Pääkallo.fi

C2-junnujen SM-karsinnat 2019-2020

Viestejä
232
Lyhyet analyysit karsintalohkoista. En jaksa itse ratkoa palapeliä että miten jatkokarsintalohkot menee, kirjoitan varmaan niistäkin veikkaukset kun ne näkyvät tulospalvelussa.

LOHKO A: Ei yllätyksiä lohkossa. Oilers jatkoon niin kuin odotettavissa oli, Tiikerit ja NakkiSormeT jatkokarsintaan kamppailemaan. Tiikerit haastoi Oilersin kuitenkin hyvin ja olisi voinut yllättää.

LOHKO B: Ei yllätyksiä tässäkään lohkossa, OLS suvereeni maalierolla 44-3. Pirteästi kesällä pelannut ja huimassa kehityksessä paahtava Ilves haastoi oululaiset tosissaan, pari minuuttia ennen loppua vielä 2-1. Kertoo kaiken Ilveksen nykykunnosta, ja toivonkin että Ilves jatkokarsinnoista ottaa ansaitun SM-paikan.

LOHKO C: Ykköskorin Karhut jatkoon, mutta ei todellakaan heittämällä. OFBC meinasi jo yllättää porilaiset, ja SPV matsikin vasta rankkareilla. SPV myös esitystensä perusteella vahvana ehdokkaana SM-sarja jengiksi jatkokarsinnasta.

LOHKO D: Aivan älyttömän mielenkiintoisia tuloksia lohkossa. Ennakkosuosikki Classicilla meinasi käydä "vahinko" Merikoskea vastaan (en tiedä voiko näin sanoa, kun en ole Merikosken peliä ikinä nähnyt ja tulosten valossa pelasi hyvin), ja oli todella lähellä että Merikoski olisi voittanut varsinaisella peliajalla ja tehnyt karsintojen ekan pommin. Classicilla tiukkaa myös GrIFK:ä vastaan. Loppusijoitukset odotetut: Classic jatkoon ja GrIFK ja Merikoski jatkokarsintaan.

LOHKO E: Todella hienoa miten Heinola haastoi tosissaan Ervi Pohjoisen. Numeroiden valossa olisi voinut kääntyä yllättäen Heinolallekkin, mutta ennakkosuosikki piti pintansa. Karelia Flamesin tasosta en paljoa tiennyt mitään, ja olin uumoillut Steelersiä jatkoon joten siinä asiassa ennakkoveikkaukseni meni pieleen.

LOHKO F: Jyväskylän nimihirviö O2JKL/MUURY odotetusti jatkoon ilman vaikeuksia. Vähän kulmat kohosi kun katsoin tulospalvelua ja näin että Classicin 06 johtaa 3-1, join kahvit ja vilkaisin uusiksi ja homma kääntynyt 14-5 lukemiin. Tässäkin lohkossa yllätyksiltä vältyttiin, Heimo ja Papas jatkokarsintaan.

LOHKO G: Älyttömän mielenkiintoinen lohko, missä 1. ja 2. korin joukkueiden välinen tasoero olematon. Welhot ja TPS hoitivat Happeen ja Vaasan kuten kuuluu, Welhot aika selvästikkin. Welhot johtaneet 4-1 kolmannen erän alussa mutta TPS noussut tasoihin ja voittoon rankkareilla, melkoinen draaman kaari kuten A-lohkossa Karhujen ja SPV:n välillä. Ykköskorin TPS suoraan SM-sarjaan ja kakkoskorin Welhot jatkokarsintaan seuranaan Happeen (rankkareilla) voittanut Vaasa, hieman yllättäen.

LOHKO H: Ei ihmeellisyyksiä tässäkään lohkossa. Koovee helpohkosta lohkosta jatkoon ilman epäselvyyksiä. Masku/Wirmo ja Nibacos oletetusti jatkokarsintaan, jossa ovat varmaan aika kovassa seurassa.

Spekuloin jatkokarsintaveikkaukset kun lohkot tulevat tulospalveluun (tai joku ne minulle kaivaa taulukosta). Olen aika monta vuotta junnusalibandya seurannut, ja todella tiukat karsinnat paria lohkoa lukuunottamatta. Jatkokarsinta tulee olemaan äärimmäisen kova ja tiukka koitos, noilla joukkueilla sinne saa ainakin pari "kuolemanlohkoa" luotua.
 
Viestejä
64
Lyhyet analyysit karsintalohkoista. En jaksa itse ratkoa palapeliä että miten jatkokarsintalohkot menee, kirjoitan varmaan niistäkin veikkaukset kun ne näkyvät tulospalvelussa.
Kiitos tästä.
Katsoin jatkokarsintojen lohkot alle.
Kaksi SM-sarjaan, muut alueasarjoihin. Mitään ristiinkarsintaa ei enää ole lohkopelien jälkeen.

I
NST
Heinola
FoSu
Vaasa

J
Ilves
Indians
GrIFK
Nibacos

K
SPV
Welhot
Tiikerit
LeBa/Josba

L
Merikoski
Masku/Wirmo
ErVi Itä
Papas
 
Viestejä
232
Kiitos Tarran! Laitetaan ennakot tulille.

LOHKO I
1. SB Heinola
2. NST
3. FoSu
4. SB Vaasa

Veikkaan Heinolaa ja NST:tä jatkoon, mutta FoSu haastaa molemmat joukkueet ja voi hyvin myös mennä jatkoon. SB Vaasa voi parhaimmillaan saada tiukan väännön aikaan joka matsissa, mutta tuskin kampeaa itseään jatkoon. Lohkossa varmasti kiihkeää kamppailua jatkopaikasta, ja voi mennä pelit aika mielenkiintoisella tavalla ristiinkin.

LOHKO J
1. Ilves
2. GrIFK
3. Indians
4. Nibacos

Toinen lohko jossa sijat 1-3 voivat mennä miten vain, ennakoin kuitenkin vahvassa nosteessa puskevan Ilveksen lohkon ykköseksi, ja toisena jatkoon GrIFK. Nibacos varmaan samassa asemassa kuin SB Vaasa, eli voi hyvällä pelillä pistää kampoihin kärkikolmikolle mutta valitettavasti paikka SM:ssä voi olla liian kova pala. Indians pelaa tiukat pelit GrIFK:n ja Ilveksen kanssa ja voi myös hyvin mennä jatkoon. Tässäkin lohkossa pelit voivat mennä aika kivasti ristiin ja luoda jännittäviä asetelmia.

LOHKO K
1. SB Welhot
2. SPV
3. LeBa/Josba
4. Tiikerit

Voi hyvää päivää mikä lohko (mainitsin jotain kuolemanlohkoista edellisessä kommentissani, tämä on sellainen). Neljä joukkuetta joista kukaan ei olisi SM-sarjassa missään nimessä väärässä paikassa. SB Welhot ja SPV kuuluvat Ilveksen ohella top 3 jengeihin jotka eivät päässeet suoraan SM-sarjaan, molemmat hävisivät vasta rankkareissa ratkaisevan matsinsa. Karelia Flamesille ja Tiikereille huono tuuri joutua tähän lohkoon. Flames ja Tikrut lähtevät haastajina Welhoja ja SPV:tä vastaan, mutta voivat ihan ehdottomasti ne ottelut voittaa ilman että se olisi massiivinen yllätys. Tiikereillä etuna se, että ovat tottuneet ehkä hieman enemmän koviin matseihin kun pelaavat Etelä-Suomen sarjassa esim. Erviä, Oilersia ja Grania vastaan säännöllisesti, olisiko siinä vahvuus Tikruille jatkokarsintaan? Joka tapauksessa tämä lohko kannattaa ottaa seurantaan, ja jos näistä peleistä tulee lähetyksiä SolidSportista niin voisin niistä jopa maksaa. Veikkaukseni järjestykselle yllä, mutta mitä tahansa voi tässä lohkossa tapahtua. Welhot ja Peliveljet kuitenkin ennakkosuosikit lohkossa.

LOHKO L
1. Merikoski SBT
2. Papas
3. Ervi Itä
4. SBS Masku/Wirmo

Merikoski onnistui melkein tekemään jymypommin ja menemään todella, todella kovasta karsintalohkosta jatkoon. Classic voitto olisi siihen riittänyt, mutta pelikellossa oli pari minuuttia liikaa Merikoskelle. Granista tuli voitto rankkareilla, ja ennakkoon minulle tuntematon Merikoski menee tulosten valossa selvänä suosikkina tähän lohkoon. Kakkospaikan kamppailusta tulee mielenkiintoinen. Myös minulle ennakkoon täysin tuntematon Papas voisi olla tähtipelaaja Aatu Koiviston johdolla se jengi joka tästä menee jatkoon. Ervi ja Masku/Wirmo eivät varmaan Merikoskelle ihan pärjää, mutta Papasia vastaan tulee tiukkaa vääntöä. Merikoskea pidän suosikkina jatkoon, toisena voi mennä kuka vain jäljellä olevista kolmesta mutta vahva veikkaukseni on Papas.

Kuten olen sanonut, ihan älyttömän kovat karsinnat joissa pienet marginaalit ratkovat jatkoonmenijöitä. Joukkueita jotka pärjäisivät SM-sarjassa on heittämällä yli 20 kappaletta. Kuolemanlohko K kannattaa ottaa seurantaan, ennakkoon selvästi kovatasoisin. Kaikissa lohkoissa kuitenkin kaikki on avoinna ja mitä vaan voi tapahtua. Näissä C2-karsinnoissa on moni yllätys ollut jo todella lähellä, mutta kaikki ykköskorin jengit hoitivat itsensä jatkoon vaikka lähellä kävi monessa ottelussa. Tulisiko jatkokarsinnassa sitten ainakin pari jymy-yllätystä?

Älyttömän paljon tsemppiä kaikille jatkokarsintoihin. Pelaajille ja valmentajille haluaisin sanoa muistutuksena, että se aluesarja ei ole katastrofi vaikka SM-sarjasta ulosjääminen harmittaisi. Myös sieltä kautta pääsee pudotuspeleihin, ja junioreiden SM-sarja ei määritä sitä keistä tulee liiga- tai majupelaajia. Todella moni pelimies joka on pelannut C-junnuna aluesarjoja on myöhemmin pelannut liigaa ja jopa miesten maajoukkueessa. Eli vaikka SM-sarja jäisi haaveeksi, arkitekeminen ei muutu mihinkään ja kova työnteko palkitaan myöhemmin. Tsemppiä vielä ensi viikonloppuun!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
504
Mites Heinola? Itselle joukkue ei sanonut mitään. Voittivat leban ja pelasivat erviä vastaan hyvin. Onko yksilöiden varassa?
Sanoisin että ei ole yksilöiden varassa sen enempää kuin mikään muukaan joukkue vaan itseasiassa kohtuu tasainen nippu. Toki muutama kärkipelaaja erottuu edukseen heiltäkin.
Noin yleisesti kohtuu isokokoisia ja urheilullisia poikia tähän ikäluokkaan. Pelaajia tullut muutamasta pienemmästä seurasta niin toki ottaa aikansa että kaikki hioutuu yhteen mutta hyvää työtä on ehdottomasti heinolassa tehty. Yksi etevä peluri oli LASBin C1:n mukana karsinnoissa mutta ymmärtääkseni mahdollisesti Heinolan mukana C2 jatkokarsinnoissa.

Normaalipäivänä, ja eka vaiheen pelien perusteella, Heinola menee kyllä jatkokarsinnoista sm-sarjaan mutta eihän näistä koskaan tiedä kun on flunssaa yms. liikkeellä koulujen alkamisen yhteydessä.
 
Viestejä
2
mutta onkos tuosta Merikoskesta mitään tietoja erottuuko pari pelaajaa vai onko tasaväkinen joukkue
 
Viestejä
232
mutta onkos tuosta Merikoskesta mitään tietoja erottuuko pari pelaajaa vai onko tasaväkinen joukkue
En oo ikinä nähnyt, karsinnoissa neljässä ottelussa 17 pelaajaa pisteillä että siitä voit päätellä et leveä rosteri ja laadukas nippu. Ville Havana näyttäisi tehoilleen 9 pongoa.
 
Viestejä
6
Merikoski tasainen ja urheilullinen joukkue. Hyvää säbää pelasivat Tampereella. Grani pelissä nousivat 3 maalin takaa tasoihin ja voittivat rankkareilla. Classic pelissä oli yllätys lähellä. Tuli alussa lujaa päälle ja johti hetkessä Classicia muistaakseni 4-1. Oli minuutin päässä voitosta ja loppu on kaikilla tiedossa. Ilves2 pisti taas hyvin Merikoskelle hanttiin ja ne voitti vaan 2-0. SPV 2:n voittivat muistaakseni 12-1.
 
Viestejä
150
Kiitos Tarran! Laitetaan ennakot tulille.

LOHKO I
1. SB Heinola
2. NST
3. FoSu
4. SB Vaasa

Veikkaan Heinolaa ja NST:tä jatkoon, mutta FoSu haastaa molemmat joukkueet ja voi hyvin myös mennä jatkoon. SB Vaasa voi parhaimmillaan saada tiukan väännön aikaan joka matsissa, mutta tuskin kampeaa itseään jatkoon. Lohkossa varmasti kiihkeää kamppailua jatkopaikasta, ja voi mennä pelit aika mielenkiintoisella tavalla ristiinkin.

LOHKO J
1. Ilves
2. GrIFK
3. Indians
4. Nibacos

Toinen lohko jossa sijat 1-3 voivat mennä miten vain, ennakoin kuitenkin vahvassa nosteessa puskevan Ilveksen lohkon ykköseksi, ja toisena jatkoon GrIFK. Nibacos varmaan samassa asemassa kuin SB Vaasa, eli voi hyvällä pelillä pistää kampoihin kärkikolmikolle mutta valitettavasti paikka SM:ssä voi olla liian kova pala. Indians pelaa tiukat pelit GrIFK:n ja Ilveksen kanssa ja voi myös hyvin mennä jatkoon. Tässäkin lohkossa pelit voivat mennä aika kivasti ristiin ja luoda jännittäviä asetelmia.

LOHKO K
1. SB Welhot
2. SPV
3. LeBa/Josba
4. Tiikerit

Voi hyvää päivää mikä lohko (mainitsin jotain kuolemanlohkoista edellisessä kommentissani, tämä on sellainen). Neljä joukkuetta joista kukaan ei olisi SM-sarjassa missään nimessä väärässä paikassa. SB Welhot ja SPV kuuluvat Ilveksen ohella top 3 jengeihin jotka eivät päässeet suoraan SM-sarjaan, molemmat hävisivät vasta rankkareissa ratkaisevan matsinsa. Karelia Flamesille ja Tiikereille huono tuuri joutua tähän lohkoon. Flames ja Tikrut lähtevät haastajina Welhoja ja SPV:tä vastaan, mutta voivat ihan ehdottomasti ne ottelut voittaa ilman että se olisi massiivinen yllätys. Tiikereillä etuna se, että ovat tottuneet ehkä hieman enemmän koviin matseihin kun pelaavat Etelä-Suomen sarjassa esim. Erviä, Oilersia ja Grania vastaan säännöllisesti, olisiko siinä vahvuus Tikruille jatkokarsintaan? Joka tapauksessa tämä lohko kannattaa ottaa seurantaan, ja jos näistä peleistä tulee lähetyksiä SolidSportista niin voisin niistä jopa maksaa. Veikkaukseni järjestykselle yllä, mutta mitä tahansa voi tässä lohkossa tapahtua. Welhot ja Peliveljet kuitenkin ennakkosuosikit lohkossa.

LOHKO L
1. Merikoski SBT
2. Papas
3. Ervi Itä
4. SBS Masku/Wirmo

Merikoski onnistui melkein tekemään jymypommin ja menemään todella, todella kovasta karsintalohkosta jatkoon. Classic voitto olisi siihen riittänyt, mutta pelikellossa oli pari minuuttia liikaa Merikoskelle. Granista tuli voitto rankkareilla, ja ennakkoon minulle tuntematon Merikoski menee tulosten valossa selvänä suosikkina tähän lohkoon. Kakkospaikan kamppailusta tulee mielenkiintoinen. Myös minulle ennakkoon täysin tuntematon Papas voisi olla tähtipelaaja Aatu Koiviston johdolla se jengi joka tästä menee jatkoon. Ervi ja Masku/Wirmo eivät varmaan Merikoskelle ihan pärjää, mutta Papasia vastaan tulee tiukkaa vääntöä. Merikoskea pidän suosikkina jatkoon, toisena voi mennä kuka vain jäljellä olevista kolmesta mutta vahva veikkaukseni on Papas.

Kuten olen sanonut, ihan älyttömän kovat karsinnat joissa pienet marginaalit ratkovat jatkoonmenijöitä. Joukkueita jotka pärjäisivät SM-sarjassa on heittämällä yli 20 kappaletta. Kuolemanlohko K kannattaa ottaa seurantaan, ennakkoon selvästi kovatasoisin. Kaikissa lohkoissa kuitenkin kaikki on avoinna ja mitä vaan voi tapahtua. Näissä C2-karsinnoissa on moni yllätys ollut jo todella lähellä, mutta kaikki ykköskorin jengit hoitivat itsensä jatkoon vaikka lähellä kävi monessa ottelussa. Tulisiko jatkokarsinnassa sitten ainakin pari jymy-yllätystä?

Älyttömän paljon tsemppiä kaikille jatkokarsintoihin. Pelaajille ja valmentajille haluaisin sanoa muistutuksena, että se aluesarja ei ole katastrofi vaikka SM-sarjasta ulosjääminen harmittaisi. Myös sieltä kautta pääsee pudotuspeleihin, ja junioreiden SM-sarja ei määritä sitä keistä tulee liiga- tai majupelaajia. Todella moni pelimies joka on pelannut C-junnuna aluesarjoja on myöhemmin pelannut liigaa ja jopa miesten maajoukkueessa. Eli vaikka SM-sarja jäisi haaveeksi, arkitekeminen ei muutu mihinkään ja kova työnteko palkitaan myöhemmin. Tsemppiä vielä ensi viikonloppuun!
Vähän surullinen tämä järjestelmä sillä, että yhdestä lohkosta laskisi mielellään SM:ään jopa kolmekin joukkuetta, mutta yhdestä taas niukin naukin edes sitä yhtä (jätetään lohkot mainitsematta mahdollisen mielipahan takia). Toki kun SM:ssä on se 16 joukkuetta, niin tasoerot tulevat väistämättä vastaan.

Lohkoon J tartun sen verran, että Inkkareilla mahdollisuus ottaa ihan kovia vahvistuksia viime viikonloppuna C1:ssä pelanneista, kenttäpelaajien lisäksi esim. maalivahti Arttu Sassi. Että heidät laskisin GrIFK:n edellä jatkoon, mutta tiukka vääntö varmasti tulee!

Muuten aika helppo olla samaa mieltä. Papas melko vahvasti Koiviston tehojen varassa, ja rosteri näytti muutenkin olevan vain 12 kenttäpelaajaa. ErVi Itä sen sijaan iso pettymys hypetykseen nähden. Ehkä myös LeBa/Josbalta odotin enemmän.

Merikoski, Ilves ja Welhot niitä, jotka selkeästi SM- tason jengejä ja sinne ehdottomasti kuuluvat, muut sitten menevät ainakin viime viikonlopun perusteella vähän rajatapauksiksi.

Toki kaikki, jotka SM:ään pääsevät, ovat sinne lopulta paikkansa ansainneet ja pienet yllätyksetkin tuovat varmasti positiivisen tuulahduksen sarjaan! :)
(Tuskin tässä sentään joudutaan samaan tilanteeseen kuin mikä Tiikerit II oli 02:sten ollessa C2- ikäisiä: 22 pelistä saman verran tappioita ja maaliero kolmatta sataa miinuksella...)
 
Viestejä
232
Vähän surullinen tämä järjestelmä sillä, että yhdestä lohkosta laskisi mielellään SM:ään jopa kolmekin joukkuetta, mutta yhdestä taas niukin naukin edes sitä yhtä (jätetään lohkot mainitsematta mahdollisen mielipahan takia). Toki kun SM:ssä on se 16 joukkuetta, niin tasoerot tulevat väistämättä vastaan.

Lohkoon J tartun sen verran, että Inkkareilla mahdollisuus ottaa ihan kovia vahvistuksia viime viikonloppuna C1:ssä pelanneista, kenttäpelaajien lisäksi esim. maalivahti Arttu Sassi. Että heidät laskisin GrIFK:n edellä jatkoon, mutta tiukka vääntö varmasti tulee!

Muuten aika helppo olla samaa mieltä. Papas melko vahvasti Koiviston tehojen varassa, ja rosteri näytti muutenkin olevan vain 12 kenttäpelaajaa. ErVi Itä sen sijaan iso pettymys hypetykseen nähden. Ehkä myös LeBa/Josbalta odotin enemmän.

Merikoski, Ilves ja Welhot niitä, jotka selkeästi SM- tason jengejä ja sinne ehdottomasti kuuluvat, muut sitten menevät ainakin viime viikonlopun perusteella vähän rajatapauksiksi.

Toki kaikki, jotka SM:ään pääsevät, ovat sinne lopulta paikkansa ansainneet ja pienet yllätyksetkin tuovat varmasti positiivisen tuulahduksen sarjaan! :)
(Tuskin tässä sentään joudutaan samaan tilanteeseen kuin mikä Tiikerit II oli 02:sten ollessa C2- ikäisiä: 22 pelistä saman verran tappioita ja maaliero kolmatta sataa miinuksella...)
Näinhän se menee, ja jos joku SM-sarjaan kuuluva jää aluesarjaan niin he kyllä pelaavat itsensä sieltä playoffeihin.

02-ikäluokan C2 SM-sarjan Tiikerit kilpa oli kyllä surullista katottavaa. Karsintapeli taisi silloin olla Tiikerit II vs. TPS 03, jonka Tiikerit voitti tiukasti. SM-sarjan peräpää oli silloin kyllä hävyttömän heikko, Tiikerit II, Classic 03, Tiikerit 03 ja Loiske. Monta kovaa jengiä oli silloin(kin) ulkona.

Mutta niin kauan kuin kukaan ei keksi parempaa puolueetonta systeemiä SM-jengien valitsemiseen, niin tällä mennään. Kyllä sinne aina se ikäluokan 8-10 parasta jengiä pääsee. Ja yllätykset kuuluvat urheilun luonteeseen muutenkin, vertaa vaikka viime fudiksen MM-kisojen lohkoon jossa Saksa jäi jumboksi ja yksi ennakkosuosikki ulkona kisoista. Urheilun suola että välillä käy noin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1
LOHKO L
1. Merikoski SBT
2. Papas
3. Ervi Itä
4. SBS Masku/Wirmo

Merikoski onnistui melkein tekemään jymypommin ja menemään todella, todella kovasta karsintalohkosta jatkoon. Classic voitto olisi siihen riittänyt, mutta pelikellossa oli pari minuuttia liikaa Merikoskelle. Granista tuli voitto rankkareilla, ja ennakkoon minulle tuntematon Merikoski menee tulosten valossa selvänä suosikkina tähän lohkoon. Kakkospaikan kamppailusta tulee mielenkiintoinen. Myös minulle ennakkoon täysin tuntematon Papas voisi olla tähtipelaaja Aatu Koiviston johdolla se jengi joka tästä menee jatkoon. Ervi ja Masku/Wirmo eivät varmaan Merikoskelle ihan pärjää, mutta Papasia vastaan tulee tiukkaa vääntöä. Merikoskea pidän suosikkina jatkoon, toisena voi mennä kuka vain jäljellä olevista kolmesta mutta vahva veikkaukseni on Papas.
Merikoski ja Papas osallistuivat elokuun alussa harkkaturnaukseen Oulussa yhdessä OFBC:n ja Nibacosin kanssa. Tuolloin Koski voitti ilman Koivistoa pelanneen Papasin 8-5. Tuo oli tasainen peli joten näkisin Kosken ja Papasin kutakuinkin melko tasavahvoina joukkueina.

Tuossa turnauksessa Nibacos jäi ilman voittoja ja OFBC oli ykkönen. Masku/Wirmo pelasi viime viikonloppuna samassa alkulohkossa Nibacosin kanssa, jonka voitti 7-3.

OFBC on muuten ainoa noista neljästä harkkaturnaukseen osallistuneesta joukkueesta, joka ei päässyt jatkokarsintoihin. Joukkue kuitenkin voitti viime keväänä Pohjanmaa/Pohjois-Suomen ylialueellisen lopputurnauksen finaalissa Papasin 5-4.

Ervi idän näin viime viikonloppuna Nallisportissa, kun pelasivat OLS:sia vastaan. Tulos 13-1 ja OLS:n mokelle ei yhtään torjuntaa koko pelissä. Vastus oli toki erittäin kova mutta ei Ervi juuri pallon kanssa OLS:n kenttäpuolelle päässyt.

Mun mielestä jatkopaikat ratkotaan kolmen joukkueen kesken, ennakolta vain Ervi itä vaikuttaisi olevan hieman noita jäljessä. Tosin tuo Erviltä näkemäni peli ei varmasti kerro ihan oikeaa kuvaa joukkueen tasosta.
 
Näinhän se menee, ja jos joku SM-sarjaan kuuluva jää aluesarjaan niin he kyllä pelaavat itsensä sieltä playoffeihin.

02-ikäluokan C2 SM-sarjan Tiikerit kilpa oli kyllä surullista katottavaa. Karsintapeli taisi silloin olla Tiikerit II vs. TPS 03, jonka Tiikerit voitti tiukasti. SM-sarjan peräpää oli silloin kyllä hävyttömän heikko, Tiikerit II, Classic 03, Tiikerit 03 ja Loiske. Monta kovaa jengiä oli silloin(kin) ulkona.
Pakko hieman tarkentaa tuota Tiikerit II-joukkueen karsintataivalta. Ensimmäisessä karsintavaiheessa samassa lohkossa olivat Nokian KrP, ÅIF, SBT Tornio ja 02-jkl II sen itsensä lisäksi. Tämä lohko ei ollut mitenkään poikkeuksellisen helppo. Tästä Tiikerit II eteni jatkoon voittamalla SBT Tornion ja 02-jkl:n kakkosjoukkueen. SBT Tornio piinasi kuitenkin käytännössä samalla miehityksellä tämän kauden B:n esikarsinnoissa Hawksia aina rankkareille asti, joten ei se mikään rupusakki ole. Itse asiassa C2-ikäluokan SBT Tornio oli nykyistä parempi, koska nykyään Merikoskessa pelaava Jonne Isokangas pelasi tuolloin vielä Tornion riveissä.

Karsintojen toisessa vaiheessa Tiikerit II-joukkueella kävi kieltämättä hyvä arpaonni kun vastassa olivat Erä (käytännössä ErVi II) ja TPS 03. Kuitenkin nämäkin joukkueet olivat edenneet jatkoon karsintojen ensimmäisestä vaiheesta ( Erä lohkokakkosena ja TPS 03 lohkokolmosena ), joten kai siellä alkukarsinnoissa oli ollut huonompiakin joukkueita. Tästä vaiheesta Tiikerit II eteni SM:ään pelaamalla Erän kanssa tasan 3-3 ja voittamalla TPS:n nollakolmoset 4-3.

Esimerkiksi 02-jkl olisi voinut edetä SM:ään kaatamalla karsintojen toisessa vaiheessa Loiskeen ja OFBC:n, mutta ei kelvannut. Ei tuo kamalan huono arpaonni ollut tuokaan.

SM:ssä Tiikerit II toki hävisi kaikki pelit, osan tiukasti ( 0-3 TPS:ää vastaan, 2-5 HIFKiä vastaan, 6-10 ÅIFia vastaan ja samoin lukemin Classic nollakolmosia vastaan ), mutta oli joukossa runsaasti murskatappioitakin. Se on selvä. En tosin tiedä, montako pistettä mitkään muutkaan kakkosjoukkueet olisivat onnistuneet saamaan.
 
Viestejä
14
mutta onkos tuosta Merikoskesta mitään tietoja erottuuko pari pelaajaa vai onko tasaväkinen joukkue
Itselläni oli tällä kertaa oiva mahdollisuus seurata tämän D-lohkon karsintapelejä paikan päällä. Mielenkiintoinen lohko. Pelkille lopputuloksille ja varsinkaan numeroille ei kyllä ainakaan tämän lohkon peleissä kannata antaa liian isoa painoarvoa. Täältä kolme joukkuetta haki suoraa jatkopaikkaa ja tämän mukaan pelasivat.

Merikoskesta haluttiin kommentteja. Täällä ollutkin muutamia hyviä huomioita niin lisätään vielä. Merikoski näytti olevan kuten mainittukin, hyvä ja urheilullinen joukkue. Tasainen joukkue, jossa muutama yksilö toki korostui, mutta ratkaisuja voidaan kyllä odottaa kohtuullisen laajalta rintamalta. Yksilöiden lisäksi nostettava esille myös maalivahdit. Pelasivat hyvin. Vaikka Classikia vastaan tulikin muutama maali niin kohdistaisin katseet enemmin koko viisikon pelaamiseen. Joukkueella myös pari pelitavallista vahvuutta ja näissä ehkä hyvä vastustajajoukkueiden olla hereillä. Mikä on varmaa niin tuoreilla jaloilla ja ensimmäisessä pelissä tulevat kyllä kovaa ja ennakkoluulottomasti. Tässä hox hox SBS Masku/Wirmo (taisivat pelata ensimmäisenä Koskea vastaan). Näin kolme Kosken D-lohkon peliä ja voin toki näistäkin lyhyesti kirjoittaa?
 
Viestejä
1
Itselläni oli tällä kertaa oiva mahdollisuus seurata tämän D-lohkon karsintapelejä paikan päällä. Mielenkiintoinen lohko. Pelkille lopputuloksille ja varsinkaan numeroille ei kyllä ainakaan tämän lohkon peleissä kannata antaa liian isoa painoarvoa. Täältä kolme joukkuetta haki suoraa jatkopaikkaa ja tämän mukaan pelasivat.

Merikoskesta haluttiin kommentteja. Täällä ollutkin muutamia hyviä huomioita niin lisätään vielä. Merikoski näytti olevan kuten mainittukin, hyvä ja urheilullinen joukkue. Tasainen joukkue, jossa muutama yksilö toki korostui, mutta ratkaisuja voidaan kyllä odottaa kohtuullisen laajalta rintamalta. Yksilöiden lisäksi nostettava esille myös maalivahdit. Pelasivat hyvin. Vaikka Classikia vastaan tulikin muutama maali niin kohdistaisin katseet enemmin koko viisikon pelaamiseen. Joukkueella myös pari pelitavallista vahvuutta ja näissä ehkä hyvä vastustajajoukkueiden olla hereillä. Mikä on varmaa niin tuoreilla jaloilla ja ensimmäisessä pelissä tulevat kyllä kovaa ja ennakkoluulottomasti. Tässä hox hox SBS Masku/Wirmo (taisivat pelata ensimmäisenä Koskea vastaan). Näin kolme Kosken D-lohkon peliä ja voin toki näistäkin lyhyesti kirjoittaa?
Tässä toinen onnekas joka pääsi tamperella seuramaan erittäin jännää ja tasaista lohkoa ja ennen kaikkea laadukasta salibandya. Nämä kolme joukkuetta ovat kyllä kaikki sm-tason joukkueita ja uskon että jatkokarsinnoista molemmat Grani sekä Merikoski hoitavat homman kotiin. Jos nämä kaksi joukkuetta olisivat olleet eri lohkoissa jossa 1. korin jengit eivät olisi (Classic, Ervi ja OLS) olisivat he todennäköisesti jo varmistaneet sm-sarja paikan ensimmäisellä kierroksella.

Näin Granin peliä myös mestareiden cupissa jossa näytti siltä että heillä tulee kyllä olemaan vaikeeta mikäli tahtovat sm-sarjaan. Karsinnoissa Grani taas oli aivan eri joukkue ja oli muutamassa viikossa mennyt pelillisesti huomattavsti eteenpäin, pelasivat erittäin kypsää salibandya ajoittain ja onnistumisia laajalla rintamalla. Pelasivat Merikoskea ja Classicia vastaan kahdella kentällä ja myös tulospalvelusta voi nähdä että pelaajia oli kokoonpanossa vähemmän sunnuntaina (syytä en tiedä), mikä kyllä näkyi pelien 3. erässä. Pelasi joukkueena hyvin ja puolustus toimi vakuuttavasti, Classicia vastaan pari helppoa virhettä jotka johtivat maaleihin muuten oli tasainen ratkaiseva peli. Joukkueessa monta urheillullista, taitavaa ja älykästä pelaajaa jotka pelaavat hyvin yhteen ja uskon että pelaavat sm-sarjaa tällä kaudella mikäli saavat kolme pelaavaa kenttää kasaan ja pelaavat samalla tasolla kuin viikonloppuna.

Merikoski oli granin lailla kovempi kuin mitä ennakkoon oli odotettu. Joukkue kostuu pitkälti fyysesti vahvoista ja taitavista pelaajista jotka pelasivat hyvin yhteen. Maalivahti osastolla Merikoskella kaksi isokokoista ja liikkuvaa maalivahtia jotka pelasivat hyvin varmoin ottein ja kun joukkueella oli vaikeita jaksoja pitivät he joukkuetta mukana pelissä, vasinkin Grania vastaan. Grania ja Classicia vastaan aloittivat pelin kovalla intesiteetillä ja karvasivat päädystä joka tuotti vastustajille hieman ongelmia. Varsinkin Classic pelissä jäi vastustaja ihan Merikosken jalkoihin pelin alussa ja oli lähellä yllättää D-lohkon ennakkosuosikin mutta lopulta Classicin pallollisen pelin laatu ja kokemus toivat heidät mukaan peliin. Grania vastaan puskivat kauan päätä seinään mutta sitten muutama yksilö nousi esiin ja saivat tehtyä kavennusmaalin joka loi joukkueeseen uskoa. Uskon että hoitavat itsensä sm-sarjaan ongelmitta sillä laadukas joukkue kyseessä joka kuuluisi kyllä ehdottomasti vähintään 2. koriin, omasta mielestä voisivat hyvinkin olla 1. korin joukkue...
 
Viestejä
14
Näkikö kukaan ilveksen pelejä, mietteitä?
Olisi mielenkiintoista kuulla OLS-Ilves pelin nähneiltä kommentteja. Numeroiden valossa peli on ollut loppuun asti tasainen. Olen kesän aikana nähnyt pari Ilveksen harjoituspeliä ja näiden pohjalta helppo sanoa, että pelitapa voi tuottaa monelle haasteita. On väärin sanoa, että olisi yllätysvalmis, kun täälläkin ollut useasti mainittu kuinka ovat hyvässä nosteessa. Olisiko niin, että Tampereelta tosiaan 3 joukkuetta menisi SM-sarjaan?

Tarkoitus olisi ehtiä paikan päälle katsomaan jatkokarsintalohkon J avauspeliä Ilves-GrlFK. Ennakkoon vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Jo SM-sarjapaikan varmistaneille joukkueille menestystä tulevaan kauteen ja ensi viikonloppuna pelaaville joukkueille ja kannattajille isosti tsemppiä.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös