Naisten maajoukkueen valmennustiimi on valmis – Harnesk toi taustoille lisää ruotsalaisosaamista

Jukka Ruotsalainen (oik.) jatkaa naisten maajoukkueessa edellisestä projektista. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Naisten salibandymaajoukkueen taustajoukkue on nimetty kokonaisuudessaan.

Päävalmentaja Andreas Harneskin lisäksi toimihenkilöiden kanssa on tehty 2+2-vuotiset sopimukset. Salibandyliiton hallitus hyväksyi huippu-urheilujohtaja Petri Kettusen tekemän esityksen, jossa oli kuultu Harneskia.

Lajivalmentajina toimivat Jukka Ruotsalainen sekä ruotsalainen Alexander Brinkmann. Ruotsalainen on ainoa tiimin jäsen, joka jatkaa Lasse Kurrosen ajalta. Brinkmann toimii Ruotsissa Täby FC:n toiminnanjohtajana ja kokemusta löytyy valmennuksesta Ruotsin miesten ja naisten liigajoukkueista. Brinkmann oli mukana Ruotsin vuoden 2021 miesten MM-kultajoukkueessa katsomovalmentajana.

Muita tiimin jäseniä ovat maalivahtivalmentaja Liisa Kokkonen, joukkueenjohtaja Hanna Palomäki sekä fysioterapeutti Anne Rapola. Ex-huippuvahti Kokkonen on ainoa valmentaja, joka toimii tiimissä Suomesta käsin. Kokkonen Welhojen naisten liigajoukkueen maalivahtivalmentajana.

Maajoukkueen taustaryhmää täydennetään vielä yhdellä huoltoon kuuluvalla henkilöllä. Naisten maajoukkueen ensimmäinen tapahtuma uuden valmennuksen kanssa on 17.–21.7. Eerikkilässä pidettävä leiri.

Naisten seuraavat MM-kisat pelataan Brnossa ja Ostravassa 6-14.12 2025.