Viisi väitettä: Joona Karjula – ”Halusin löytää taas peli-ilon salibandyyn”

Joona Karjula pelasi seitsemän peliä Turussa ja ehti viikonloppuna pelata jo ensimmäisen pelinsä OLS:ssa tehoin 1+1. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Viisi väitettä -sarjassa tiukkoihin väitteisiin vastaa tällä kertaa kesken kauden OLS:aan siirtynyt Joona Karjula.

Kaudella 2023-24 OLS:ssa läpimurron miesten liigassa pakin paikalta tehnyt Karjula jäi alkukaudesta penkkimiehen virkaan TPS:ssa. Taiteilijaluontoinen Karjula teki omat johtopäätöksensä ja vaihtoi Turun Ouluun. Avauspelissään Oulussa Karjula iski yhden maalin ja syötti yhden osuman.

TPS on ollut alkukauden parhaita liigajoukkueita, ja on kiinnostavaa nähdä mihin asti vuoden 2023 Suomen mestarin rahkeet riittävät. Aihetta voi pohtia siltäkin kantilta, että TPS voi hyvinkin ottaa mitalin kauden päätteeksi. Miten Karjula suhtautuu asiaan.

Et pitänyt TPS:n pelityylistä.

– Totta. (Ei halunnut perustella vastaustaan)

OLS joutuu karsimaan tänä vuonna.

– Tarua. Ei tässä vielä mitään hätää ole, kausi on vielä nuori ja joukkue parantaa koko ajan. Joukkueessa on paljon nuoria, jotka pelaa ensimmäisiä liigaotteluita, niin eipä se vaadi kuin pari voittoa ja playoff-juna palaa takaisin raiteilleen.

Palasit Ouluun siksi, että tyttöystäväsi palasi sinne, et siksi ettet saanut peliaikaa TPS:ssa.

– Kyllä se suurin syy oli, että halusin löytää taas peli-ilon salibandyyn. Se löytyi sitä kautta, että pääsee pelaamaan ja olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle. Pelaaja, joka pääsee pelaamaan ratkaisuhetkillä. Eli väite on ainakin pääosin tarua.

Sinua harmitti lauantaina (OLS-FBC Turku-peli), kun Kimi Vänttilä veti rankkarin itsesi sijasta.

– No ei se harmittanut. Kyllä mä luotin, että ”Kimmo” painaa siitä häkin. Mulla ei olisi ollut mitään liian hyvää rankkaria mietittynä, niin ei harmittanut. Toki jälkeenpäin, kun ei tullut maalia rupesi miettimään, että olisiko itse pitänyt mennä laukomaan ja olisiko voinut tulla maali. Luottoa oli Kimmoon ja pienestä oli kiinni, että ei tehnyt maalia.

Jos TPS voittaa SM-mitalin, niin vastaanotat mitalin ilomielin.

– Totta kai, mulla ei ole liikaa mitaleita palkintokaapissa. Kaikki otetaan mitä annetaan.