TPS:n uusi päävalmentaja julkaistiin – Raatarila palaa päävastuuseen

Santeri Raatarila arvostettiin vuoden valmentajaksi vuonna 2023. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

TPS:n miesten F-liigajoukkueen kauden 2024-25 valmennus julkaistiin perjantaina.

Menneellä kaudella valmennusryhmän jäsenenä ollut Santeri Raatarila, 29, palaa päävalmentajaksi yhden kauden jälkeen. Viimeiset pari kautta valmennuksessa mukana ollut Oskari Saari jatkaa valmentajana. Valmennusryhmässä ovat myös urheilufysioterapeutti Joni Koskimäki, sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Juho Meuronen.

Kaikki mainitut valmentajat kuuluivat mustavalkoisten valmennukseen kaudella 2022-23, joka huipentui Suomen mestaruuteen.

– Suomen mestaruuden jälkeen joukkueen pelaajistossa alkoi luonnollinen uudistumisvaihe. Suurin murros nähtiin vuosi sitten, mutta aiemmin julkaistujen lähtijöiden mukana menetimme tänäkin keväänä hyviä TPS-tyyppejä ja paljon kokemusta. Sitä suuremmalla syyllä halusin ehdottomasti, että tämän ensi viikolla julkaistavan joukkueen peräsimessä nähdään kokemusta ja näkemystä. Tämä valmennus on ollut voittamassa Suomen mestaruutta ja tietää millä tasolla töitä pitää tehdä, jotta se on mahdollista uudelleen, urheilujohtaja Perttu Kytöhonka sanoitti tiedotteessa.

Raatarila on ollut TPS:n päävalmentaja jo kahdella kaudella, ja TPS kertoi jo tässä vaiheessa, että tuleva kausi on viimeinen päävalmentajana. Raatarila oli innoissaan tulevan kauden haasteista.

– Tämä vaihe, jossa joukkueena olemme on erittäin inspiroiva. Pelaajistossa on yksilötasolla käynnissä mielenkiintoisia kasvuprosesseja ja joukkueena meille on selkeää, mihin suuntaan pelaamistamme tulee viedä, jotta seuramme voi tulevaisuudessakin toimia edelläkävijänä F-liigassa. Tämä kaikki yhdistettynä puhtaaseen tuloksen tekemiseen – mikä kuitenkin on kilpaurheilussa kaiken keskiössä – on ihana haaste.