Puola aloitti maalinteon, mutta jäi Suomen jyrän alle

Suomi kaatoi Lahden MM-kisojen avauspelissä. Kuva: salibandy.fi

Suomi aloitti salibandyn naisten U19-kisat Lahdessa 8-2-voitolla Puolasta.

Puola shokeerasi Suomea alkuminuuteilla, kun Puolan paras pelaaja ottelussa, vuonna 2008 syntynyt Kinga Stein (2+0), karkasi maalintekoon. Suomi sai kuitenkin pelistä kiinni ja ennen 10 minuutin paalua Miisa Turunen, Bea Taipale ja Pinja Suhonen olivat vieneet 3-1-johtoon. Erän toisen puoliskon Suomi voitti 2-1.

Avauserässä oli leimallista eräänlainen kaaos, josta Puola myös hyötyi, ja jota se käytti hyväkseen. Suomen peli näytti hermostuneelta kotyleisön edessä, ja jännitys saattoi vaikuttaa sinivalkoisten peliesityksiin. Erän loppua kohden peli oli alati enemmän Suomen kontrollissa.

Toinen erä oli maaliton, mutta täysin Suomen kontrollissa. Suomi sai pallollisen pelin hyviin uomiin, ja vei peliä koko erän ajan. Kuvaavaa oli, että Puola laukoi vain kerran erässä.

Kolmoserän kahden ensimmäisen minuutin aikana Suomi päätti puolalaisten pyristelyt. Nowa Veteläinen Lindgren viimeisteli komealla yksiösuorituksella ja Elsa Holopainen (2+0 koko pelissä) sekä Taipale (3+0 koko pelissä) laittoivat lisää puita uuniin. Loppuerässä ei maaleja nähty, vaikka Puola pääsi ylivoimalle kertaalleen. Ottelua seurasi paikan päällä 701 katsojaa.

Suomen turnaus jatkuu torstaina klo 16 Ruotsia vastaan. Yle Areena näyttää Suomen ottelut.