Kahden Markuksen ensi kauden osoite varmistui – Salmi Espooseen, Sipronen Sveitsiin

Markus Sipronen siirtyy Sveitsiin. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers tiedotti torstaina, että vasen laitahyökkääjä Markus Salmi, 23, siirtyy Suomen mestarijoukkue Esport Oilersiin.

Salmi edusti kolme viime kautta Happeeta ja sitä ennen kolme liigakautta EräViikinkejä. Salmi on pelannut liigassa 185 ottelua (131+74). Viime vuosina vastuuta on tullut myös maajoukkueessa, jossa Salmi on esiintynyt yhdeksän kertaa (9+5).

– Havittelin sellaista ympäristöä, missä pystyisin henkilökohtaisesti ottamaan vielä steppejä eteenpäin, nousemaan uudelle tasolle kohti F-liigan parhaimmistoa ja toki myös maajoukkueeseen. Koin, että täällä sellainen paketti pystytään tarjoamaan. Oilersissa on myös kilpailukykyinen joukkue, jossa toivottavasti pärjäämme myös parhaalla mahdollisella tavalla, Salmi kommentoi siirron yhteydessä.

Happeesta lähtee toinenkin Markus, sillä Markus Sipronen, 26, siirtyy Floorball Thurgaun paitaan Sveitsin liigaan. Sipronen on pelannut liigatasolla 178 peliä (70+129) Steelerissä sekä Happeessa.

Erikoisuutena voi pitää Siprosen monipuolisuutta, sillä hän on pelannut käytännössä kaikilla muilla pelipaikoilla paitsi maalivahtina. Myös Sipronen pelasi viime kauden aikana uransa ensimmäiset maaottelut, ja niitä on nyt plakkarissa kaikkiaan kaksi.