Satakunnan derby kiinnosti toistamiseen Raumalla: ”Tämä oli kuitenkin kolmas jäähalliottelu omalle uralle”

SalBan Artturi Hyvärinen (vasemmalla) ja FBT Karhujen Janne Kuusiluoto valittiin joukkueidensa parhaiksi pelaajiksi EFT-turnauksen yhteydessä pelatussa Inssi-Divarin ottelussa. Kuva: Anssi Koskinen/salibandy.fi

Rauman EFT-turnauksen yhteydessä pelattiin myös sarjapisteistä, kun Divarin paikallisvastustajat SalBa ja FBT Karhut kohtasivat Kivikylän Areenan illassa. Karhut veivät ottelun jatkoajalla lukemin 5-4.

Karhut sai otteluun loistavan alun, johtaen ensimmäisen erän jälkeen 4-1. Vierasjoukkueen ote lipesi ottelun edetessä ja SalBa pääsi otteluun paremmin mukaan, pakottaen ottelun jatkoajalle.

– Saimme otteluun huikean startin ja teimme ensimmäiseen erään neljä maalia. Toinen erä oli paljon varovaisempaa peliä ja kolmannessa SalBa pääsi niskan päälle ja vyörytti aika kovaa, kertoi FBT Karhujen kapteeni Aapo Tamminen.

– Ihan ottelun alussa olimme suht hyvin hereillä, mutta sitten tuli pimeämpi jakso. Teimme pelin alkupuolella sellaisia nukahduksia, joita ei tällä sarjatasolla saisi ikinä tulla. Pelin loppupuolella pääsimme paremmin mukaan ja saimme pelin tasoihin, kuvaili SalBa-kapteeni Ville-Petteri Lilja.

Voittomaalia odoteltiin reilu kolme minuuttia, jolloin SalBa-puolustaja Miikka Sokan syöttö jalkojen välistä lipsahti keskustaan aivan yksin olleelle Karhut-hyökkääjä Tomi Jerkulle, joka tälläsi pallon aivan vasempaan yläkulmaan.

– Jatkoajalla riitti yksi pallonmenetys keskialueella ja Jerkku tälläsi siitä voittomaalin Karhuille, harmitteli Lilja.

Joukkueet tulivat kohtaamiseen hyvin samanlaisista lähtökohdista. Sarjataulukon puolessa välissä sijoituksista taistelevissa paikallisvastustajissa ei oltu täysin tyytyväisiä kauden alkuihin.

– Tuloksellisesti ei olla ihan vielä sitä potentiaalia lunastettu, mikä joukkueella on. Luomme maalipaikkoja hyvin, mutta SB Vantaa-peli oli ainoa, jolloin saimme ketsuppipullon auki. Orastavaa tekemistä, mutta ei ole vielä mennyt perille asti kaikissa otteluissa, Tamminen sanoi.

– Varmaan odotus oli, että pisteitä olisi enemmän. Meillä on peleissä todella hyviä jaksoja, mutta myös todella huonoja jaksoja. Se on osaksi vaikuttanut siihen, että pisteitä ei ole enemmän, pohti Lilja.

Porissa uusi kausi on tuonut eteensä positiivisen ilmiön. Yleisö on löytänyt itsensä FBT Karhujen peleihin, ja joukkue onkin nauttinut tällä kaudella Divarin korkeimmasta yleisökeskiarvosta (527). Kasvua viime kauden keskiarvoon onkin ollut yli kaksi sataa. Karhut-kapteeni Tamminen on erittäin iloinen kasvaneesta yleisömäärästä, ja kiittää joukkueen taustavoimia sen saavuttamisesta.

– Kyllä siellä on tehty valtava määrä työtä taustalla, ja satsattu ja panostettu markkinointiin. Otteluista on pyritty tekemään sellaisia, joissa kaikenikäiset viihtyvät ja koitettu tehdä nimenomaan pelin sijaan ottelutapahtuma. Taustalla on tehty paljon töitä sen eteen, hän hehkutti.

– Se on pelaajille myös iso juttu, että kannustavaa yleisöä on paljon paikalla.

Harvinaisen tunnelman edessä

Raumalainen SalBa ja porilainen FBT Karhut kohtasivat ensimmäisen kerran samalla areenalla viime tammikuussa, jolloin yli 3000 katsojaa seurasi ottelua SalBan ottaessa voiton Karhuista. Tällä kertaa paikalliskohtaamista seurasi 1858 katsojaa, mikä on Divariin kova lukema.

Toiselle kapteeneista asetelma oli tuttu, kun taas toiselle täysin uusi. SalBa-kapteeni Liljalle jäähalliottelu oli jo uran kolmas. Hän oli joukkueen mukana jo vuonna 2017, kun Raumalla pelattiin ensimmäistä kertaa salibandyä Kivikylän Areenalla. Karhut-kapteeni Tammiselle ottelu oli ensimmäinen noin suuren yleisön edessä: viime tammikuun kohtaamisen hän seurasi katsomosta.

– Hienoa se on aina pelata isolle yleisölle. Tämä toinen jäähallipeli tuli niin nopeasti edellisen jälkeen, että kaikki ei ollut enää yllättävää tai jännittänyt paljoa. Tämä oli kuitenkin kolmas jäähalliottelu omalle uralle. Tähän ei kannata tottua liikaa, naurahti Lilja.

– Puitteet oli viimeisen päälle rakennettu. Iso jäähalli on aavistuksen kolkko, koska katsomot ovat niin kaukana kentästä. Hallin pitäisi olla aivan täynnä, että siellä olisi karnevaalimeininki. Mutta kyllä puitteet ovat huipputasolla salibandyn pelaamiseen. Tästä paremmaksi ei pääse, Tamminen sanoi.

Ottelu pelattiin lauantai-illan viimeisenä otteluna kahden EFT-ottelun jälkeen. Kapteenien mukaan se toi Divari-pelaajille aivan uudenlaisen tunteen otteluun valmistautuessa.

– Kyllähän se omanlaisen hienoutensa toi, kun käytävillä näki niin Suomen kuin muidenkin maiden huippuja, sanoi Tamminen.

– Onhan se erilaista, kun maajoukkuepelaajat pyörivät samoilla koppikäytävillä maajoukkuepaidat päällä. Tuo se heti erilaisen tunnelman. Yleensä kun menet otteluun hallille, niin eihän siellä muita joukkueita ole pyörimässä. Onhan se heti erilainen tapahtuma kokonaisuutena, Lilja totesi.