TPS lähtee puolustamaan mestaruutta kapealla materiaalilla – ”Menestyksestä on turha puhua, jos asian päälle ei ymmärrä”

TPS:n naisten joukkue on julkaistu. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

TPS:n naisten kauden 2024-25 F-liigajoukkue julkaistiin tällä viikolla.

Turkulaisjoukkue lähtee puolustamaan mestaruutta melko kapealla kokoonpanolla. Kolmen maalivahdin lisäksi joukkueessa on 17 kenttäpelaajaa.

– Tulevalla kaudella kilpailutilanne ei ole yhtä raaka kuin aiemmin, joten jotain varmasti menetetään, mutta uskon tilanteen myös vapauttavan osaa pelaajista.

– Harjoituksissa tuo vapautuneisuus on mielestäni näkynyt esimerkiksi siinä, että tilanteisiin mennään aikaisempaa kovempaa, joten lupailee kyllä hyvää alkavalle kaudelle. Kun ei ole kisavuosi niin pystymme aivan eri tavalla myös kuormittamaan pelaajia. Pojista on myös saatu lajiharjoitteluun äärimmäisen kovaa vastetta, Aki Vilander sanoitti joukkueen sivuilla.

TPS menetti viime kauden jälkeen paljon kokemusta, mutta joukkue on edelleen kova.

– Menetettiin valtava määrä kokemusta, mutta toisaalta jo uusiksi vastuunkantajiksi nousseet jatkavat meillä useamman vuoden ja kehittyvät entistä kovemmiksi pelureiksi. Näen asian niin, että meillä on entistä nopeampi ja taitavampi joukkue, joka sitten antaa entisestään työkalupakkiin valmiuksia valmennukselle.

– Menestyksestä on turha puhua, jos asian päälle ei ymmärrä. Meillä isoin tavoite on saada kasvamaan kourallinen huippu-urheilijoita lisää joukkueeseen, jolloin uskoisin meidän saavuttavan taas kilpailuetua myös kentälle. Kun urheilee hyvin sopivalla vireystilassa niin mukaan tarttuu väkisin matkalla hyviä kokemuksia.

– Odotan, että urheilijat kantavat vastuuta henkilökohtaisella tasolla ja ovat työnteoltaan lojaaleita koko joukkuetta kohtaan. Kevään lähtölaukaus on kyllä ollut lupaava.

TPS:n kokoonpano:
Wilma Holm (mv)
Minnie Heininen (mv)
Maria Viitala (mv)
Meri-Helmi Höynälä
Olivia Pietilä
Emilia Pietilä
Veera Kuosmanen
Melisa Aydemir
Sofia Leino
Jenna Saario
Henrika Maikola
Cira Virta
Eerika Koski
Aino Järvinen
Janina Rinne
Neea Rinne
Milja Rastas
Milla Granlund
Ronja Niemi
Eevi Lehmusvuori

Aki Vilander (päävalmentaja)
Tero Tähtinen (valmentaja)
Tapio Hämeen-Anttila (valmentaja)
Risto Mutanen (maalivahtivalmentaja)
Mika Lönnblad (fysiikkavalmentaja)
Tomi Suominen (joukkueenjohtaja)
Jari Jalavikko (huoltaja)
Pia Kaasalainen (huoltaja)
Henni Harittu (huoltaja)
Henri Antila (huoltaja)
Janne Hirvensalo (viestintä)