Vimmainen Classic tasoitti finaalisarjan – seiskapeli sunnuntaina Hakametsässä

Classic siirsi finaalien ratkaisun Hakametsään. Kuva: Roosa Vilkanen/F-liiga

Classic isännöi lauantaina Esport Oilersia miesten F-liigan kuudennessa finaalissa Helsingin jäähallissa. Classic voitti kuudennen pelin lukemin 9-4.

Ensimmäinen erä oli vahvasti Classicin näytöstä. Oilersilla oli muutama huippupaikka, mutta Lassi Toriseva otti hyviä torjunta. Eemeli Akola aloitti maalinteon viiden minuutin kohdalla. Pari minuuttia myöhemmin Alpo Laitila leikkasi keskelle ja laukoi tarkasti alakulmaan. Seuraavaksi Oskari Heikkilän laukaus livahti helposti sisään, ja Eemeli Salin sivalsi vielä 4-0-maalin, mikä jäi erän viimeiseksi.

Vitospelissä Classic oli unessa, mutta lauantaina se tuli vahvasti sisään. Classic vei erässä pallollista peliä melko selkeästi, mutta tällä kertaa se hyökkäsi suoraviivaisemmin. Se myös kamppaili pelissä vahvemmin kuin edeltävässä ottelussa. Classicilla kaikki maalit teki sama kentällinen. Maalivahtipeli meni vahvasti tamperelaisten laariin ensimmäisellä kaksikymppisellä.

Toinen erä oli enemmän Oilersin ja se näkyi tulostaululla. Erän alkuminuuteilla Konsta Tykkyläinen vei Classicin 5-0-johtoon, mutta Oilers kuittasi seuraavalla minuutilla, kun Tuomas Iiskolan tarkka laukaus upposi maaliin. Oilers sai ennen erän puoliväliä ylivoiman, mutta ei onnistunut. Toisen puoliskon avausminuuteilla Justus ja Rasmus Kainulainen kavensivat tilateeksi 3-5.

Erän viimeisellä vitosella Classicin kolmonen iski vielä, kun Otto Kilpi löysi Ville Hietarannan, joka vei Classicin 6-3-erätaukojohtoon. Classicilla kaksi kentällistä pysyi hyvin pallossa ja loi tilanteita, mutta Classicin ykkönen oli alati suurissa ongelmissa Oilersin tehokentän kanssa. Classic ei lopulta päässyt pyörittämään pallollista peliään siten miten hyvä johtoasemapelaaminen vaatii.

Classic aloitti kolmannen erän hyvin ja oli pallon kanssa vahva. Avausvitosella loistovireessä ollut Laitila laittoi pallon Oilers-maalin yläkulmaan ja Classic johti 7-3. Päätöskympille lähdettiin niistä numeroista. Oilers otti maalivahdin pois noin seitsemän minuuttia ennen loppua.

Ajassa 56.42 Salin pääsi puttaamaan tyhjiin 8-3-johto-osuman Classicille. Tästä meni vain 22 sekuntia, kun Justus Kainulaisen laukaus upposi verkkoon kimmokkeen kautta. Viimeisellä minuutilla ottelun ehdottomiin hahmoihin kuulunut Salin (3+2) iski tyhjiin ja sai hattutempun täyteen eikä Oilers enää osunut.

Finaalisarjan ratkaiseva seitsemäs peli pelataan sunnuntaina Hakametsän jäähallissa klo 18.00 alkaen.