Riku Tapiosta Salibandyliiton uusi toiminnanjohtaja – ”Haluan ajatella voimavarana sen, etten tule lajista”

Riku Tapio on Salibandyliiton uusi toiminnanjohtaja. Kuva: salibandy.fi

Salibandyliitto tiedotti maanantaina, että Riku Tapio, 36, on nimitetty järjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi.

Tapio seuraa pestissä Pekka Ilmivaltaa, joka jatkaa liiton toiminnanjohtajana elokuun loppuun asti. Tapio aloittaa toiminnanjohtajana 14.10. 2024 ja siirtymävaiheen toiminnanjohtaja on Jari Kinnunen. Tapion aiempi työnantaja on Suomen Työväen Urheiluliitto (TUL), jonka pääsihteerinä hän toimii. Koulutukseltaan Tapio on kauppatieteiden maisteri.

– Haluan ajatella voimavarana sen, etten tule lajista. Liikunta ja urheilu ovat minulle kuitenkin sydämen asia. Laji ja konteksti muuttuvat, mutta edelleen olen urheilun parissa. Organisaatiossa on joka tapauksessa lajiosaamista valtavasti. Kyseessä on iso yhteiskunnallisesti merkityksellinen laji. Ymmärrykseni mukaan Salibandyliitossa on äärimmäisen sitoutunut porukka, joka haluaa kehittää ja kehittyä, Tapio kommentoi liiton tiedotteessa.

Tapiolla on kokemusta seurapuolelta koripallosta ja jalkapallosta. Hän on toiminut koripalloseura Kataja Basketin toiminnanjohtajana vuodet 2013-15 sekä 2016-19. Siinä välissä hän toimi vuodet 2015-16 jalkapalloseura KTP:n toiminnanjohtajana. TUL-pestissä Tapio on toiminut vuodesta 2019.

– Ajat ovat taloudellisesti tiukkoja koko yhteiskunnassa, eikä liikunta ja urheilu ole siitä poikkeus. Ensimmäinen vaihe haasteiden äärellä on tilanteen tunnistaminen ja tilanteeseen on näkemykseni mukaan myös herätty urheilussa. On yksiselitteistä, että liikunnalle ja urheilulle on ehdottomasti tilausta – yhteiskunta kaipaa liikuttajia, Tapio linjasi tiedotteessa.

Lue lisää liiton sivuilta