KalloCast: Salibandy valloittaa Delhin, Pekingin ja Pietarin – näin pähkähulluja visioita esiteltiin vuonna 2020

Draft on osa salibandyn kansainvälistä strategiaa. Vuonna 2020 oltiin varmoja, että laji valloittaa Aasian suurkaupunkeja. Kuva: Anssi Koskinen

KalloCastin jaksossa 160 keskustellaan F-liigan korkealentoisista suunnitelmista vuodelle 2028.

F-liiga lanseerattiin vuonna 2020, ja varsinkin sen alkutaipaleella maalailtiin isoja visioita siitä miten sarja tulee kehittymään. F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen ja SSBL Oy:n hallituksen Peter Vesterbacka vierailivat #puheenaihe-podcastissa kertomassa silloin tuoreen F-liigan lähtökohdista ja kehitysnäkymistä.

Tarinointi oli melkoisen lennokasta. Podcastissa arvioitiin muun muassa, että F-liiga on ammattilaissarja vuoteen 2028 mennessä, liikevaihdot ovat kymmenkertaistuneet ja jokainen F-liigajoukkue (naiset ja miehet) hallinnoi omaa pelihalliaan. Vielä kovemmille kierroksille mentiin ulkomaan valloituksessa, jossa Delhi ja Peking olivat ihan vieressä, ja Pietarista oli mahdollista ottaa yksi uusi liigajoukkue sarjaan.

KalloCastin toimitus luonnollisesti kuunteli neljän vuoden takaisen jakson ja arvioi sen sisältöä suhteessa tähän mennessä tapahtuneeseen sekä visioiden toteutumiseen. Edellämainittujen lisäksi kritiikin kohteeksi joutui eritoten SSBL Oy:n hallitus, joka on tehnyt onnistuneen kuuden vuoden katoamistempun.

Jakso 160 on tällä tietoa kauden viimeinen ja se on kuunneltavissa ilmaiseksi kaikille Patreonissa ja Spotifyssa.

Ohjelmaa tekevät Toni Lötjönen, Joel Siltanen ja Reeo Tiiainen. Tiiainen toimii myös ohjelman teknisenä tuottajana.

Jakson sisältö:

1. Erä: Visio 2028
– Strategia vs. visio
– Mitä F-liiga haluaa olla vuonna 2028?
– Millä toimenpiteillä sarjasta tulee taloudellinen menestystuote?
– F-liiga on neljän vuoden päästä ammattilaissarja
– Ulkomaiden valloituksen yksinkertaisuus
– Mitä liigan hallitus on puuhannut viimeiset kuusi vuotta?

2. Erä: Brandytyöryhmä
– KalloCastin visio 2026 ja visio 2028
– Kauden posit ja negat