Seinäjoella poikkeuksellinen ratkaisu – liigaseuroille yhteinen P22-joukkue

Jymyn ja SPV:n välillä tehdään ensi kaudella junioriyhteistyötä. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen liigaseurat SPV ja Nurmon Jymy tekevät ensi kaudella yhteistyötä vanhimpien poikajunioreiden osalta.

SPV:n tiedotteen mukaan taustalla on tavoite rakentaa pelaajapolku junioreista liigatasolle asti. Seurojen välillä on tehty 2+1-vuotinen sopimus, mutta yhteistyötä on tavoiteltu pidempiaikaiseksi.

SPV/NJ P22 SM-joukkueen kokoonpanossa on 26 kenttäpelaajaa + 3 maalivahtia. Tämä kokoonpano sisältää Nurmon Jymyn ja Peliveljien F-liigasopimuspelaajat, joista osa pelaa isossa roolissa miesten liigaa ja ovat niistä lähtökohdista käytettävissä P22 SM-sarjapeleissä. Yhteistyöjoukkueen valmentajina toimivat seurojensa junioripäälliköt Ville Manner Peliveljistä ja Jari Karjalainen Jymystä.

Yhteistyötä voi pitää poikkeuksellisena, sillä liigajoukkueilta ei ole aiemmin nähty tällaista yhteistyötä varsinkaan ”paikallisvihollisten” kesken. Yhdistelmäjoukkueita on muuten nähty junioritasolla aiemminkin.