Ensimmäinen liigamaali yli kahdeksaan vuoteen poiki huumorikappaleen joukkueen sisältä: ”Vähän naureskeli ja varmaan tykkäsi”

Tuomas Ojala tehtaili kappaleen joukkuekaverinsa maalista. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseuran taannoinen ottelu Mäntyharjulla tarjoili 6-1-voiton lisäksi jotain muutakin spesiaalia.

Ottelussa LASBia vastaan nähtiin harvinainen tapaus, kun Kasperi Kantonen iski uransa kolmannen liigamaalin yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Tähän suhtauduttiin Turussa Kantosen itsensä toimesta sekä muun joukkueen osalta sopivan humoristisesti. Kantonen luetteli X:ssä liigan parhaita (top3) syöttäjiä tekemiensä maalien perusteella.

Joukkuekaveri Tuomas Ojala teki tekoälyn avulla kappaleen Kasperi ”Maalitykki” Kantonen, joka myös julkaistiin TPS:n Instagram-tilillä (löydät sen jutun lopusta).

– Niitä on kauden mittaan tehty joukkueen sisällä useampikin tällaisina hauskoina sisäpiirin koppibiiseinä. Kun ”Kasu” teki pitkästä aikaa maalin, niin ajateltiin, että laitetaan yllätyksenä soimaan se joukkueen alkulämmöille halliin, jos sitä kautta saisi vähän lisää henkeä joukkueeseen, Ojala avaa kappaleen taustoja.

Ojala uskoo, että Kantonen otti asian positiivisesti vastaan.

– Seurailin ”Kasun” reaktioita siinä alkulämmössä, niin kyllä hän vähän naureskeli ja varmaan tykkäsi. En ole sen enempää kysellyt asiasta.

Kantosen kohdalla olennaisinta ei ole se, että montako maalia syntyy, sillä hän on osoittanut vuosien aikana olevansa arvokas joukkuepelaaja ja hengenluoja, vaikka vastuuta ei aina tulisikaan.

– Joukkueena otettiin ilo irti maalista. Kyllä se maali oli isompi juttu, kun jos sen joku muu olisi tehnyt. Se oli koko joukkueelle hieno juttu, Ojala arvioi.

TPS:n kausi alkanut hyvin

Ojala itse pelasi vahvan kauden 2022-23, mutta viime kausi oli takkuisampi, kuten koko edelliskevään mestarijoukkueella. Fiksun laiturin esityksissä ei kannata tuijottaa pelkkiä teholukemia, mutta toki TPS:n tuloskentässä niitäkin pitää tulla.

Ojala ei kuitenkaan itse näe suurta eroa omissa esityksissään viime kauteen ja sen alkuun.

– Kentän peli on kulkenut sen verran hyvin, että ollaan saatu palloa maaliin ja sitä kautta on sattunut itsekin osumaan. Ehkä se on merkittävin ero, että ollaan onnistuttu kentällisenä paremmin kuin viime kauden alussa, mitä asiaa muistelen.

Yleisesti TPS:lla on kulkenut hyvin alkusyksystä. Joukkue on sarjataulukon kolmantena maajoukkuetauolle mentäessä.

– Ehkä ollaan löydetty se meille sopivin pelitapa ja valmennus on saanut hyvin pelaajista irti, mikä on ehkä otettavissa. Mikään ei ole tässä kohtaa ollut vielä täydellistä, mutta ollaan parannettu omaa peliä suhteellisen nopealla aikataululla, ja saatu touhu riittävälle tasolle. Siinä tärkeimmät erot viime kauteen, Ojala summaa.

Maanantaina TPS kaatoi KrP:n 4-3 ja se oli nokialaisten kauden avaustappio. Jos vertaa muutaman viikon takaista Oilers-peliä (4-5-tappio), jossa turkulaisilla oli isoja vaikeuksia Oilersin prässin alla, oli pallollisessa pelissä parempia elementtejä.

Ojala ei tätä kuitenkaan suorilta käsin allekirjoita, vaan pitää ottelusuorituksia samankaltaisina.

– Aika samantyylistä peliä lähdettiin hakemaan molemmista ja ihan kohtalaisesti onnistuttiinkin. Toista peliä ei vain onnistuttu voittamaan, vaikka se oli maalin peli, Ojala linjaa ja jatkaa.

– Santerilla (päävalmentajaksi palannut Raatarila) on meille joka vastustajaa kohtaan tosi tarkka pelisuunnitelma, miten se peli voitetaan. Kaikkihan sen tietää, että meidän ei kannata KrP:ta ja Oilersia vastaan lähteä hakemaan maali-iloittelua. Jos pelissä tulee 15 kaappia, niin tuskin me sitä tullaan voittamaan. Peli pitää pitää vähämaalisena ja itse pitää pystyä kontrolloimaan peliä ja sitä mitä kentällä tapahtuu.

Ojala oli vuosi sitten vielä mukana maajoukkueringissä, mutta tällä kaudella vastuuta ja kutsuja ei ole kuulunut. Laituri suhtautuu tilanteeseen nöyrän neutraalisti.

– Ei ole nyt hetkeen tullut juteltua päävalmentaja Esa Jussilan kanssa. Tässä on vain pyrkinyt pelaamaan mahdollisimman hyvin ja tehnyt hommia sen eteen, että pääsisi vielä maajoukkueeseen. Sitä jatketaan ja toivotaan, että ehkä tässä vielä jokin sauma on. En osaa kyllä sen tarkemmin sanoa, mikä on tilanne maajoukkueen osalta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön TPS Salibandy (@tpssalibandy) jakama julkaisu