maan cupin kultaa ottanut Zug voitti myös maan mestaruuden kaatamalla SV Wiler-Ersigenin finaalissa 6-5. Suomalaispelaajat olivat liekeissä, sillä voittomaalista vastasi Miko Kailiala (2+1) ja finaalin parhaaksi valittiin Sami Johansson (2+1). Finaalia seurasi paikan päällä uusi Sveitsin ennätysyleisö 9023 katsojaa.

Zug oli menneellä kaudella erittäin nimekäs joukkue Sveitsin liigaan ja ryhmästä löytyi myös Ruotsin maajoukkuetähtiä. Pudotuspelien pistepörssi voitti ruotsalainen Albin Sjögren (7+26). Kakkonen oli Johansson tehoin 21+9. Zugin päävalmentajana toimi kaudella 2023-24 Jarkko Rantala, joka voitti valmennusuransa ensimmäisen aikuisten sarjamestaruuden.

Naisten finaalissa mentiin aina rankkarikisaan asti. Sen jälkeen Kloten Dietlikon-Jets oli Zugia parempi maalein 6-5. Naisten finaalissakin oli komea yleisömäärä, sillä paikalla oli kaikkiaan 8473 katsojaa.

Suomalaisvahti Krista Nieminen päätti uransa mestaruuteen. Mestaruutta pääsivät juhlimaan suomalaispelaajista myös Taimi Mikkola ja Sara Piispa.