Pääkallo.fi

NAFL

Olkoonkin, että kyseessä on NAFL mutta on salibandylla on duunia siinä, että saavuttaa huippu-urheilustatuksen, kun tuommoisen sairaushistorian omaava entinen jääkiekkoilija katsoo, että voi mennä tuonne höntsäämään - näin kärjistäen - vähätellen, että "ei tää mitää änäripleijaripeliä ole". Toki aikuinen ihminen päättää itse asioistaan, mutta hurjalta tuntuu.
Aivotärähdyksiin perehtynyt ja aiheesta väitellyt tohtori Matti Vartiainen on alan asiantuntija ja tietää mistä puhuu.

– Sanomattakin on selvää, että salibandyssa vaaditaan hyvin paljon samanlaisia ominaisuuksia. Tulee suunnanmuutoksia, vaaditaan katsekontrollia, liikkeensäätelyä ja keskittymiskykyä.

Lajin mukanaan tuoma häly ja melu voivat rasittaa aivotärähdysoireiden kanssa kamppailevaa henkilöä.

– Oireet voivat tulla jo tosi pienestä hipaisusta, kolhusta tai kontaktista, ja seuraukset voivat olla merkittävästi suuremmat (kuin täysin terveellä). Oireet voivat tulla esiin lajissa kuin lajissa, oli se sitten jääkiekko tai salibandy. Riski saada uusi aivotärähdys on myös siinä olemassa, vaikkakaan se ei ole välttämättä yhtä suuri (kuin jääkiekossa), Vartiainen sanoo.
Vartiainen korostaa, että aivotärähdysvammahistorian kanssa ei kannata pelleillä.

– Henkilö voi olla terve tällä hetkellä, joten puhutaan vain riskikynnyksestä, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Kun tällaisessa tilanteessa urheiluseura kysyy henkilöä savottaan mukaan, niin välttämättä kysyjäkään ei tiedä, mitä on kysynyt.

Vartiainen on aiemmin kertonut, että tyypillisesti aivotärähdyksillekin ikään kuin herkistytään.

– Aivotärähdyksen ja sen oireiden syntymisen kynnys voi olla matalampi, kun niitä on ollut useampi. Oireet voivat tulla jo tosi pienestä hipaisusta, kolhusta tai kontaktista, Vartiainen selventää.

 
Viestejä
284
Näin ne vahvistamattomana tietona kertoo, että Peter ois viikonloppuna ollut Jyväskylän SuomiPopeilla.
Ja ilmeisesti valmistautuminen NAFL-kauteen ei olis ollut ihan optimaalista muutenkaan.
 
Viestejä
732
Lähtikö Kotilainen ollenkaan jenkkilään?
Ehkäpä ei, kun viikko pelattu, eikä oo edes Rosterissa. Toinen huomio, että rosterista löytyvällä Donskoilla on 0 pelattua peliä.
Mieleen tulee, oliko molemmat vaan osa markkinointia, vai onko sitten vaan loukkia?
 
Viestejä
1,415
Ehkäpä ei, kun viikko pelattu, eikä oo edes Rosterissa. Toinen huomio, että rosterista löytyvällä Donskoilla on 0 pelattua peliä.
Mieleen tulee, oliko molemmat vaan osa markkinointia, vai onko sitten vaan loukkia?

Donskoin piti tullakin vaan muutamaan peliin loppupuolella. Katotaan tuleeko.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös