Kainulainen ja Läntinen ottavat U23-maajoukkueen vetovastuun yhteisesti – mitä tekee Härmä?

Toni Läntinen on toinen U19-maajoukkueen päävalmentajista. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Miesten U23-maajoukkueeseen julkaistiin tällä viikolla muutoksia, jotka eivät ole ihan normaaleimmasta päästä maajoukkuetasolla.

Maajoukkueen päävalmentajavastuu jaetaan tasaisesti kahden valmentajan kanssa, jotka Toni Läntinen ja Janne Kainulainen. Läntinen on FBT Karhujen valmennuspäällikkö ja Kainulainen toimii Nokian KrP:n liigajoukkueen päävalmentajana. Joukkueenjohtaja on Jiri Kirsilä ja fysioterapeutti Aleksi Nenonen.

Tehtävänjako perustuu siihen, että U23-maajoukkueella on vähän pelitapahtumia.

– Yhteistyö Puolustusvoimien kanssa kesällä pitää sisällään neljä leiriä. Urheilukoulu vastaa kuluista ja lajivalmennus kuuluu Salibandyliitolle. Kainulainen ja Läntinen toimivat leirien lajiosien vastuussa vuorotellen, tekevät pelaajatarkkailua tahoillaan ja valinnat leireille sekä ottelutapahtumiin sitten yhdessä.

– Nostaisin esiin vielä sen, että talvikaudella U23:n valmennus toimii pelaajien tukitoiminnoissa tarkkailun ja palautteenantamisen muodossa. Lisäksi U23-valmennus tekee yhteistyötä pelaajien ja toiminnan kehittämisen suhteen miesten maajoukkueen ja päävalmentaja Esa Jussilan kanssa. U23 toimii yhteistyössä niin miesten kuin U19-miesten maajoukkueen kanssa, maajoukkuemanageri Jari Oksanen selitti tiedotteessa.

U23-maajoukkue pelaa vain yhdessä tapahtumassa syksyllä, kun se osallistuu 5.-8.9. Bratislavassa pelattavaan kansainvälinen turnaukseen, jonne vastustajiksi on kaavailtu Tshekin ja Sveitsin U23-maajoukkueita, sekä Latvian ja Slovakian miesmaajoukkueita.

Liiton tiedotteessa erikoisuutena voi pitää sitä, että aiemmin joukkuetta valmentanutta Jarmo Härmää ei mainittu tiedotteessa ollenkaan. Härmä oli vielä vielä keväällä 2023 U19-maajoukkueen päävalmentaja, mutta nimettiin kaudelle 2023-24 U23-maajoukkueen päävalmentajaksi. Härmä on työskennellyt Eerikkilässä osittain liiton alaisuudessa. Tulevat tehtävät ovat auki tällä haavaa.