Pääkallo.fi

Divarin huhut/vahvistetut sopimukset kaudelle 2022-2023

Viestejä
1,642
Henrik Appel myös Merikoskesta Liminkaan.

Eetu Tolonen, Merikoski SBT (Suomisarja) -> LNM

Huomiota herättää viime kaudella Suomisarjassa 17 pelissä tehdyt 64 pistettä. Limingan tulijapuoli kieltämättä näyttää vakuuttavalta tulevalle kaudelle.
Kovat on Tolosen pisteet, mutta kertoo myös Suomi-sarjan tasosta. Aika monta peliä Merikoski voittanut yli 10 maalilla. Toissa kaudella Pohjois-Suomen kakkosessa Tolonen tehtaili n. 2 pistettä per peli.
 
Viestejä
315
Samuli Kovaniemi (Merikoski SBT)
Ville Heino (M-Team)
Robert Montell (M-Team)
Olli Huhtala (ÅIF)

Kaikki Haukkoihin.

Lähde: Instagram
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
743
Siirroista ainakin mielestäni uutisoimattomia:

Juho Saros Pirkat -> Koovee
Elia Tölli Hawks -> Toukolan Teräs
Juha Tikka Karhut -> FBT PiTU

Karhuista PTU:hun siirtynyt myös Niko Järvenpää. Karhujen viime kausien kokeneesta kaartista ei taas monestakaan ole tietoa jatkaako. Tuomas Puiston lopettaminen olikin jo julkista (tämäkin puuttuu huhumaasta), mutta en olisi varma jatkavatko kaikki muutkaan kokeneemmat pelaajat. Lähtijöitä nyt ainakin tullee olemaan enemmän kuin tulijoita. Käsittääkseni kaikkien julkaistujen tulijoiden kohdalla asiat eivät ole sittenkään täysin selvää.
 
Viestejä
234
Jos taas miettii kaksikkoa Niinikoski ja Savolainen: En usko heidän menevän Tiimiin, koska silloin olisivat olleet todennäköisesti samassa videossa. Indiansilla on vielä nettisivuilla yksi puolustajan paikka auki, joten olisiko se kenties Savolainen? Niinikoskella sitten käytännössä paakaupunkiseudulla vaihtoehtoina Oilers, Tiikerit, ÅIF, Hawks ja kenties Rangers. Näistä Tiikerit ja ÅIF eivät välttämättä ole tällä hetkellä ympäristöjä, joissa tavoitteellinen nuori pelaaja ottaa stepin eteenpäin. Oilersissa puolestaan olisi tuskin kauhean isoa tonttia tarjolla. Veikkaan, että Bergman on saanut houkuteltua Erä-taustaisen Niinikosken Myllypuroon.

Tämä speku nyt meni vihkoon ja Niinikoski siirtyikin SB Vantaan Suomisarjapumppuun.
 
Viestejä
234
Lisää siirroista:
Sami Aalto Tiikerit -> Kotkan Reipas
Aki Kolari Tiikerit -> Ulkomaat
Timon Mertz Tiikerit -> Ulkomaat

Jari Karjalainen LNM -> Mailattomat*
Iiro Rantaniemi OLS -> LNM
Valtteri Lämsä LNM -> Ulkomaat

Oskari Laaksonen SC Wolves -> Salba
Aatu Tommila Salba -> Karhut
Mikko Viitanen Salba -> Vasaraisten isku

Markus Linnala Rangers -> Siuntion Sisu
Aleksi Rekola Rangers -> Siuntion Sisu
Atte Silvennoinen VKTP -> Rangers

Niklas Pulli O2 -> Santa's United
Tuomas Savukoski Ulkomaat -> ÅIF
Robert Tarkkanen M-Team -> IBK Tarkkanen
Timi Ahola Steelers -> RSS Panthers

*En tiedä pitääkö valmentajatkin siirtää vai pelaako Jari Mailattomissa ja valmentaa muualla?
 
Viestejä
234
Jos tässä vähän vetäisi taas perinteisesti yhteen siirtokesän tapahtumia asteikolla --.-, 0, + ja ++:

0 Karhut: Karhuilla ei porukka näillä näkymin muutu aivan kauheasti viime kaudesta, mutta lähtijöiden listalla on melko isoa nimeä, kun ykkösmaalivahti ja ykköshyökkääjä pakkaavat tavaransa ja siirtyvät muualle. Lisäksi jo viimeksi Divariin tippuessa kertaalleen lopettanut vanha kaarti on jälleen lopettamassa, mut nyt nuoret ovat kokeneempia. Iso riski painua miinukselle, jos Salonen, Puisto, Santanen, Bergendahl ym lopettavat. Hankinnat pääosin muualta Poriin palaavia. Jerkulla saattaa olla samanlainen merkitys kuin Lehtoniemellä Salballe viime vuonna.

--- Steelers: Teräsmiesten lähtijälista saattaa vetää vertoja jopa Welhojen viime vuotiselle tyhjennykselle ja someaktiivisuus samaa luokkaa. Ainoa julkistettu saapuja on valmentaja Into. Lähtijöissä sitten pari kenttää kärkipelaajia ja molemmat maalivahdit. Kesäkuussa ollut avoimet harjoitukset, mikä ei perinteisesti lupaa kovin hyvää. Teräsmiesten siirtokesä ansaitsee triplamiinuksen asteikon ulkopuolelta. Iso mahdollisuus tehdä Welhot.

-- Tiikerit: Tiikerit saa miinusmiinuksen, vaikka heidän tilanteensa on kuitenkin paljon parempi kuin hämeenlinnalaisilla. Vino pino lähtijöitä, mutta sentään ihan hyväntasoista saapujaakin mallia Nevalainen & Blomqvist.

0 Josba: Josbaa on toistaiseksi hankala arvioida. Paras pelaaja Arkkila otti ja lähti Näätiin, joten siitä miinusta. Toisaalta taas viime kauden muista avainpelaajista vain Kaapo Tähkä ja Tatu Könönen näyttivät olevan kiinnittämättä. Jos molemmat lähtevät, kääntyy kesä miinukselle. Tänä vuonna 40 täyttävä Petri Väänänen ei välttämättä ole se Divarin nopein puolustaja, mutta eipä Josban puolustusta viime kaudellakaan voinut mitenkään sähäkäksi väittää. Salmelan ensimmäinen kausi oli nappisuoritus, joten samalla nipulla on mahdollisuuksia laajentaa joukkueen taktista osaamista edelleen.

+ SC Hawks: Hawksiin on saapunut bussilastillinen pelaajia. Toisaalta taas aivan jäätävän kovaa vahvistusta ei tullut, mutta leveyskin kelpaa. Välierissä ehkä se kunnollisen kolmosketjun puuttuminen oli se selvin ero. Ratkaisuhetkillä ainoastaan Aarnion kenttä kykeni painamaan pelin vastustajan päätyyn.

- SaiPa: Saisi Saipa aika kovan kiinnityksen iskeä, että Juuso Kekin lähdön jälkeen päädytään plussalle. Myös Pensikkalan lähtö syö maalintekovoimaa isosti. Puolustuksen kulmakivinä ei voi kummastakaan puhua. Toisaalta taas nuoret ovat valtavasti parempia ja kokeneempia kuin viime kauden alussa. Lisäksi hankitut Veijalainen ja Lind ovat tuttuja pelaajia. Näkisin myös valmentajien vaihtumisen positiivisena. Jokavuotisen kuupaamisen lisäksi myös huhuilua kuultu ainakin yhdestä mahdollisesta kiinnityksestä.

+ LNM: Harvoin näin kovalla lähtijälistalla saa positiivista arvioita siirtokesästä. On kuitenkin sen verran kovaa paluumuuttajaa, että kääntyy kokonaisuudessaan plussalle. Kysymys lienee miten Kvist onnistuu ottamaan joukkueen haltuun. Pari vuotta olen spekuloinut LNM:n kaudesta farssia, joten vaihdetaan säveltä ja veikkaan pohjoisen pojille mukavaa kautta ja paksua pistepussia.

- Koovee: Kooveessa kävi melkoinen pyörremyrsky, kun kevättuuli puhalsi seuralegendoja rauhallisemmille laitumille, ja mukana lähti vielä pistarin voittanut Treksekin aina Aurajoen rannoille asti. Toisaalta taas Hietanen ja Salomaa sentään jatkavat. Tulijapuolella KrP:n nälkäistä nuoriso-osastoa ja latvialaista. Heillä hieno näytönpaikka ottaa seuraava steppi.

+ M-Team: Iso liuta lähtijöitä, mutta eipä heistä juuri kukaan tainnut keväällä pelata. Sakari Pulkkinen ja Kaarlo Mahlberg hyviä vahvistuksia. Plussaa myös pelin ulkopuolisesta toiminnasta ( videot, Rusan remontti jne). Kokoonpanoa katsoessa jotenkin hankala ymmärtäää miten M-Team hävisi Saipalle keväällä.

- O2: Taitaa taas tämä kesä painua pakkaselle, kun Mahlberg sekä Kinnunen pakkasivat tavaransa ja muuttivat pääkaupunkiseudulle. Lisäksi ainakin Ilmonen vaihtoi alasarjoihin ja uudet sopparit taitavat olla suurimmaksi osin jo viime kaudella pelanneita junioreita. Ainakin Lempisen soppari puuttuu vielä listoilta. Rosteri näyttäisi jälleen melko ohuelta 11+7+2. Onko kolme joukkuetta liikaa Jyväskylän kokoiselle alueelle? Mielenkiintoista nähdä poimiiko Happee Amppareiden timantit mahdollisen läpilyönnin jälkeen omaan organisaatioonsa. Lonkalta väittäisin, että isoin vaihtuvuus pelaajissa viimeisen parin kauden aikana. Ei ole siitä Pieviläisestäkään mitään kuulunut vielä.

- Salba: Murheellinen on ollut myös Salban kesä, kun kokeneet Immonen ja Viitanen lopettivat. Lisäksi porilaiset lähtivät takaisin Karhuihin ja tulijat alueen junioreita. Isona rekrynä kuitenkin Suomisarjan B-lohkon pistarin kakkonen Oskari Laaksonen. Melko tulivoimainen duo Lehtoniemen kanssa. Tekivät farmisopimuksen Tepsin kanssa, mutta pohdituttaa kuka siitä hyötyy. Ei taida Salbasta kenelläkään olla kiinnostusta ja rahkeita lähteä Tepsiin. Eiköhän joka pelissä nähdä vähintään kentällinen tepsiläisiä koiranutussa.

- ÅIF: On kyllä paha taas arvioida ÅIFia. Julkaissut 17 sopimusta ja ykköshevonen Liukolampi varma lähtijä. Lisäksi Puska melko varmasti kun kasassa jo kolme maalivahtia. Eiköhän silti kiusaa perinteisesti kärkijengejä ainakin kotonaan. Sijoitus kuitenkaan tuskin kauhesti muuttuu ainakaan ylöspäin.

0 Rangers: Ei ole Kirkkonummea huhuilla tai siirroilla pilattu. Pari rivisoturia edes takas. Rangersille iso juttu, että Hirmasto pelillä alusta asti, vaikka taisi Fager-Pintilän alaisuudessa melkolailla purra myös tuppea. Toisaalta viime vuonnakin vahvistui vasta kauden alla, joten seuraillaan kiinnostuneena.

+ Steamers: Jyväskylän kolmannella pääsarjapoppoolla taitaa pyyhkiä ihan kivasti. Jatkosoppareita on tullut runkopelaajien kanssa ja Fliiga-joukkue imenyt pari uutta pelaajaa, joiden osoite taitaa olla todennäköisesti farmi. Pelasivat aika kapealla rosterilla viime kaudella, joten leveyttä huutaisi.

Loppuun vielä sijoitusveikkaus, vaikka eihän nämä ikinä putkeen mene:
LNM
M-Team
Hawks
Josba
Koovee
Saipa
------------------
Steamers
Karhut
Rangers
O2
Salba
------------------
Tiikerit
ÅIF
------------------
Steelers

Näistä ehkä Karhut, O2 ja Steamers isoimmat kysymysmerkit. Jos Karhujen kokemusosasto jatkaa, niin uskon pleijaripaikkaan ja jos ei, niin tiedossa on maksimaalinen kesäloma. O2 oikeastaan sama homma: Jos Lempinen ja Pieviläinen löytyvät rosterista kun pilliin puhalletaan, voi pleijaripaikkakin olla mahdollinen. Steamersillä taas voi perusfarmijenginä kokoonpano vaihdella merkittävästikin ottelusta toiseen.

EDIT: EI ole Petri Väänänen varmasti Divarin nopeimpia puolustajia, kun ei ole puolustaja ollenkaan 🤦‍♂️
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
688
Tänä vuonna 40 täyttävä Petri Väänänen ei välttämättä ole se Divarin nopein puolustaja, mutta eipä Josban puolustusta viime kaudellakaan voinut mitenkään sähäkäksi väittää.
Petri Väänänen on hyökkääjä, ja Josban maratonpörssissä seuran kaikkien aikojen toiseksi tehokkain.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös