3v3-pelimuoden ensimmäiset mestarit kruunattiin Lahdessa – kultaa Suomeen ja Latviaan

Suomi juhli naisten sarjassa. Kuva: Roosa Vilkanen/salibandy.fi

Salibandyn 3v3-pelimuodon ensimmäiset MM-kilpailut pelattiin Lahden U19-kisojen yhteydessä viikonloppuna.

Typistetyn pelimuodon kansainvälisissä kisoissa pelasi kirjava joukko eri maiden edustajia, eikä maajoukkue edustanut välttämättä maan parasta mahdollista kokoonpanoa. Muun muassa Burkina Fason ja Norsunluurannikon joukkueet olivat mukana miesten sarjassa. Eri mailta saattoi olla useampikin joukkue mukana kisaamassa.

Yleensä harjoituskentiltä tutumpaa 3v3-pelimuotoa pelattiin 22 x 11 -metrin kentällä ja 2 x 10 minuutin peliajalla. Suomessa ei ole virallisesti pelattu 3v3-pelimuodon sarjoja aikuisten tasolla, vaikka mitään varsinaista estettä sen suhteen ei ole ollut.

Naisten sarjan voiton vei Suomi kovatasoisella joukkueella. Ruotsi kaatui finaalissa 4-3 rankkarikisan jälkeen. Joukkueessa pelasivat maalivahdit Juulia Kataja sekä Miia Maaranen ja kenttäpelaajina Olivia Honkonen, Suvi Hämäläinen, Tuulia Lahti, Henrika Maikola, Iida Mettälä, Sofia Mittentag, Olivia Pietilä ja Natalia Pitkäkangas.

Miesten puolella Latvia 1 kaatoi Ruotsin rankkarikisan jälkeen lukemin 10-9. Miesten paras suomalaisjoukkue Finland Lahti hävisi välierissä Ruotsille. Finland Blue ja Finland White putosivat puolivälierissä.