Yleisömäärän laskenta ja paha loukkaantuminen viikon puheenaiheina – katso tulokset ja koosteet

Kevää 2023 finaaleissa Bläk Boks oli todella täynnä. Arkistokuva: Esa Takalo/salibandy.fi

Miesten liigan maajoukkuetauosta huolimatta naisten liigaa ja miesten Divaria pelattiin täydellä höyryllä viime viikolla.

Naisten liigassa nousi viikonloppuna kaksi puheenaihetta esille. TPS:n ja SaiPan välisessä pelissä nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun Henrika Maikola lensi laidan yli kontaktitilanteessa ja löi päänsä vaihtopenkkiin. Peli oli pitkään tauolla, kun Maikola vietiin sairaalaan. TPS tiedotti myöhemmin, että Maikola on kunnossa.

Maanantaina selvisi, että tapaus etenee myös kurinpidon käsittelyyn TPS:n tutkintapyynnön myötä. Itse ottelussa TPS oli parempi ja voitti maalein 6-2.

Sunnuntaina Classic kaatoi SSRA:n kotikentällään Lempäälän Bläk Boksissa maalein 8-5. Se ei kuitenkaan jäänyt ottelusta suurimmaksi keskusteluaiheeksi, vaan ottelun yleisömäärä 997 katsojaa. Lukema on erikoisen iso siihen nähden, että hallin koko iso katsomo oli suljettu pelissä. Bläk Boksiin mahtuu tiettävästi noin 1200 katsojaa, joten pelissä ei voinut olla näin paljoa katsojia. Alla olevalta pelikoosteelta näkyy, että toinen katsomo oli kokonaan kiinni.

F-liiga tiedotti aiemmin, että se muuttaa yleisömäärän laskutapaansa. Täten ottelun yleisömäärään voidaan ottaa myös kausikorttilaiset ja peliin myydyt liput. Classicin tapauksessa näitä pitäisi olla melko reipas määrä, että mainittu yleisömäärä toteutui, mutta itse ottelussa ei voinut olla 997 katsojaa.

Sarjaa johtaa pistekeskiarvolla mitaten TPS, kakkosena on Classic ja kolmantena kauden avaustappionsa lauantaina kärsinyt Koovee.

Naisten liiga

Keskiviikko 16.10.
EräViikingit-SB-Pro 1-2

Kooste:

Lauantai 19.10.
Koovee-SSRA 4-9

Kooste:

SaiPa-TPS 2-6

Kooste:

FBC Loisto-ÅIF 1-2 ja.

Kooste:

Sunnuntai 20.10.
O2-Jyväskylä-Koovee 4-9

Kooste:

Classic-SSRA 8-5

Kooste:

Miesten Divari

Lauantai 19.10.
LNM-Hawks 4-5 rl.
Josba-Tiikerit 2-8
Wirmo-ÅIF 7-2
SaiPa-M-Team 5-6
Koovee-Rangers 5-4
SalBa-Karhut 4-5 ja.

Sunnuntai 20.10.
Josba-M-Team 5-6