Huhumaa: Rinteet Turkuun – Kouvalainen liittyy EräViikinkien valmennukseen

Janina Rinne edusti Suomea Lahden MM-kisoissa. Kuva: Henri Keränen

Naisten liigan Huhumaahan on tullut viime viikkoina runsaasti päivityksiä.

TPS julkaisi keskiviikkona kaksi sopimusta, kun Janina Rinteen ja Neea Rinteen siirrot seuraan vahvistettiin. Janina Rinne (s. 2005) on kuulunut kaksi viime kautta Classicin naisten liigajoukkueeseen. Liigapelejä on kertynyt 23 (8+7) ja Rinne teki läpimurtoa aikuisten tasolle ennen kaikkea menneellä kaudella.

Janina Rinne on on saavuttanut Classicin kanssa kaksi aikuisten SM-Hopeaa ja oli mukana voittamassa U19-ikäluoka MM-hopeaa keväällä 2024. Neea Rinteellä ei ole vielä kokemusta aikuisten peleistä.

Kokenut Jukka Kouvalainen liittyy EräViikinkien naisten valmennusryhmään. Kouvalainen oli viime ja edelliskaudella virallisesti pois naisten liigavalmennuksesta, mutta kaudella 2022-23 palasi penkin taakse. Kouvalaisen pitkän PSS-jakson kruunu tuli kaudella 2020-21, jolloin joukkue voitti SM-kultaa. Kouvalaisella on kokemusta myös Suomen naisten maajoukkueen ja naisten U19-maajoukkueen valmennuksesta.

Tämän viikon varmistuneiden siirtojen lisäksi suhinaa on ollut eritoten Uudellamaalla. PSS:n ryhmä näyttäisi leviävän käsiin ja siitä hyötyvät eritoten Nurmijärven SB-Pro, helsinkiläinen EräViikingit ja sipoolainen ÅIF. Huhuja ja varmistuneita siirtoja luettavissa täältä.