Pääkallo.fi

A-poikien 2-divisioona, Etelä-Suomi

Viestejä
24
Avataan myös tälle sarjalle oma ketju.
Mitkä joukkueet nousevat ylempään jatkosarjaan?
Mikä joukkue pääsee valtakunnalliseen 2-divisioonan loppusarjaan ja sitä kautta mahdollisesti karsimaan paikasta A-poikien valtakunnalliseen 1-divariin kaudeksi 19-20?

Alkusarjan lohkot:

1: FBC Raseborg, HaKi, HIFK, SB Vantaa, SB-Pro, SBS Espoo MD (3 parasta ylempään jatkosarjaan)

2: Blackbirds, Jokerit, KD Såppa, Loviisan Tor, Tiikerit II (3 parasta ylempään jatkosarjaan)
 
Viestejä
29
Ainoa mielenkiintoinen osa tätä sarjaa on Campon joukkueiden keskenäinen vääntäminen. Toivotaan, että kaikilla riittää samaan jatkosarjaan.
 
Viestejä
14
Joo ainoa mielenkiinto tässä sarjassa on campon joukkueet. Hifk ja Jokerit ainoat jotka pärjäisi divarissa tästä sarjasta.
 
Viestejä
5
Millä perusteilla HIFK ja Jokerit pärjäisivät divarissa? Harkkapeleissä HIFK ainakin hävisi Hakille joka otti isoilla numeroilla karsinnoissa pataan?
 
Viestejä
1
Kasinolla olis kannattanu olla seuraamassa karsinnoissa Jokerit-Turku pelin 2 ensimmäistä erää niin siinä olis jo ollu vastaus millä perusteella Jokerit pärjäis divarissa. Vastustajalla pelaajia jotka tahkonu Asm mitalipelejä ja miesten divaria mutta Jokereitten pojat laitto pelin tiukille 3 vähän heikompi erä vaan anto kaverille mahdollisuuden nousta rinnalle ja ohi.
 
Viestejä
3
Avataan myös tälle sarjalle oma ketju.
Mitkä joukkueet nousevat ylempään jatkosarjaan?
Mikä joukkue pääsee valtakunnalliseen 2-divisioonan loppusarjaan ja sitä kautta mahdollisesti karsimaan paikasta A-poikien valtakunnalliseen 1-divariin kaudeksi 19-20?

Alkusarjan lohkot:

1: FBC Raseborg, HaKi, HIFK, SB Vantaa, SB-Pro, SBS Espoo MD (3 parasta ylempään jatkosarjaan)

2: Blackbirds, Jokerit, KD Såppa, Loviisan Tor, Tiikerit II (3 parasta ylempään jatkosarjaan)
Todennäköisesti alkulohkot aikamoista kävelyä, "kyläjoukkueet" tulevat haistelemaan tunnelmaa laadukkaampia joukkueita vastaan. Jatkosarjasta sitten saadaankin jo ihan tasokasta vääntöä, jännä nähdä ovatko siinä joukkueet täysillä mukana ja tähtäävät divaripaikkaan ilman ensikauden karsintoja.
Tässä oma ennakkoni ensimmäisestä lohkosta
FBC Raseborg
Raaseporin a-nuoret kävivät kääntymässä divarikarsinnoissa ottaen neljässä ottelussa neljästä tappiot maalieron näyttäessä -34. Seitsemällä kenttäpelaajalla ja yhdellä veskarilla karsinnoissa pelanneelle joukkueelle ei voi kovinkaan suuria saavutuksia uskoa 2-divisioonassa, ja veikkaankin, että Raseborg jää peränpitäjäksi tässä lohkossa.
Seuraa heitä:
Raaseporin pelureista ei ole itselläni henkilokohtaisesti mitään tietoa, mutta pistepörssin perusteella 1+3 naulannut Tomi Mettovaara sekä 3+0 tehnyt Johan Sorvari johtavat joukkueen hyökkäystä.

Ac HaKi
Hakunilan ylpeyden joukkueesta löytyy kohtalaisen paljon taidokkaita pelaajia, mutta karsinnat eivät kuitenkaan menneet nappiin. Tuloksena kovassa lohkossa 2 tappiota sekä tasapeli Loviisaa vastaan maalieron ollessa 16 maalia pakkasen puolella. Hakilla on kuitenkin potentiaalia, ja veikkaankin, että he menevät tästä lohkosta jatkoon. Se, miten joukkueen "tähtipelaajia" kiinnostaa kakkosdivarissa pelailu, jää kuitenkin nähtäväksi.
Seuraa heitä:
Ville Laalo, todella liukas ja taidokas puolustaja. Siirtyi Tuusulan A-pojista isosta roolista Hakiin, nähtäväksi jää miten herralle maisemanvaihdos sopii.
Eelis Hirvonen, viihdyttävä pallollinen puolustaja, joka voittaa kaksinkamppailuita hyvällä prosentilla. Laukaus lähtee vihaisesti, ja on kaikinpuolin erinomainen lisä tähän sarjaan.

HIFK
Kovalla uholla ykkösdivarin karsintoihin lähtenyt petolauma tippui ulos divarista Leban yllätettyä FBC Turun ratkaisevassa ottelussa. Pelien mennessä mukavasti ristiin tämä tarkoitti sitä, että kakkosdivarissa nähdään 3 Campon seuraa. Hifkillä on edelleen kova joukkue, mutta joukkue tuntuu olevan turhan paljon Kasper Tähkän suoritusten varassa. Miten mies ehtii/jaksaa pelata A-pojissa, kun farmisopimuksen kautta päätavoitteet taitavat löytyä ÅIFn miehistä. Jokatapauksessa pelatessaan lohkon paras pelaaja. Suurin kysymys lieneekin, löytyykö tulitukea taustalta? Jokatapauksessa HIFK pelaa itsensä ylempään sarjaan, sen verran nimekkäitä pelaajia kuitenkin tälle tasolle löytyy.
Seuraa heitä:
Aarre Vaarala. Tilkitsi palloja karsinnoissa 80 prosentin tarkkuudella, mikä on kova lukema. Tästä kun vielä huomioi sen, että kaikki joukkueet lohkossa eivät ole niin tasokkaita kuin karsinnoissa, niin maalivahtipeliin tämän ei pitäisi ainakaan kaatua. Siirtyi Tuusulan alennusmyynneistä juuri kauden kynnyksellä, ja oli oiva kaappaus Hifkille.
Pasi Leino. Nakutti karsinnoissa 6 pistettä, pelasi viimekaudella miesten kakkosdivarissa SBS Bluesin paidassa. Alati vaarallinen, ehkä jopa sarjan liukkain pideltävä. Älytön lähtönopeus ja kutikin uppoaa maalitolppien väliin kiitettävästi. Kiirettä pitää vastustajajoukkueilla.

SB Vantaa
Myyrmäestä saapuva vantaalaisryhmä lähtee lähtökohtaisesti haastamaan muita. Eivät osallistuneet divarikarsintoihin, joten joukkueen iskukyky on täysi arvoitus, kun nettisivuiltakaan ei löytynyt tällä kaudella pelattuja harjoitusotteluita. Lähtökohtaisesti kiusaa isompiaan, mutta lohkon kärkijoukkueet hoitavat rutiinilla itsensä jatkoon, ja Vantaa tippuu alempaan sarjaan.
Seuraa heitä:
Jone Valli, juonikas nuori pelaaja, joka pelaa Vantaan miesten edustuksessa. Seuran oma "kultakimpale" josta on saatu pidettyä kiinni. Hyvä laukaus, ja välillä laittelee puolustajia sinne kuuluisalle kebabille ilman minkään sortin ongelmia. Sarjan huippuja.

SB-Pro
Nurmijärveläisporukasta ei ole itselläni minkään sortin tietoa, viimekaudella taisivat pelata B-poikien aluesarjaa. Liekö sitten tuon ryhmän pohjalta laitettu A pystyyn, sivuja ei ole myöskään päivitelty ottelutulosten puolesta. Eivät osallistuneet karsintoihin, joten voi olla, että yllättävätkin jonkun joukkueen. Lähtökohtaisesti Pro ei mene tästä jatkoon.

SBS Espoo MD
Sekametelisoppa, joka on koottu kaveripohjilta. Kova joukkue, vaikka ei mennytkään divariin. Liekö sitten ollut pieniä motivaatio-ongelmia reissaamiseen? Karsinnoissa tasapeli Grania vastaan, voitto Pelicanseista sekä tappio O2-Jyväskylälle kertoo sitä, että joukkueella on kyllä älyttömän paljon potentiaalia. Saavatko he sen valjastettua ja pelattua tosissaan, vai meneekö pelaaminen höntsäilyksi ja pelkäksi hauskanpidoksi. Tosissaan pelatessaan joukkue tulee voittamaan tämän lohkon.
Seuraa heitä:
Olli Elonen, taisi pelata M-Teamissa A-nuorten sm-sarjassakin viimekaudella. Pienikokoinen, mutta hyvin liikkuva ja taitava hyökkääjä. Summasi karsintoihin tehot 1+3, joten osaa syötelläkin.
Aapo Karjalainen, kentällä olemus näyttää välillä turhankin laiskalta, mutta pallon saadessaan on uhka mille tahansa joukkueelle. Laukaus lähtee todella vihaisesti, ja rightin puolelta laukovana tulee pelottelemaan lohkon jokaista maalivahtia. Osaa myös jakaa palloa, joten ei elä pelkästä laukauksestaan.
Ensimmäisen lohkon järjestys:
SBS Espoo MD
Hifk
Ac Haki
SB Vantaa
SB-Pro
FBC Raseborg
Kakkoslohkon ennakon kirjoittelen vielä myöhemmin paremmalla ajalla.
 
Viestejä
14
A-poikien 2.divisioonan 2-lohkon ylivoimaisesti vaarallisin pelaaja löytyy Jokerit A pojista ja hän on Eemeli Öhman.
Seurasin hänen pelaamistaan ruskeasuolla ja ai että se sirklaus ja peliäly oli ihanaa katseltavaa.
 
Viestejä
40
SB Vantaalla Iiro Tenhola kova pelaaja voisi pelata kyllä ihan divarissa ja SBS Espoo MD Roope Turunen ja Olli Elonen kovia
 
Viestejä
4
Alkulohkot saatiin päätökseen ja jatkoon menivät odotetusti 1. lohkosta Haki, Hifk ja SBS Espoo sekä 2. lohkosta Jokerit, BBU ja Loviisan tor. Mitäs näiltä joukkueilta kannattaa odottaa eliittisarjan suhteen? Ennakoita kehiin!
 
Viestejä
40
1. Loviisan Tor
________________
2. SBS Espoo MD
3. Jokerit
4. AC Haki
________________
5. Blackbirds
6. Hifk

Voi mennä ihan väärin, mutta on niin tiukka sarja niin ei voi oikeen tehdä ennakkoa.
 
Viestejä
4
Sarja tulee varmasti olemaan tiukka, ajattelin väsätä oman ennakon (tai ainakin yrittää) jossain ensi viikon aikana. Ainakin campon derbyt ei sarjasta lopu
 
Viestejä
1
1. Haki
________________
2. Jokerit
3. Hifk
4. Sbs Espoo
________________
5. Tor
6. BBU

Siinä aika realistinen ennakko sarjaan.
Campon joukkueet taistelevat sijoista 1-3 varmasti.
 
Viestejä
29
1. BBU
——————-
2. HaKi
3. Jokerit
4. Espoo
——————-
5. HIFK
6. Tor

BBU lähtee altavastaana pelaamaan aktiivista salibandya ja tulee yllättämään monet. HaKi perusvarmalla pelillä kärkisijoituksille. Jokerit yltää huipputason valmennuksen ansiosta näinkin korkealle. Espoo pelaa hyvää kaverisählyä ja saattaa myös haastaa kärkeä. Sisäpiirilähteiden mukaan HIFK:n tähtiosasto olisi nostamassa kytkintä, jolloin materiaali ykköskentän takana ei enää riitä. Loviisan divarimiehiä ei mutasarjat kiinnosta joten jumbosija jää heille. Tasainen sarja, yllätyksiä tiedossa.
 
Viestejä
4
Nyt kun sarjan alku lähenee niin heitän omat veikkaukset pöytään lyhyillä perusteluilla

1. Haki
Ehkä sarjan tasapainoisin joukkue: hyökkäys, puolustus sekä mv-peli ovat kaikki vertailukelpoisia muiden joukkueiden kanssa. Alkusarjan ollessa pääosin läpijuoksua onkin mielenkiintoista nähdä, pystyykö Haki pitämään tasonsa kun ruvetaan pelaamaan pelejä joissa on oikeasti panosta. Karsinnoissa pakka ei kestänyt divaripaikan arvoisesti. Uskon että joukkue pystyy nyt kääntämään tärkeät pelit voitoiksi.

2. Jokerit
Sarjan tulivoimaisin hyökkäys tulee Jokereilta, joka pystyy laittamaan kaksi tehokenttää lähes joka peliin. Hyökkäys on Jokereiden paras puolustus, sillä puolustusosasto on kilpakumppaneita heikompi. MV-osasto on kaksijakoinen: joukkueen ykkösmaalivahti on kärsinyt huhujen mukaan loukkaantumisista syksyn mittaan eikä taustalta löydy muita tälle sarjatasolle päteviä maalivahteja. Jokereilla on saumat jopa sarjan voittoon, mutta se vaatii koko joukkueelta ehjiä pelejä. Oikealla flowlla ja hyvällä startilla Jokereita on vaikea pysäyttää.

3. HIFK
Äärimmäisen taitava nippu, joka kärsii kuitenkin päällekkäisistä peleistä ja rosterin elävyydestä. Osa pelaajista pelaa A2-dirren lisäksi miesten 2 A/B-divaria ja muutamat valioyksilöt jopa "the" Divaria. Vaikka tulivoimaa löytyy, saattaa joukkue ailahdella sarjan edetessä, varsinkin jos eri sarjojen pelit ovat samoina päivinä. Jos sarjan alku menee penkin alle, jää nähtäväksi löytyykö profiilipelaajilta intoa lähteä pelaamaan myös junnupelejä. MV-osasto kestää hyvin vertailua muiden joukkueiden kanssa. Mahdollisuudet HIFKillä ovat hyvät, mutta omissa paperiessa joukkue jää Campon kolmosseuraksi.

4. SBS Espoo
Kaveriporukka, mutta ei termin huonossa valossa. Joukkueella on hyvä henki, ja lähtevätkin haastamaan "isompia" hyvällä kokoonpanolla ja tahdolla. Joukkue pelasi tasan HIFKin kanssa ja hävisi Hakillekin vain maalilla, mutta tasapeli heikon SB Vantaan kanssa viestii tason heittelystä. Ryöstää varmasti pisteitä ylemmiltä seuroilta, mutta uskon, että pistepotti ei riitä kärkipaikoista taistelemiseen. Lisäksi armeija saattaa sekoittaa Espoon kokoonpanoa kevään mittaan.

5. Loviisan Tor
Loviisan suuruus saa sarjaan jalkeille muutamalla tähtipelaajalla höystetyn joukkueen, mutta se ei tule riittämään ylemmistä paikoista taistelemiseen. Lavosta tullaan varmasti hyödyntämään A:n peleissä minkä "the" Divarilta ehtii ja jaksaa, mutta hän ei ole sen tason pelaaja, joka kääntäisi keskinkertaisen joukkueen kärkikandidaatiksi. Fysiikaltaan Loviisa on hyvässä kunnossa, mutta kärjen kapeus ei voi olla näkymättä sarjan edetessä. MV-peli oli alkusarjassa heikohkoa, eikä joukkue kyennyt voittamaan lohkonsa muita kovia vastuksia neljästä pelistä kuin kerran.

6. BBU
Keravan lahja salibandylle. Joukkueesta löytyy muutamia kovia pelimiehiä joka pelipaikalta, mutta siihen kilpailukyky sitten jääkin. MV-osasto on joukkueen mahdollisen menestyksen avainsana, ja sen onnistumista kaivataan, jos joukkue haluaa pisteitä. Hyvä vastahyökkäyksissä, mutta epäorganisoidun näköinen pelitapa ei vie pitkälle. Napsii pisteitä, mutta pitkä kevät keravalaisille luvassa.
 
Viestejä
1
Jos huhut pitävät paikkansa niin SB Vantaan A'n kapteeni olisi siirtymässä Saksan pääsarjaan loppukaudeksi pelaamaan. Mielenkiintoista nähdä miten tämä isokokoinen, nopea ja todella vihaisesti laukova hyökkääjä pärjää isommissa kuvioissa?
 
Viestejä
19
Asiantuntevissa ennustuksissa ennakoitu HaKia kärkiporukoihin ja Loviisan ja HIFK:n epäonnistumista.

Itse kävin viime viikonloppuna katsomassa kyseisen sarjan otteluita ensimmäistä kertaa ja HaKin peleistä ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa. Joukkue tuntui pelaavan ilman taktiikkaa ja valmentaja keskittyi epäoleellisiin asioihin valmentamisen sijaan. Joukkue on vielä sijalla neljä ja varmaan siinä onnistuu itsensä pitämäänkin, mutta lopputurnaukseen ei sillä ole mitään asiaa.

Top3 joukkueista kohtasivat viime viikonloppuna HIFK ja Loviisan Tor ja pitää sanoa, että A -poikien 1-divaria enemmän tällä kaudella nähneenä, kumpikin näistä joukkueista pärjäisi hyvin kyseisessä sarjassa tuon ottelun perusteella. Joukkueet esittivät erittäin laadukasta ja siistiä salibandya, jossa molemmat joukkueet keskittyivät pelaamiseen. HIFK oli kuitenkin koko ottelun selvästi niskan päällä ja näen tämän olleen nimenomaan heidän hyvyyttä, ei vastustajan huonoutta. Loviisan peli nojasi enemmän vastaiskuihin ja heidän vaarallisimmat paikat tulivatkin HIFK:n pelaajien virheiden seurauksena. Loviisalle ottelusta isot pisteet siitä, että vaikka lukemat repesivätkin selviksi, niin joukkue yritti ja keskittyi pelaamiseen loppuun asti. HIFK:n pakka näytti olevan melko hyvin kasassa ja salibandylegendan opit ovat alkaneet iskostumaan joukkueeseen. Mieleen jäi myös aivan maagisesti tapettu 5 minuutin alivoima, joka tuli hyvin kyseenalaisesta tilanteesta.

Tällä hetkellä selvästi karussa ovat lohkon top3 joukkueet HIFK 14p, Tor 13p ja Jokerit 11p ja näistä joukkueista löytyy myös ne kaksi, jotka painelevat lopputurnaukseen ja sitä kautta taistelemaan paikasta 1-divisioonaan ensi kaudeksi.
 
Viestejä
19
Tässäkin sarjassa pelattiin viikonloppuna yhden kierroksen verran pelejä ja HIFK voitti vajaamiehisen Jokerit keskeytyksellä lukemin 12-0. Loviisan kompuroitua Blackbirdsiä vastaan on HIFK:n johto 3 pistettä Loviisaan ja 5 pistettä Jokereihin, kun kuusi peliä on vielä jäljellä. Oma veikkaukseni on, että lopputurnaukseen painelevat HIFK ja Jokerit, joka saadessaan parhaimmiston jalkeille, on vaarallinen porukka.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös