Äijälä ja Pietilä syyskuun arvokkaimmat pelaajat – ”Pelissä näkyy hurja nälkä tehdä tulosta vaihdosta toiseen”

Eemil Äijälä (vas.) arvioitiin syyskuun parhaaksi miesten liigassa. Kuva: Juha Käenmäki/salibandy.fi

Nurmon Jymyn Eemil Äijälä ja TPS:n Emilia Pietilä on valittu syyskuun parhaiksi pelaajiksi F-liigassa.

Äijälä on ollut hurjassa lennossa koko alkukauden. Viiteen peliin sentteri on takonut tehot 9+6 ja johtaa liigan pistepörssiä.

– Viime kauden päätteeksi vuoden tulokkaaksi F-liigassa valittu Eemil Äijälä on aloittanut kautensa huimalla pistetahdilla. Äijälän pelissä näkyy hurja nälkä tehdä tulosta vaihdosta toiseen, miesten maajoukkueen päävalmentaja Esa Jussila avasi valintaa.

Pietilä on pelannut vahvasti turkulaisten takalinjoilla. Puolustaja teki syyskuussa tehot 2+2 kahteen otteluun ja merkkautti teholukeman +8.

– Emilia on moderni puolustaja, joka on vahva molemmissa päissä kenttää. Hän pelaa fyysisesti ilman palloa ja vahva yksi vastaan yksi -tilanteissa myös pallon kanssa. Hän pystyy pelaamaan hyökkäyspäässä kovalla temmolla – sen lisäksi hänellä on rohkeutta pelata luovasti ja tehdä yllättäviäkin ratkaisuja pallon kanssa. Samalla hänellä älyä ja kykyä lukea peliä, jolloin hän on aina uhka vastustajalle. Emilian kaltainen pelaaja tekee joukkukavereistaan usein parempia, naisten maajoukkueen päävalmentaja Andreas Harnesk perusteli.