Pääkallo.fi

Loviisan Tor 2018-2019

#21
2) mietityttää onko pelaajien roolit vieläkään kohdallaan
Torin jokainen sentteri pelaa eri tavalla. Mitä tämä aiheuttaa joukkueen taktiikan noudattamiselle? Toki tämä voi olla joukkueen vahvuuskin, jos jokainen kentällinen on keskenään tasapainossa. Ylivoima onnistui lauantaina passiivista puolustusta vastaan. Sunnuntaina Y-voima ei onnistunut aktiivisempaa alivoimaa vastaan. Muodostelmaa olisi pitänyt hiukan muuttaa, jotta laukauksille olisi tullut tilaa. Valmentajan mukaan ylivoimaa ei oltu harjoiteltu. Yksittäiset penkitykset kesken pelin syövät monesti pelaajien itsetuntoa; valmennuksen olisi ehkä syytä olla harkitsevainen näissä asioissa. Sekä lauantain että sunnuntain pelissä pakit peruuttivat monesti turhan aikaisin ja joutuivat vaikeuksiin; onko hyökkäysalueen puolustamisesta sovittu. Onko puolustajilla ja varsinkin senttereillä riittävää pelirohkeutta tukea syvään meneviä hyökkäyksiä? Onko pelinopeus ajatuksen tasolla riittävä? Onko kentällisten pelaajat tässä suhteessa ns. samalla nopeudella? Pelejä ja pisteitä on jäljellä...
 
#22
Tämän päiväiseen tappioon Tor-ÅIF osasyynä ?
1. Tuomaripari Koppinen-Weurlander - käsittämättömiä vihellyksiä. Onko oikea sarjataso heille !?!?
2. Valmennus; onko mahdotonta saada yv-pelaaminen kuosiinsa? Onko annettu ohje, että älä syötä nopeasti äläkä varsinkaan maata pitkin ?
3. Pelaajat - voitontahto puuttui täysin
 
#23
2. Valmennus; onko mahdotonta saada yv-pelaaminen kuosiinsa? Onko annettu ohje, että älä syötä nopeasti äläkä varsinkaan maata pitkin ?
Niin, onhan se ankeaa katsottavaa nuo Tor-lehdistötilaisuudet hävittyjen pelien jälkeen. 7 min. YV-aikaa, jolloin pelin olisi voinut saada haltuunsa. Tiedän, että nuoret pelaajat, kuten Pöntinen ja Lavonen ovat aikaisemmissa joukkueissaan olleet vastuullisia YV:stä ja ratkaisseet pelejä joukkueilleen. Pöntisellä yht. 7 maalia kolmelta kaudelta miesten 2-divarissa. Lavosella LASB-liigajoukkueessa vain 1 YV-maali, mutta vastuuta myös 6/5:lla vasemman siiven laukojan paikalla. Muissa joukkueissaan hän on ollut joko YV-pelintekijänä tai vasemman siiven laukojana. Katsoin hänen junnuYV-maalit: PHSB CSM 2015 (4/17) 23,5% (sentteri ja YV:n pyörittäminen). Heinola BSM 2016 (11/28) 39,2% (sentteri ja YV:n vasen siipi), kun YV:n pyörittäjänä oli Aallonen, joka on nyt kiinnitetty Steelersin edustukseen. LASB BSM 2017 (9/21) 42,8% (VL ja YV:n vasen siipi), kun pelintekijänä oli Puolakka, joka jatkaa LASB edustuksessa. Sudet 2017 VL ja YV:n vasen siipi, kun pari peliä nähneenä arvelisin, että Pöntinen oli pelintekijänä; maaleja molemmille; mukana myös Taimisto, joka on nyt Happeen edustuksessa. Tilastot ovat tältä osin puutteelliset. Lavonen LASB A-div. 2018 (4/9) 44,4%. Tor-valmennus on laittanut Lavosen vasemmalle laitaan maalin kulmalle tai vastustajan pakan keskelle lähes maskimieheksi; mutta kuten todettua, niin ollut aiemmin eri rooleissa, mutta tehokkaana. Tor luottaa tallenteiden mukaan myös pakkeihin pelin tekijänä; eikö Pöntisen, Lavosen, Könösen, Hietalan (jo toinen YV-maali) tai jonkun muun hyökkääjän kädet "riitä"; entä syöttönopeus ja -laatu... Huomasin myös, että Könönen pelaa nyt oikeaa laitaa. Peli-ilme, -rohkeus ja tehokkuus on parantunut. Alkukaudesta hän oli sentterinä, mutta tarkistin, että aikaisemmilta lähivuosilta sentterikokemusta vain noin kymmenestä pelistä 2-divarista. Viime vuonna 4 YV-maalia Top Teamissä; nyt jo sama määrä. Juniorivuosina valmentajat kouluttavat pelaajia tiettyihin rooleihin; toivottavasti Tor hyödyntää tämän, kun tekee pelaajasopimuksia. Aikaisempina vuosina Torin YV-tehokkaita ovat olleet 2016 Hällfors 10 ja Tolvanen 9, kun joukkueen YV-maalit yhteensä 37, 2017 Hällfors 12/32 . Viime kaudella maalimäärä oli yhteensä 31, mutta kukaan pelaaja ei selvästi erottunut. Kauden YV-tehokkuutta (%) en viitsinyt laskea, mutta ÅIF-pelin alivoima oli ainakin hyvää. Valmennus löytää varmastikin YV-kokoonpanot ja -kuviot pelien voittamiseksi ja lehdistötilaisuuksien tuskaisuus muuttuu iloksi...
 
#24
Hyvin on mennyt Loviisan Torilla - siirtyi sarjataulukon kärkeen, joten uskallan kommentoida paria asiaa. Laitan hiukan tilastoja. Kun valmentajan hedelmäpelistä on tullut monenlaisia kokoonpanoja, niin keskityn vain usein ottelupöytäkirjaan merkittyyn ns. ykköskenttään.
Kausi avautui ykköskentän ollessa Lavonen-Könönen-Malmberg. Kauden kolmannessa (Josba) ottelussa Malmberg siirrettiin ko. ketjusta pois johtamaan kolmoskenttää ja ykköskentän epäonnistuttua neljännessä (M-Team) pelissä Lavonen siirrettiin myös Malmbergin seuraksi kolmoseen. Tuo Malmbergin johtama kenttä nostettiin sitten kahden onnistuneen pelin jälkeen ns. ykköskentäksi. Tämän kaksikko voitti viisi peräkkäistä peliään tasakentällisin.
Kymmenennessä (LNM) pelissä valmennus kokeili taas uutta; Malmberg johti ns. ykköskenttää ja kaksikko Könönen / Lavonen pelasi parina. Kaikki joutuivat tyytymään tasaviisikoin tasapeliin ja itse ottelusta tuli tappio; varsinkin kun Hietalan johtama pelasi oudosti kolmoskenttänä ja hävisi pelinsä tasaviisikoin.
11. ja 12. pelissä kauden avauspelien kolmikko palautettiin yhteen poikkeuksella, että nyt KH oli Malmberg. Kolmikko voitti molemmat pelinsä. ÅIF tosin voitti, mutta se johtui mielestäni Torin YV:n ongelmista, joita en viitsi enää kommentoida. Malmberg oli poissa 13. pelistä ja em. kaksikko selviytyi, mutta 14. pelissä (O2) ykkökentälle tuli sitten taas ns. noutaja, kun Malmberg johti onnistuneesti kolmoskenttää. 15. pelissä (NJ) Malmberg-Lavonen pelasi yhdessä ja Könönen toisessa ketjussa laitahyökkääjänä, ja kaikki onnistuivat.
Kaikki esittämäni ei tietenkään kohdistu keskuhyökkääjän peliin, vaikka jo aiemminkin esitin, että esim. Könönen pelaa huomattavasti tehokkaammin laidassa. Hän on onnistunut Torin paidassa kaikkiaan erinomaisesti. Könönen on pelannut nyt kolme peliä laidassa (+/-) tehoin +6 / kolme tasakentällisin voitettua peliä. Sentterinä Könönen voitti tasakentällisin 5, pelasi 3 tasan ja hävisi 4; (+/-) yhteistehoin -3. Tosin tuossa painaa kaksi epäonnistunutta peliä. Tämä nyt viittauksena aikaisempiin viesteihini. Malmbergillä ja Lavosella on molemmilla aikaisemmilta kausilta sentterikokemusta, ja epäilen, että pelin hitaus on tuottanut heille ongelmia. Tuntuu, että Malmbergin (KH) johdolla tuo ongelma on poistunut.

Pakkipari Venäläinen-Sved on pelannut koko ajan Könösen kentässä. Muutaman pelin nähneenä voin todeta, että kukaan ei ole kertonut Svedille sitä, että peliä voi edistää parhaiten nopealla, lyhyellä ja hyvällä (helpolla) syötöllä lähimmälle pelaajalle, joka on vapaa. Sved tykkää myös laukaustilastojen perusteella yrittää ratkoa peliä keskikentältä. Kaikki laukaukset eivät varmastikaan tilastoidu ja hmm. noilta etäisyyksiltä... Hietalan kenttä ainakin rakentaa laukaisukarttojen perusteella maalipaikat huomattavasti lähemmäs. Pelin rakentamisen ongelmat tai pallon menetykset voivat johtua myös puolustajien pelitavasta.

Laitan tähän salibandyliiton (+/-) tilastoista korjatut tasakentällisin toteutuneet: Kolari 14, Hietala 14, Malmberg 14, Tolvanen 10, Lavonen 9, Jokinen 8. NJ:n pelin maalikooste voi tuoda tähän muutoksia.
 
Viimeksi muokattu:
#26
Tänään ihmetytti:
1) heikko tuomarikaksikko, eikö ykkösdivariin löydy parempia
2) joka osa-alueella hitain näkemäni sentteri miesmuistiin
3) taas uudet ketjut
4) kannattiko tiivistää vasta kolmannen erän lopulla
5) eikö valmennuksen tueksi löydy henkilöä, joka vastaisi pelaajien oikeasta roolituksesta sekä taktiikasta ja tarvittavista muutoksista kesken pelin
6) miten joukkueen peli vaihtelee pelistä toiseen niin paljon

Ei muuta kuin leuka rintaan Tor ja kohti uusia pelejä ja ihmettelyjä....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.