Pääkallo.fi

COVID-19 vaikutus salibandykentille

Viestejä
245
Näyttäisi antavan mahdollisuuden kuitenkin junnujen pelien jatkamiselle.
 • Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin.
Nimenomaan mahdollisuuden ehkä alueellisesti.

Valtakunnallisten alkuun en usko kyllä noin tiukkojen rajoitusten ollessa voimassa noinkin monella alueella.10 hengen kokoontumisrajoitus ja uimahallit kiinni jne..Sitä paitsi nuo voi tiukentuakin todella lyhyellä varoitusajalla. AIkamoinen tilkkutäkki enkä tiedä vastuullisuudestakaan.

Alueelliset pelit pikkujunnuissa saattaa joillain alueilla alkaakin, siellä ongelmana on taas turnausmuotoisuus jossa kontakteja syntyy enemmän. Hankala paikka liitolle. Tiedä sitten muuttuuko tilanne odottelemallakaan..

Ehkä olisi hyväksyttävä valtakunnallisissa että täydet sarjat on tekemätön paikka ja keskittyä nyt siihen että saataisiin vaikka yksinkertainen sarja pelattua. Siihen sitten playoffit tai lopputurnaukset.
 
Viestejä
429
Jyväskylässä näköjään rajoitukset jatkuu 28.2 saakka, (Rajoitus Jyväskylä) Pirkanmaalla 31.1 saakka ja Uusimaa Varsinaissuomi rajoitusten parissa... Alkaisko sarjat pyörimään muka tammikuussa?
Tästä oli ilmeisesti Facebookissa (ja varmaan muuallakin) ollut myös keskustelua. Jyväskylän kaupungilta ilmeisesti myös viestiä, että rajoituksia puretaan, mikäli tilanne niin sallii. Tämä siis, kun eräs oli ihmetellyt, miten voidaan antaa rajoituksia noin pitkälle ajalle.

Tämä nyt pitäisi olla yleisesti itsestään selvää, mutta vaikka rajoituksille on laitettu joku päivämäärä, ei se tarkoita, että rajoitukset kestävät välttämättä niin pitkään tai että päättyvät juuri sinä päivänä. Rajoituksia poistetaan ja jatketaan tilanteen mukaan.
 

yyz

Viestejä
304
...Ehkä olisi hyväksyttävä valtakunnallisissa että täydet sarjat on tekemätön paikka ja keskittyä nyt siihen että saataisiin vaikka yksinkertainen sarja pelattua. Siihen sitten playoffit tai lopputurnaukset.
Yksi mahdollisuus saattaisi olla, että valtakunnallistenkin sarjojen pelejä pelattaisiin näiden rajoitusten aikana vain samojen rajoitusten alaisuudessa olevien joukkueiden kesken (tavallaan siis alueellisesti) ja siirtää vain rajoitusalueiden yli menevät otteluparit myöhemmäksi?
Näin ei olisi niin paljon painetta sijoitella aivan kaikkia otteluita uudelleen aikaan jolloin rajoitukset höllentyvät.

Jos sitten kaikkia sarjoja ei saada pelattua läpi, niin järjestys sarjassa voitaisiin ratkoa pistekeskiarvon perusteella.
Ei tietenkään ideaalein vaihtoehto, mutta kenties parempi kuin ei mitään...
 
Viestejä
61
Ei tuo turnausmuotoisuus ole mikään ongelma, kysehän on siitä miten aikataulut rakennetaan ja minne turnauksia sijoitellaan...
Hyvin suunniteltuna ja toteutettuna ei niitä kontakteja tule sen enempää kuin yksittäisissä otteluissakaan. Tyyliin varataan 1,5 tuntia peliin, jolloin siihen jää reilusti vaihtoaikaa eikä peräkkäisten otteluiden pelaajat ole kontaktissa ja ei pukuhuoneita käyttöön (ellei ole mahdollista antaa omia). Uskoisin että halliyrittäjät tulevat vastaan vuoromaksuissa siten että perivät vain ottelun tunnin, jos ei tule niin sitten siellä ei pelata... kuitenkin sieltä tulee kahvilatuottoja ja rehellisyyden nimissä ei noi lauantait mitään kysytyimpiä vuoroja ole...

Aina löytyy ratkaisu jos asia halutaan hoitaa kunnolla...
 
Viestejä
245
Jos sitten kaikkia sarjoja ei saada pelattua läpi, niin järjestys sarjassa voitaisiin ratkoa pistekeskiarvon perusteella.
Ei tietenkään ideaalein vaihtoehto, mutta kenties parempi kuin ei mitään...
[/QUOTE]

Kaikella kunnioituksella tuo pistekeskiarvo on kaikista paskin vaihtoehto. Yksinkertainen sarja 6-0 tuota parempi. Sarjamaksukin on epäoikeudenmukainen jos osa pelaa 15 peliä ja osa 8 tms.

Mä en ymmärrä miksei tehdä yksinkertaisia ratkaisuja ja päätöksiä vaan ajetaan kaikkia pelejä kuin käärmettä pyssyyn vaikka jo tilojen ja aikataulujen puitteissa tuo on tekemätön paikka.

Ensinnäkään tässä epävarmuudessa säbä ei ole maailman tärkein asia ja on myös sellaisia perheitä joissa on riskiryhmäläisiä ym.joten tarkkana pitää liiton olla ettei nyt jääräpäisesti nosteta pelejä kaiken yläpuolelle. Eiköhän Kiurukin huomenna luettele taas uusia rajoituksia joten ei varmaan kannata kovin hötkyillä.

Toki virus vaivannee kesään asti jossain määrin ja täytyy olla pelisilmää koska on paras hetki pelien avaamiselle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
539
Koronarajoituksia on todella vaikea hahmottaa, mikä on määräys ja mikä ei, ja kuka niitä määrää.

Valtioneuvosto eli hallitus ei itse asiassa anna määräyksiä käytännössä mistään. He höpöttävät julkisuudessa kaikennäköistä, kuten oppositiokin.

Valtiovallan käytännön toimivaltaa toteuttaa kentällä aluehallintovirastot. Aluehallintoviraston toiminnasta koronan suhteen ehkä paras yhteenveto löytyy täältä: Usein kysyttyä koronaviruksesta - Aluehallintovirasto

AVI määräykset koskevat vain yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Määräykset eivät koske yksityistilaisuuksia. Alla on kursiivilla lainauksia AVI.lta

Yleinen kokous tarkoittaa mielenosoitusta tai muuta kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta, johon muutkin kuin nimenomaisesti kutsutut voivat osallistua tai jota he voivat seurata. Tällaisia ovat myös kutsuun tai jäsenyyteen sidotut tilaisuudet, jollei tilaisuutta osanottajien lukumäärän, tilaisuuden laadun tai muiden erityisten syiden perusteella voida pitää luonteeltaan yksityisenä.

Yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia, joihin osallistutaan osallistujan omasta aloitteesta.

Yleisötilaisuuden käsitteen piiriin ei kuulu jatkuvaluonteinen, normaali palvelutoiminta ja muu tiloissa yleisesti harjoitettava toiminta. Jatkuvaluonteinen normaalitoiminta ei ole yleisötapahtuma. Aluehallintovirastojen antamat määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske tällaista toimintaa.


Esimerkkejä yleisötilaisuuksista (määräykset koskevat näitä):
 • Konsertit
 • Teatteri- ja kesäteatterinäytökset (myös esimerkiksi huvipuiston tiloissa järjestetyt näytökset)
 • Elokuvateatterinäytökset
 • Festivaalit
 • Markkinat
 • Yksittäiset huutokauppatilaisuudet
 • Yleisurheilutapahtumat ja muut urheiluottelut ja -turnaukset (esim. pesäpallo, jalkapallo ja jääkiekko), jos paikalla on yleisöä
 • Lähtökohtaisesti kaikille avoimet, maksullisetkin koulutustilaisuudet ja seminaarit, myös kaupallisten palveluntarjoajien järjestämät
 • Yhtiökokoukset ja rekisteröityjen yhdistysten kokoukset (lisätietoa kysymyksessä "Koskevatko kokoontumisrajoitukset myös yhtiökokouksia ja yhdistysten kokouksia?")
 • Pop-up-kahvilat ja -myymälät ainakin silloin, kun ne eivät ole kauppakeskusten tiloissa
 • Päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen järjestämät juhlat, päättäjäistilaisuudet ja ylioppilasjuhlat, jos tilaisuuteen osallistuu muita kuin henkilökuntaa ja lapsia, oppilaita ja opiskelijoita
 • Uudenvuoden ilotulitus, jos siihen liittyy tapahtuma, joka kokoaa väkeä johonkin tiettyyn tilaan ulkona tai sisällä.
Edellä mainittuja ja vastaavia tilaisuuksia siis koskevat aluehallintovirastojen määräämät kokoontumisrajoitukset.

Esimerkkejä jatkuvasta normaalitoiminnasta, joka ei ole yleisötilaisuus (määräykset eivät koske näitä):

 • Huvipuistot ja sisähuvipuistot
 • Eläinpuistot
 • Liikunta- ja aktiviteettipuistot
 • Tivolit
 • Toritoiminta
 • Huutokauppatoiminta silloin kun yrityksen toimialana on huutokauppojen pitäminen
 • Leikkipuistot ja leikkipaikat
 • Maauimalat ja uimarannat
 • Kesäleirit
Näiden toimijoiden ja tilojen normaalia, jatkuvaluonteista toimintaa eivät siis koske aluehallintovirastojen määräämät kokoontumisrajoitukset.

Esimerkiksi urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen toiminta ja tilaisuudet, joissa ei ole yleisöä ja jotka eivät ole kaikille avoimia, eivät ole yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu niiden rajoittamiseen. Mm. tavanomaiset urheiluharjoitukset ja ryhmäliikuntatunnit eivät lähtökohtaisesti siten kuulu aluehallintovirastojen määräysten piiriin.

Aluehallintoviraston määräykset yleisötilaisuuksien rajoituksista eivät koske uimahallien ja muiden liikuntatilojen tavanomaista toimintaa. Rajoitukset kuitenkin koskevat liikuntatiloissa mahdollisesti järjestettäviä tilaisuuksia ja tapahtumia. Esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät, ohjatut vesijumppa- ja muut ryhmäliikuntatunnit katsotaan liikuntatilan tavanomaiseksi toiminnaksi, jolloin niitä ei koske aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajoituksista.


Eli kaikki harjoitukset ovat rajoitusten ulkopuolella, kunhan niihin ei pääse osallistumaan "yleisö".
Normaalitoiminnaksi lukisin kaikki liikuntapuistot, kuten AC Centerit ja Esport Arenan.

Sallitun yleisön määrä on alueellisesti päätettävissä. Yleisin rajoitus on nyt 10 henkilöä, joillain alueilla 20 henkilöä, tai jopa 50 henkilöä.

Kun yleisö on erillään artisteista, urheilijoista tai muista toimijoista, yleisön henkilömäärään lasketaan mukaan yleisö ja sellaiset muut toimijat (kuten myyntipisteiden henkilökunta ja järjestyksenvalvojat), jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön.

Yleisön määrään ei siis lasketa mukaan yleisöstä erillään olevia urheilijoita, artisteja tai toimitsijoita. Yleisöstä erillään oleviin urheilijoihin, huoltohenkilökuntaan, toimitsijoihin ja vastaaviin henkilöihin sovelletaan kuitenkin omaa aluehallintoviraston voimassa olevan päätöksen mukaista rajoitustaan.


Kaupungit ja kunnat voivat alueellaan päättää tiukemmista rajoituksiat kuin mitä AVI antaa, ja erikseen määrätä hallinnoimiensa tilojen käytöstä. Käytännössä suurimmat rajoitukset ovat tulleet voimaan tätä kautta. Kuitenkaan kunta tai kaupunki ei voi kieltää itse harrastamista, vaan ainoastaan määrätä hallinnoimiensa tilojen käytöstä.

Salibandyssä on lähdetty liiton ohjeissa siitä, että kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla turnausmuotoiset ottelut ovat yksityistapahtumia, joihin ei pääse muita kuin tapahtumaan välttämättömät henkilöt. Yleisöä ei siis saa olla.

Yksittäisten pelien ohjeet ovat erilaiset. Siellä oletan voimassa olevan lähtökohtaisesti yleisötapahtuman määräykset, jotka ovat alueelliset. Eli yleisöä saa olla alueellisen enimmäismäärän verran. Jos kaupungin tai kunnan toimesta on määrätty toisin, kuten Jyväskylässä, tilaisuus voi olla myös yksityistapahtuma. Jyväskylä ei sall nimittäin yleisötapahtumia. Tästä johtuu että tapaus Happee/Kainulainen rikkoi kaupungin määräystä. Tilanne olisi ollut toinen jossain muualla.
 
Viestejä
245
Ylittääköhän valtakunnan medioiden uutiskynnyksen? Todennäköisesti ennemmin puhuvat Perähikiän altistuksista ja Ameriikan katastrofeista.
Tuskinpa.

Oli erittäin asiallinen kirje. Erityisesti se ettei tuossa oltukaan heti vaatimassa kaikkia rajoituksia ja varotoimia pois vaan ihan pelkästään mahdollistamaan yhteistyössä liikkuminen julkisten tilojen avaamisella. Jokainen ymmärtää että nyt kun talvikin iski täydellä voimalla juuri sinne missä paikat ovat säpissä niin vähissä on korvaava liikkuminen ulkona sisäpalloilijoille.

Edelleen tässäkin ketjussa keskusteluissa on kaksi ulottuvuutta 1. Mahdollistetaan liikkuminen 2. Avataan kaikki sarjat suosituksia uhmaten kovalla riskillä

Tuohon ykköskohtaan tuskin hallituksen ministereilläkään on vastaan sanomista vaikka eivät nyt minun silmääni urheilullisemmasta päästä olekaan mitä voisi 😅
 
Viestejä
13
Kyllä tässä aletaan olemaan viittä vailla sitä pistettä että sarjat keskeytetään ja aloitetaan syksyllä alusta (erityisesti aikuisten sarjat). On täysin selvää, ettei rajoituksia ainakaan kevennetä ennen kuin valtaosa suomalaisista on rokotettu ja tartuntamäärät pienentyneet merkittävästi.

Osalla yksittäisiä otteluita pelaavista joukkueista saattaa olla jopa 15 peliä pelaamatta runkosarjaa. Kahden pelin viikkotahdilla menee 8 viikkoa, ennen kuin runkosarja on pelattu.

Tarkoittaa sitä, että mikäli jollain ihmeen ilveellä päästäisiin helmikuun alussa pelaamaan tällä tahdilla, olisi runkosarjat pelattuna huhtikuun alkuun mennessä. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon se, että koska niin paljon otteiluita on rästissä, ei joka joukkue saa vuorojen riittämättömyyden takia pelattua kahta ottelua viikossa. Myös mahdolliset karanteenit ja ottelusiirrot pitäisi huomioida, joten voidaan karkeasti puhua että runkosarja olisi mahdollista olla pelattuna huhtikuun loppuun mennessä.

Tähän päälle vielä pleijarit ja kaikki mahdolliset karsinnat niin ollaan jo kesäkuun puolella.

Itse en millään näe, että kautta saataisiin vedettyä normaalilla systeemillä loppuun.
 
Viestejä
185
Kyllä tässä aletaan olemaan viittä vailla sitä pistettä että sarjat keskeytetään ja aloitetaan syksyllä alusta (erityisesti aikuisten sarjat). On täysin selvää, ettei rajoituksia ainakaan kevennetä ennen kuin valtaosa suomalaisista on rokotettu ja tartuntamäärät pienentyneet merkittävästi.

Osalla yksittäisiä otteluita pelaavista joukkueista saattaa olla jopa 15 peliä pelaamatta runkosarjaa. Kahden pelin viikkotahdilla menee 8 viikkoa, ennen kuin runkosarja on pelattu.

Tarkoittaa sitä, että mikäli jollain ihmeen ilveellä päästäisiin helmikuun alussa pelaamaan tällä tahdilla, olisi runkosarjat pelattuna huhtikuun alkuun mennessä. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon se, että koska niin paljon otteiluita on rästissä, ei joka joukkue saa vuorojen riittämättömyyden takia pelattua kahta ottelua viikossa. Myös mahdolliset karanteenit ja ottelusiirrot pitäisi huomioida, joten voidaan karkeasti puhua että runkosarja olisi mahdollista olla pelattuna huhtikuun loppuun mennessä.

Tähän päälle vielä pleijarit ja kaikki mahdolliset karsinnat niin ollaan jo kesäkuun puolella.

Itse en millään näe, että kautta saataisiin vedettyä normaalilla systeemillä loppuun.
Johan liitto on tiedottanut, että kautta voidaan jatkaa tarvittaessa toukokuun loppuun asti. Kiire alkaa toki tulla senkin osalta, jossei pelejä saada helmikuun aikana käyntiin.
 
Viestejä
245
Toivottavasti järkeviä päätöksiä luvassa tänään niin päästään tästäkin lieveilmiöstä eroon.

Ei mitään toivoa. Voi olla ettei treenata muuallakaan kohta. STM on sitä mieltä että koko maassa leviämisvaiheen rajoitukset tiukimman mukaan.
 
Viestejä
1,004
STM on sitä mieltä että koko maassa leviämisvaiheen rajoitukset tiukimman mukaan.
Jee, taas yksi koronatoimi, josta ei ole mitään hyötyä. Tärkeintä on, että tehdään jotain, vaikka
vaikutukset olisivat haitallisia.

Tai kertokaa nyt tyhmälle, että miten esim. HUS:n tilanne paranee, kun hyvässä tilanteessa olevilla alueilla kielletään ihmisten liikuntaharrastukset, pistetään opiskelijat etäopetukseen jne..?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös