Viisi väitettä: Salibandytähti Peter Kotilainen – ”Tulen olemaan ihan riittävän hyvässä kunnossa”

Peter Kotilainen pelasi Suomessa viimeksi kaudella 2022-23 ja edusti SPV:tä. Kuva: Esa Jokinen

Viisi väitettä -juttusarjassa salibandypersoonat joutuvat vastaamaan erinäisiin väitteisiin. Vastausvuorossa on Sveitsissä pelaava salibandytähti Peter Kotilainen.

Kotilainen aloittaa toisen kautensa Sveitsin liigan Thurgaun paidassa. Avauskausi ei lähtenyt kovin lennokkaasti liikkeelle, mutta loppukaudesta teholaiturin panos joukkueen menestykseen sekä tehopisteet kasvoivat. Kesällä Kotilainen pelaa Minnesota Growlersin paidassa Yhdysvaltain NAFL-sarjassa, joka on myös käynnissä haastattelun julkaisuhetkellä.

Artikkelia muokattu 22.7.2024 klo 22.53: Kotilaisen haastattelu on tehty kesäkuussa ja julkaistu tänään. Kotilainen ei ole pelannut NAFL-sarjan otteluissa.

Kotilainen on salibandytähti, josta julkaistaan kirja jo ensi syksynä kesken peliuran, mikä on tiettävästi ensimmäinen laatuaan lajissa. Vasemman laiturin kohdalla kysymys Malmön MM-kisoista on kiinnostava. Kotilainen sanoi esimerkiksi viime vuonna Ylijohtavan aitiossa, että pelikunto ei ole paras mahdollinen. Mutta entä nyt? Löytyykö vire ja pelipaikka vielä MM-kisajoukkueesta?

1. Sveitsin liiga oli kovempi kuin osasit ennakkoon odottaa.

– Osittain kyllä. On sarja siinä mielessä kovempi, että minun mielestä siellä on vähän hankalampi tehdä pisteitä. Paikalliset pelaajat ajattelee vähän eri tavalla pelistä ja alustat on huonompia. Toki nyt ne muuttuvat melkein joka paikassa seuraavalle kaudelle, kun tulee kunnon liigamatot useampaankin paikkaan.

– Erityyppistä peliä, mikä hankaloittaa pisteiden tekemistä. Johansson (Sami) ja Sjögren (Albin) pääsivät pelaamaan superkentällisessä, niin olivat oikeastaan ainoat, jotka tekivät normimääräisesti omaan tasoon nähden.

2. Et enää palaa Suomen liigaan, jos saat itse päättää.

– Näillä näkymillä en ainakaan ihan heti, mutta tilanteet muuttuu.

3. Nyt on MM-kisavuosi, ja haluaisit päästä mukaan Malmön kisoihin, mutta et ole tarpeeksi hyvässä fyysisessä kunnossa.

– No väitän kyllä, että jos pysyn terveenä, kuten nyt olen pysynyt, niin tulen olemaan ihan riittävän hyvässä kunnossa. Varmaan paremmassa kunnossa kuin esimerkiksi silloin SPV-kaudella, kun voitin F-liigan pistepörssin. Jos kaikki menee käsikirjoituksen mukaan, niin olen riittävän hyvässä kunnossa, mutta siihen (kisapaikkaan) vaikuttaa aina monikin asia. Esimerkiksi miten joukkue halutaan rakentaa.

Oletko jutellut Esa Jussilan kanssa siitä, että oletko ehdolla MM-kisoihin?

– Ovat he ainakin Ruotsalaisen Jukan (Thurgaun päävalmentaja) kanssa keskustelleet. Joku mahdollisuus on EFT:lle vielä, mutta en ole itse ollut henkilökohtaisesti keskusteluissa.

4. Teet NAFL:ssa uuden sarjan piste-ennätyksen.

– Paljonkohan se on? Voi olla. Oli siellä kaiketi ihan kovia pistemääriä nakuteltu. Aika paljonhan siellä on tosiaan pelejä. Meillä on tavoitteena voittaa pytty, niin silloin meille tulisi 12 peliä. Niihin voisi ainakin sellaiset viisi pinnaa per peli tehdä, jos kaikki pelit pelaa.

Yli 50 pistettä sellainen pieni lupaus tässä vaiheessa?

– Kyllä mä sitä lähden tavoittelemaan.

5. Sait nauttia liian monesta mestaruudesta junioreissa, joten aikuisten kansallisia mestaruuksia ei siunaannu urallesi.

– Toivottavasti ei pidä paikkaansa. Ei se varmasti siitä ole kiinni. Eikä niitä nyt liian montaa junioreissakaan tullut. Thurgaun kanssa olisi hienoa voittaa mestaruus.