Savela ehti pelata yhden pelin rikkeensä jälkeen, mutta huilaa kaksi seuraavaa – ”Osuu kyynärpäällään Salmea leukaan”

Kuva: F-liiga

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt OLS:n Iiro Savelan kahden ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta iskusta.

Savela rikkoi lauantain pelissä Oilersin Markus Salmea, josta seurasi 2+2-minuutin rangaistus. OLS:lla oli peli sunnuntaina Seinäjoella Nurmon Jymyä vastaan, mutta Savela oli ottelussa pelikelpoinen, sillä rangaistusta ei oltu ehditty määrätä ennen ottelua.

Tilanteessa Oilersin Salmi kääntyy keskialueella puolustussuuntaan ja pelaa pallon vastaan tulevan OLS:n Savelan ohi. Savela pyrkii estämään syötön onnistumatta siinä ja kääntää oikean kylkensä kohti Salmea, joka on lähes paikoillaan. Savela hidastaa liikettään, mutta hänen liikkeensä jatkuu kohti Salmea. Savela osuu kyynärpäällään Salmea leukaan ja Salmi kaatuu kontaktista maahan. Erotuomarit tuomitsevat tilanteesta 2+2 minuutin rangaistuksen piittaamattomasta fyysisestä pelistä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Savela tulee tilanteeseen kovaa vauhtia ja kääntää kylkensä kohti Salmea ennen kontaktia, mitkä lisäävät Savelan kontaktin vaarallisuutta. Toisaalta Salmi muuttaa suuntaansa hieman ennen kontaktia ja Savela pyrkii pelaamaan hänen ohitseen kulkevaa palloa, mitkä ovat voineet vaikeuttaa Savelan reagointia tilanteeseen.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Savela nousee pystympään asentoon ennen kontaktia ja hänen kyynärpäänsä on jonkin verran irti vartalosta, kun se osuu Salmea vaarallisesti leukaan. Lisäksi vaikka Savelan vauhti on tilanteeseen tullessa kova, eikä hän olisi todennäköisesti pystynyt välttämään kontaktia, kurinpitodelegaatio katsoo, että Savela olisi voinut pyrkiä pienentämään kontaktin vaarallisuutta tilanteessa.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Savela on käyttäytynyt pääsarjamääräysten 55 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla vaarallisesti siten, että hänelle on määrättävä 56 §:n mukainen rangaistus.

Vaikka salibandyn pääsarjoissa pelipelirangaistuksen arvoisesta pääosumasta ei ole enää pakkoa määrätä vähintään kahden ottelun pelikieltoa, on vaarallista päähän kohdistunutta kontaktia pidettävä rangaistusta ankaroittavana seikkana.

Kurinpitodelegaatio määrää OLS:n Savelalle kahden ottelun pelikiellon.

Päätökseen