Pääkallo.fi

Juhannusta saksalaiseen malliin

Kumpi voittaa Saksan Mestaruuden?


  • Äänestäjiä
    4
  • Poll closed .
Viestejä
63
Kun suomessa salibandy-kansa keskittyy lähinnä juhannuksen juhlimiseen, saksassa päästään vihdoinkiin juhlimaan uutta mestaria.
Kun samalle kaudelle sattuivat niin korona, mm-kisat kuin mm-karsinnat, venyi saksassa Bundesliigan kausi pidemmälle kuin koskaan.

Viimeisestä varsinaisesta mestaruus-kamppailusta onkin jo aikaa kun korona keskeytti kaksi edellistä kautta. Tästä johtuen MFBC Leipzig on saanutkin pitää tittelinsä jo kolmisen vuotta. Tänä vuonna tuleekin sitten mestari vaihtumaan kun MFBC ei onnistunut pääsemään 4 joukkueen playoffeihin.

Finaaleihin tänä vuonna onkin tiensä raivanneet Bundesliigan kestomenestyjä UHC Sparkasse Weißenfels. He raivasivat tiensä finaaliin voittamalla runkosarjan selvällä piste-erolla. Vielä kun he voittivat paras kolmesta -pelauissa play-offeissa vastaan tulleen Chemnitzin suoraan kahdessa ottelussa oli paikka finaalissa ansaittu.
Vastustajana tämän vuoden finaalissa onkin sitten hyvään lentoon lähtenyt DJK Holzbüttgen. DJKn kausi alkoi lupaavasti Renew-Cupin voitolla jonka jälkeen kone yskikin hieman. Meno tästä kuitenkin sitten parani ja Marraskuun jälkeen DJK kulkikin sitten voitosta voittoon.
DJKn play-off vastustaja oli ETV Piranhhas Hamburg joka hyvästä vastustuksesta huolimatta ei pystynyt DJKta pysäyttämään. DJK finaaliin voitoin 2-1.

Saksan liigassa myös finaalit pelataan paras kolmesta systeemillä ja ottelusarjan ensimmäinen peli pelattiinkiin jo viime viikonloppuna DJK kotona. Ulkona oli yli 30 astetta lämmintä eikä hallissakaan tätä viilempää juuri ollut. Ottelu olikin sitten tasoltaan ehkä paras mitä saksassa tällä hetkellä on tarjolla. Ottelu eteni erittäin tasaväkisesti kahden suomalaisen vieraan valvovan silmäparin alla (erotuomareina J. Sjögren ja A. Partanen). UHC onnistuinkin vasta-iskuillaan kasvattamaan johtonsa jo 4-1 ennenkuin DJK alkoi onnistumaan myös maalinteossa. Peli etenikin sitten aina 5-5 asti kun kolmas erä päättyi. Kun jatko-aikakaan ei tuonut voittajaa, edettiinkin aina rangaistulaukauksiin asti. Vasta 6. pari toi voittajan kun Soittorasiasta Holzbüttgeniin saapunut Eemeli Pelamo laukoi toisen rangaistuslaukaus-maalinsa sisään. Kun DJKn maalivahti Jan Sauerbier vielä piti pintansa niin ensimmäisen ottelun voittaja vihdoin löytyi.

Pelistä löytyy vieläkin ainakin osittainen tallennus tuolta www.twitch.tv/spontent_two -kanavalta. Vain osittainen sen takia että myös striimaus-laitteet kyllästyivät kuumuuteen ja lopettivat toimintansa noin puolen pelin ajaksi.

Nyt tulevana viikonloppuna siirrytäänkin sitten Weißenfelsiin jossa pelataan sitten ratkaisevat 2. ja tarvittaessa 3. ottelu. Suomalaisittain pelissä riittää mielenkiintoa myös, sillä UHC-joukkueessa pelaavat Niko Metsänranta ja Tomi Takala, kun taas DJKn penkiltä löytyvät Mikko Koivisto, Eemeli Pelamo ja Jesse Turkka. Myös penkin takaa löytyy suomalaisvoimia kun UHCn valmennustiiminä toimivat Ilkka Kittilä-Marko Ollonqvist. DJKlla on taas puolestaan avustamassa allekirjoittanut.

Odotettavissa on siis suurta urheilujuhlan tuntua kun nämä kaksi kohtaavat varmastikin tuhannen silmäparin edessä lauantaina. Ottelua voi myös seurata netistä www.twitch.tv/spontent_two -kanavalta alkaen kello 16 paikallista aikaa (klo 17 suomen aikaa). Jos sarja etenee kolmanteen ratkaisevaan peliin, se tullaan lähettämään myös sunnuntaina samalta kanavalta samaan aikaan.

T. Kimmo Vallema
DJK Holzbüttgen
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös