Iiskola palasi maajoukkueeseen yli kuuden vuoden tauon jälkeen hattutempun kera: ”Jonkun se laukaus piti sieltä ottaa”

Heikki Iiskola oli Suomen hahmoja Sveitsiä vastaan. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Suomi pelasi lauantaina Suomen EFT-turnauksen toisen ottelun, jossa Sveitsi jäi jalkoihin Raumalla 2213 katsojan edessä maalein 9-2.

Peli oli avauserän jälkeen Suomelle 1-0, mutta toisessa erässä Sveitsi tippui selkeästi kyydistä. Kolmoserä oli lähinnä loppusummerin odottelua. Suomi pelasi melko tasapainoisen ottelun sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.

– Mun mielestä oli tänään aika kypsää pallollista peliä, eikä lähdetty ratkomaan heti niistä ensimmäisistä paikoista. Venattiin vähän parempaa paikkaa ja sitten myös vaihdettiin pallon kanssa hyvin. Oltiin kokonaisvaltaisesti kypsiä ja jaksettiin puolustaa isolla sydämellä tänään, hattutempun iskenyt Heikki Iiskola kertoi pelin jälkeen.

Iiskola hyökkäsi seurajoukkue Oilersista tutun Aaro Astalan kanssa ja ketjun täydensivät keskellä pelannut Miko Kailiala sekä puolustajat Otto Lehkosuo ja Miska Mäkinen. Kentällisen esitys oli kokonaisuutenaan erinomainen.

– ”Apen” (Astala) kanssa on aina aika selkeää ja helppoa pelata. Aika selkeät kuviot ja löydetään sattuneesta syistä toisemme kentältä aika hyvin. Kyllä se helpotti tänäänkin.

Kuten todettua, Iiskola osui pelissä kolmesti. Oikea laituri kommentoi lähinnä käyttäneensä hyvät paikat, kun niitä tuli eteen. Puolustuspelin Iiskola arvioi myös hyväksi kentällisen osalta.

Ensimmäinen maali ei ollut kuitenkaan ihan normaali maali maajoukkuetasolla. Suomi pallotteli pitkään ja pallon ylittäessä keskialueen Iiskola latasi kaukaa kovan kudin etuyläkulmaan.

– Siinä oltiin hetken aikaa palloteltu, niin jonkun se laukaus piti sieltä ottaa. Tällä kertaa sattui meikälle ihan hyvä tontti, Iiskola sanoitti vaatimattomasti.

Vielä keväällä Oilers-laiturin tilanne oli kimurantti. Iiskola pelasi koko kevään pahan jalkavamman kanssa aina mestaruuteen asti.

– Pudotuspelit vedin aika rikkinäisenä, mutta kyllä se loukkaantuminen on selätetty ihan kokonaan. Sain kesällä hoidettua itseni kuntoon, niin nyt se palkitsee.

Vaikka Iiskola on pelannut hyviä liigakausia, oli lauantain peli ensimmäinen maaottelu yli kuuteen vuoteen. Iiskola oli mukana edellisen kerran vuoden 2018 MM-kisojen karsinnoissa, joten maajoukkuetauko oli pitkä.

– Tässä on viimeisinä kesinä joutunut kuntouttamaan itseään, kun vedetään aina viimeiseen tippaan asti. Sen vuoksi maajoukkue on jäänyt vähän vähemmälle, Iiskola selitti pitkää taukoa.

Paikka maajoukkueeseen tuli tässä kohtaa varasijan kautta. Iiskolan mukaan puhetta maajoukkueen mukaan lähtemiseen oli jo kesällä, mutta silloin toimittiin maltillisesti kuntoutuksen suhteen.

Sunnuntaina pelataan vielä koko turnauksen kiinnostavin peli, kun Suomi kohtaa Ruotsin klo 18 alkaen Raumalla.

– Jos pelataan yhtä kypsästi kuin tänään ja rokotetaan Ruotsia hölmöilystä, niin saattaa olla hyvä päivä meille, Iiskola arvioi.