Pääkallo.fi

B-poikien SM-karsinnat

Viestejä
8,114
Lasb/SCU piti olla "mestarisuosikki". Miten tässä näin kävi? Mielipiteitä? Suurin yllätys näissä karsinnoissa. Toki on mahdollista että nousevat divarista vielä mitaleille, mutta en usko siihen. Ei toki ollut kaukana, että Ervi toisen kerran putkeen kusee karsinnat.
OLSilta suvereeni esitys Losbia vastaan ja ansaitusti paikka SM-sarjaan.

2017 mestari jäi myös viime kaudella SM-sarjan ulkopuolelle, nyt oli vielä joku pelaaja mukana naapuriseurasta ja silti tulos on tuo. Onnittelut vaan Lahteen (tai missä Hollolassa pelaavatkaan), hienosti vedetty puolitoista kautta ihan vihkoon BSM:n osalta!

edit. Niin siis 2017 mestari.
 
Viestejä
97
Koitas nyt Arto pysyä housuissas. Divari- paikka on tottakai pettymys, mutta ei mikään maailmanloppu. Niin kuin kaikki tietävät, karsintasysteemi on kova. Nyt SM-sarjapaikka jäi jatkoaikamaalin päähän. Hyvää työtä siellä tehdään, joten en allekirjoita väitettäsi vihkoon vetämisestä.
 
Losb-ols ottelua katselleena ei voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Harvinaisen epäolsmaisesti pelannut ols dominoi joka osa-alueella. Jopa pallon kanssa pelattiin järkevästi. Aika paperia ollut muut lohkot verrattuna 3. ja 4. lohkoon?
 
Viestejä
8,114
Koitas nyt Arto pysyä housuissas. Divari- paikka on tottakai pettymys, mutta ei mikään maailmanloppu. Niin kuin kaikki tietävät, karsintasysteemi on kova. Nyt SM-sarjapaikka jäi jatkoaikamaalin päähän. Hyvää työtä siellä tehdään, joten en allekirjoita väitettäsi vihkoon vetämisestä.

Jos hallitseva mestari tai mestarisuosikki jää karsinnoissa pihalle koko sarjasta, niin kyllä se on vihkoon vetämistä.

edit. Mitä tulee tuohon "jatkoaikamaalin päähän", niin sehän nyt ei ole se koko totuus. LaSB/SCU hävisi karsinnoissa kolme ottelua ja mistä tahansa noista voitto olisi riittänyt SM-sarjapaikkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8,114
BSM-joukkueet PK-seudulta 2017-18: Oilers
BSM-joukkueet PK-seudulta 2018-19: Oilers, Hawks, Tiikerit, EräViikingit, GrIFK (no, tämä on tietysti vielä auki)

Melkoinen kontrasti.

edit. Joo ei ole Grani tulossa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8,114
laittakaas bsm runkosarja veikkaus nyt kun käytännössä kaikki joukkueet selvillä.

Ja ihan kertauksena, joukkueet siis: Classic, EräViikingit, Hawks, Karhut, Koovee, Oilers, OLS, PoNoVo, SPV, Steelers, Tiikerit, TPS.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
88
Pisteethän ei aina kerro kaikkea:) Jos vertaat Kalliota vaikkapa Haudanlampeen tai Haukkalaan niin kyllä kaksi jälkimmäistä on parempia.
Eipä pajon kohauttanut SPV:n ko. poikien esitykset Tiikeri-pelissä. Numerot kertovat ottelun tason.
 
Viestejä
117
Karsintapelien ja eri jengien rostereiden pohjalta sanoisin et tällä hetkellä kolme kovinta ovat SPV, Tiikerit ja Steelers.

Näistä Steelers on joukkueista ’pysyvin’, rosteri ei elä kovinkaan paljon kauden aikana. Joukkue on sopiva sekoitus 01- ja 02-pelureita. Maalista löytyy yksi sarjan kovimmista maalivahdeista, puolustuksessa on leveyttä ja maalintekovoimaa löytyy ainakin kahdesta kärkiketjusta. Kolmoseenkin löytyy runsaat kaksi ketjua peliajasta kisaavia pelureita.

Miten Tiikerit pärjää kun Lund pelaa samaan aikaan miesten divaripelejä, ml A:n pelit? Tosin pelit ovat usein eri päivinä, mutta lepopäiviäkin on välillä hyvä olla, miten löytyy virtaa B:n peleihin? Ainakin vielä Tiikerit vaikutti olevan vahvasti yhden ketjun maalien varassa. Eli runkosarjassa ei välttämättä tule jatkuvaa voittokulkua, toki on keväällä yksi kovimmista.

SPV pelaa eri joukkueista agressiivisella kolmen hyökkääjän prässillä eli jos vastustajan pakit uinuu hetkenkin niin verkko heiluu pallon menetyksen jälkeen. Toisaalta kun hyökkääjien paine läpäistään niin luvassa on yv hyökkäyksiä ja maaleja omassa päässä, kuten Tiikerit teki tehokkaasti. En kuitenkaan antaisi sen pelin lopputulokselle liikaa painoarvoa, kun SPV vaikutti olevan vielä ekan vkonlopun sarjataulukon lumossa ja jalat bussissa. Se toki näytti, että SPV on murrettavissa kunhan pelikirja on hallussa tätä yhtä pelitapaa vastaan. Lisäksi Haukkala ja muutama muu puuttunee joistakin peleistä, silloin muulta joukkueelta kysytään venymiskykyä. Keväällä myös yksi suosikeista.

Tämän kolmikon jälkeen tulee tasaisempi neljän joukkueen nippu ja pelejä menee varmaankin tuloksellisesti hyvin ristiin eli Classic, ErVi, TPS ja Oilers.

Kaksi jälkimmäistä vaikuttaisivat olevan aika paljon viime vuoden C1-pelureiden varassa, riittääkö fysiikka pelaamaan mitaleista?

Classicin peli on tökkinyt alkukaudesta, eiköhän sieltäkin löydy nähtyä parempaa kun kausi etenee. Uusia pelureita tuli mukaan kuviot & koostumukset lienevät vielä haussa.

ErVi puolestaan vaikutti yllättävän hauraalta, painoiko viime kauden divarimuistot 01-pelurien takaraivoissa? Karsinnoissa ei kovin montaa 02-peluria käytetty, sieltä kumminkin löytyy taitoa ja voittamisen taitoa aiemmilta vuosilta. 01-pelureista osa pelaa jatkossa enemmän vanhempien pelejä, joten katsotaan miten joukkue hitsaantuu yhteen sen jälkeen, kun 02-pelureita tulee enemmän mukaan.

Viimeisestä play off -paikasta kisaavat Hawks, Ols, Karhut, Koovee ja Ponovo. Katsotaan kenen peli lähtee rullaamaan parhaiten.

Hawks on mielenkiintoinen tuttavuus, saattaa viedä viimeisen play off -paikan. Sillanpää laina-apuna kannattelee joukkuetta pelistä toiseen.

Olsin pelejä en ole nähnyt, mutta muutama kova pelimies sieltäkin löytyy. Riittääkö play off -paikkaan, ehkä riittää, ehkä ei.

Karhut yllätti ainakin minut suoralla jatkopaikallaan eli kisannee kahdeksannesta sijasta. Katsotaan jatkuvatko yllätykset vai jääkö rooliksi satunnaisten voittojen ottaminen.

Kooveen rosteri lienee play off-paikan kannalta turhan paljon 02-painotteinen, vaikka karsintalohkonsa voittivatkin. Tasonnosto viime kaudesta saisi ainakin olla melkoinen.

Ponovolla puolestaan rosteri on turhan kapea ja menestyminen muutaman hyvän 01-pelurin varassa.

Saa olla eri mieltä, näillä mennään. :)
 
Viestejä
36
Eipä pajon kohauttanut SPV:n ko. poikien esitykset Tiikeri-pelissä. Numerot kertovat ottelun tason.
Eipä pajon kohauttanut SPV:n ko. poikien esitykset Tiikeri-pelissä. Numerot kertovat ottelun tason.
Hyvä yhden pelin perusteella sanoa. Jos SPV olisi pelannut Tikereitä vastaan samalla tavalla kun ErViä vastaan, niin ei Tiikereillä olis ollu mitään jakoa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös