Viisi väitettä: Espoolaistuva Markus Salmi – ”En koe, että olisi kovimmat paineet”

Markus Salmi oli kolmen kauden ajan Happeen avainpelaajia, mutta nyt kutsuvat uudet haasteet Espoossa. Kuva: Esa Jokinen

Viisi väitettä -juttusarjassa salibandypersoonat joutuvat vastaamaan erinäisiin väitteisiin. Heinäkuun viimeinen vastaaja on Oilersin vasemman kaistan hankinta Markus Salmi.

Salmi on yksi kevään kovimmista siirtolistan nimistä, ja hyppää Happeesta vielä syvempään päätyyn, sillä Oilers lähtee puolustamaan mestaruutta. Salmi on toistaiseksi pelannut hyvän liigauran, mutta potentiaalia on vielä astetta korkeammalle suoritustasolle.

Oman jännityksensä Salmen kauteen tuo vuoden 2024 MM-kisat, sillä Salmi kuuluu pelaajiin, jotka ovat ehdolla edustamaan Suomea Malmön karkeloissa.

1. Olet tyytyväinen liigauraasi tähän mennessä.

– Aika vaikea kysymys. Tyytyväinen ja tyytyväinen. En voisi sanoa, että olen tyytyväinen, mutta tietyllä tavalla voi olla siitä tyytyväinen, että on noussut pelaamaan liigaan ja on saanut liigassa pelata.

– Siihen miten olen suoriutunut en ole vielä täysin tyytyväinen.

2. Oilers on hallitseva mestari, joten juuri sinulla nimekkäimpänä hankintana on kovimmat paineet ensi kaudella.

– En koe, että olisi kovimmat paineet. Koen, että itseäni kovempia pelaajia on liigassa sen verran, että asetan heille kovimmat paineet, enkä niinkään itselleni.

3. Espoossa asuminen ei ole kenellekään hyväksi.

– Nyt kun tänne on muuttanut, niin ei ole kyllä tullut vielä mitään negatiivista vastaa. En voi väittää, vaikka olen itse alunperin kotoisin Itä-Vantaalta. Ainakaan vielä en voi sanoa mitään pahaa Espoosta.

4. Et pelaisi suojalaseilla, jos saisit itse valita

– Tuota asiaa olen miettinytkin aika paljon, mutta kyllä sanon silti, että pelaisin suojalaseilla. Rehellisesti voin sanoa, että joskus kun olen pelannut ilman suojalaseja, niin tuntuu, että kentän näkeminen on helpompaa ja pallonkäsittely on helpompaa.

– Muistan, että olin pienenä katsomassa jotain peliä, jossa tuli jokin silmävamma, niin siitä lähtien on ollut niin, että haluaa pitää lasit päässä. Pidän ihan nykyäänkin laseja treeneissä, vaikka kaikki muut eivät niin teekään.

5. MM-kisoihin pääsy on ensi kaudella suurempi tavoite kuin liigan mestaruus.

– Ei ole. Liigan mestaruus vaatii luultavasti sen, että itse pelaa hyvin. Toivottavasti heti kauden alusta alkaen pelaa hyvin, ja jos pelaa hyvin, niin maajoukkuekutsu tulee jos on tullakseen.