Pääkallo.fi

Naisten liigan Huhumaa 2023-24

Viestejä
44
Laitetaan sitten omakin veikkaus eetteriin, vaikka ketjun nimi ei siihen viittaakaan. Toisaalta koska kauden alkuun on vielä paljon, ja kaikki siirrot eivät ole vielä lainkaan selvillä, sopii ennusteeni hyvin huhuketjuun.

Tulevan kauden kärkikolmikko: TPS, Classic, ja PSS.

TPS. TPS:n veikkaaminen mestariksi ei ole yllätyksellistä. Ella Alanko-Salminen antoi viime kaudella joukkueelle todella vahvan panoksen, pystyen esiintymään väkevästi niin kärkikentällisissä kuin kolmoskentällisen tukipilarina. Silti hänen lopettamisensa ei juurikaan näin kivikovaa joukkuetta heikennä. Varsinkaan kun mukaan tulee Loistossa ehkä potentiaaliinsa nähden hieman ailahtelevia otteita esittänyt taitava sentteri Eerika Koski. Sitä en tiedä, ilahtuiko Veera Kuosmanen uudesta tulokkaasta, mutta nyt kolmoskentällisen sentteripaikasta käydään kovaa kisaa. Kauden mittaan käyty keskustelu TPS:n kolmoskentällisen tasosta on osittain epärelevanttia. TPS:lla on Suomen parhaat kärkikentälliset ja kärkipelaajat (Nordlund, Saario, Vuorela, Pietilät, Rantaset, Höynälä jne.), joiden turvin voitettiin mestaruus keväällä 2022 ja 2023, ja voitetaan myös keväällä 2024. Jännitettävänä on lähinnä se, tuleeko ensi kaudella yhtään tappiota kotimaan sarjassa. Veikkaan että tulee.

Classic. Tamperelaisryhmä saalisti melko yllätyksettömästi keväällä hopean, ja se uusiutunee ensi keväänä. Jarkko Rinteen liigadebyyttikaudella joukkueelta nähtiin ajoittain erinomaisiakin otteita, mutta tason heilahtelu otteluiden välillä ja niiden sisälläkin oli joukkueelle melko tyypillistä. Alisa Pölläsen lopettaminen tekee tietysti korvaamattoman loven, ja vaikka Jenni Torkki ei seurassa parasta potentiaaliansa päässyt esittämäänkään, niin muiden lähtijöiden paikkaaminen onnistunee melko hyvin Welhosta saatujen vahvistusten ja seuran vahvojen junioreiden turvin. Seuran U19-ryhmän pelaajista ainakin Rinne ja Kaihua saavat siis enemmän vastuuta liigapaidassa. Näkisin joukkueen vahvuutena tasapainoisen ikärakenteen, sekä pienemmät tasoerot kentällisten välillä kuin muissa kärkijoukkueissa. Joukkueella on paljon kehittyviä ikäluokkiensa kärkipelaajia, joista esimerkkinä voi mainita -03 -pelaajat Suvi Hämäläisen ja Natalia Pitkäkankaan sekä -04 taiturin Alma Laitilan, ja toisaalta läytyy myös useita kokeneita pelaajia rivistössä. Uskon että joukkueen tasoheilahtelut pienenevät joukkueen Rinteen kakkoskaudella, mutta koska kärki ei ole aivan niin terävä kuin TPS:lla, joutunee joukkue tyytymään hopeaan ja siihen, että se ehkä saa TPS:lta yhden tai kaksi päänahkaa kauden mittaan.

PSS. Pronssimitalistin veikkaaminen ei mielestäni ole nyt helppoa, mutta heitetään kolikko tuttuun ja turvalliseen suuntaan, eli Porvooseen. Joukkueella on rutiinia, valmennusosaamista ja hyviä kärkipelaajia, joiden turvin pronssimitalien uusiminen on täysin mahdollista. Mutta kieltämättä hieman harmaita pilviä Porvoon taivaalla siintää. Inka Lampisen lopettaminen, Annika Hautojärven lähtö ja Laura Mannisen ilmeinen seurasiirto jättää ison loven puolustukseen, eikä sitä ainakaan täysin paikkaa Raatevaara ja Koskenniemi, väheksymättä yhtään Raatevaaran vahvaa rutiinia. Hyökkäyksessä Saarikosken vaihtuminen Paajaseen ei isommin kokonaiskuvaa muuta. Sopimustilanteessa on hallihuhujen mukaan vielä auki olevia asioita, eivätkä kaikki kärkipelaajat ole huhujen mukaan (?) vielä tehneet sopimuksia. Daniela Westerlundkin haluaisi kirkastaa kahden edelliskauden pronssimitalin (2022 ErVissä, 2023 PSS:ssa), mutta se nyt ei vaan taida onnistua ilman muuttoa Turkuun tai Tampereelle. Joukkueen akilleen kantapää on rosterin kapeus. On vielä laatua kahteen kentälliseen, mutta jos kauden mittaan tulee vähänkin loukkaantumisia, on haasteita saada kunnollista kolmoskentällistä jalkeille. Tulevaisuuden näkymiä heikentää vielä se, seuran maineikas juniorimylly ei tuota liigapelaajia aiempaan tahtiin, ja myllyn lupaavimmat jyvät, Sanni Kahila ja Venla Nousiainen nostettiin jo viime vuonna liigarinkiin ja Henna Salminen siirtyi AIF:iin. Joukkueen rutiini saattaisi kuitenkin vielä riittää pronssimitaleiden uusimiseen, mutta ei se mikään yllätys olisi, jos joku alla mainituista ylempään keskikastiin veikkaamistani joukkueista, esimerkiksi Loisto, nousisi kolmanneksi.


Ylempi keskikasti: EräViikingit, Loisto, SSRA

Loisto. Viime kausi oli erittäin nuorelle joukkueelle odotetusti varsin haasteellinen. Joukkue pelasi ehkä yllättävänkin paljon sarjaotteluissa kahdella kentällisellä, varsinkin otteluiden edetessä, kun taas esimerkiksi toinen nuori joukkue EräViikingit marssitti usein peliin neljännenkin hyökkäysketjun. Jokainen voi tietysti muodostaa mielipiteensä siitä, kumpi on oikea tapa kehittää nuorta joukkuetta, mutta fakta on ainakin se, että kevään ratkaisuotteluissa otteluiden kolmannet erät olivat ryhmälle raskaita. Heininen, Pakarinen, Valtola, Lahti ja Martinjekaba (+ ”Lintsin” paluu telakalta) ovat varmasti nimiä, jotka Eerika Kosken siirtymisestä huolimatta nostavat Loiston kohti sarjakärkeä. Ennakkokaavailut spektaakkelimaisesta Turun ”Derbystä” ovat silti mielestäni hieman ennen aikaisia, en jaksa uskoa Loiston vielä kamppailevan kirkkaimmista mitaleista, mutta kaiken mennessä nappiin voisi 3. sija olla mahdollinen. On joka tapauksessa helppo ennustaa nousujohteista kautta ylemmässä keskikastissa ja sijoitusta 3.-6.

EräViikingit. Vaikka joukkueessa olikin vaihtuvuutta viime kaudelle melko paljon, pelasi ryhmä vahvan kauden raivaten tiensä jälleen pronssikamppailuun, jossa tosin tällä kertaa tuli tappio. Joukkue menettää kärkipelaajista Maura Paajasen ja Inka Lippojoen, ja Trine Sällström pitää välivuoden kuten myös Alma Hedman. Tulopuolella on sitten Jasmiina Järvinen (jos saa opiskelupaikan) sekä Norhern Starsista junnupuolella tuhoja tehneet hyökkääjät Pinja Suhonen ja Eveliina Hana. Kirjanpito näyttää muutosten osalta hieman miinusta, mutta plussana ryhmällä on T21 -mestaruuden voittanut vahva -02, -03 ja -04 ikäluokka, jonka parhaat pelivuodet ovat vasta tulossa. Lisäksi joukkue pelaa muista liigajoukkueesta poikkeavalla pelaajavartioinnilla, mikä tuotti lähes kaikille liigajoukkueille ongelmia viime kaudella. Vahvuutena nuorella hyvin liikkuvalla ryhmällä onkin palloton pelaaminen, ja suurimmat haasteet maalintekosektorilla. Uusi vastuuvalmentaja Kim Sällström ja Jani Kosonen tuntevat mm. T21 -mestaruuden myötä pelaajistonsa hyvin, ja on helppo veikata joukkueen olevan yksi kandidaatti pronssiotteluun asti, ja lopullisen sijoituksen olevan haarukassa 3.-6.

SSRA. Harvalla opettajalla/rehtorilla on valmentajana maantieteellisesti (Jyväskylä, Oulu, Sveitsi, Kanada, Australia…) ja lajikirjon (salibandy, lentopallo) osalta yhtä mittavaa kokemusta kuin Seppo Pulkkisella, ja kun valmennusryhmästä löytyy U19 2021 maailmanmestarivalmentaja Jani Lipsanen, voisi menestysresepti olla valmis, varsinkin kun varsinainen joukkuekin on melko nimivahva. Viime kausi sujui kuitenkin hieman alavireisesti joukkueen pudotessa puolivälieräsarjassa ErVittäriä vastaan. Mm. Hanna Niemelä, Flavia Niemelä, Liinu Koivisto ja Sanni Uimarihuhta ovat liigan eliittipelaajia, ja kun sekä valmennus ja joukkuekin on säilynyt varsin muuttumattomana, on helppo uskoa joukkueen tavoittelevan ahkeran bussimatkailun ohella ainakin välieräpaikkaa. Kastelli tulee olemaan vaikea paikka ryöstöretkille sarjan kaikille joukkueille. Mitali on lujassa, mutta sijoitus 3.-6. sijalle on hyvin realistinen arvio.

Alempi keskikasti/mustat hevoset: SB Pro, SaiPa, KooVee.

SB Pro, Nurmijärven ylpeys, pelasi viime kaudella materiaaliin nähden mallikkaasti. Loppuottelupaikka Suomen Cupissa menestys oli erinomainen suoritus mutta F-liigan pudotuspeleissä PSS oli liian kova pala. Porvoosta viime kaudella Nurmijärvelle siirtynyt valmentaja Janne Kangasluoma joutui operoimaan kapeahkon rosterin kanssa eikä tehtävä helpotu tulevalla kaudellakaan kun Anni Räisänen matkaa Alppien juurelle (yhdessä ErVin Inka Lippojoen kanssa), ja huhujen mukaan myös Anu Raatevaara, Henriikka Keinänen ja Aada Isometsä olisivat lähdössä. Jos tulopuolella ovat Jenni Torkki ja MInka Rönneberg, tulee varsinkin puolustusosastolle niin iso aukko, että on SB Pron on vaikea saavuttaa paikkaa kuuden parhaan joukossa. Toisaalta, olosuhteet Nurmijärvellä ovat kunnossa, hieno halli, kohtuulliset pelaamisen kustannukset, ja vahvat perinteet, ja jos joukkue onnistuu vielä kesän kalkkiviivoilla nappamaan verkkoihinsa niminaisia, voisi joukkue olla yllätysvalmis taistelemaan sijoituksesta 6 parhaan joukossa. Nykytiedon valossa ennuste on kuitenkin 7.-9.

SaiPa SaiPa on ryhmän musta hevonen. Joukkue on dominoinut B-lohkoa jo pidemmän aikaa ja horjutti keväällä hopeajoukkue Classicin rynnistystä pudotuspeleissä. Monet muistavat myös, kuinka joukkue pisti toissa keväänä EräViikingit ahtaalle taistelussa liigapaikasta ratkaisun tullessa vasta voittolaukauskilpailussa. Nyt on kuitenkin ”Etelä-Karjalan tietotoimiston” suunnasta ollut kovin hiljaista, eikä joukkueen kokoonpanosta tulevalle kaudelle ole juurikaan tippunut uutisia. Huhujen mukaan muutoksia olisi tulossa, mutta ainakaan minulla ei ole niistä tietoa. Varmaa on kuitenkin, että joukkueessa on edelleen kokeneita pelaajia ja nuoria ikäluokkiensa ehdottomia kärkipelaajia, -05 Miisa Turunen ja -07 Elsa Holopainen, jotka käytännössä ovat myös ensi kevään Lahden U19 MM-joukkueen runkopelaajia. Näillä tiedoilla joukkueen suorituskyvystä jää hieman mystinen kuva, ja ennuste vie sijoille 6.-9., mutta mustalle hevoselle sopisi tietysti yllättäjän rooli ja sijoitus korkeammallekin.

KooVee. Viime kausi oli joukkueelle tietysti hyvinkin haastava. Taso ei oikein riittänyt A-lohkoon, mutta pistetili sentään avautui, ja joukkueen kunniaksi on kuitenkin sanottava, että se ei heittänyt pyyhettä kehään ja otteet olivat sitten kuitenkin nousujohteisia. Joukkue on kevään siirtoruletin suurimpia voittajia yhdessä Loiston kanssa. Mia Vallenius, Tuulia Aho, Henriikka Järvi, Senni Hietanen ja Tanja Parviainen ovat kaikki varmasti nimiä, jotka ilahduttaisivat mitä tahansa liigan joukkuetta. Joukkueelle on helppo ennustaa nousua häntäpäästä ylöspäin, mutta kysymys kuuluu, että kuinka korkealle? Kärkipäähän ei vielä ole mitään asiaa, eikä ehkä ylempään keskikastiinkaan, joten arvoidaan joukkue sijoille 7.-9. alemmassa keskikastissa.

Loput. ÅIF , Welhot ja O2JKL. En seurannut viime kaudella B-lohkoa, ja koska tietoni näistä joukkueista ovat lähes olemattomat, en juurikaan pysty joukkueista kirjoittamaan. Veikkaukseni kuitenkin on, että nämä joukkueet löytyisivät kauden jälkeen sarjataulukon loppupäästä. Toivottavasti joukkueet osoittavat arvioni vääräksi.

ÅIF. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut suurta, niin lähtijöitä kuin tulijoita on paljon. Ainakin harjoitusotteluiden perusteella (ErVi, Loisto) Jupu Heikkisellä on vielä tekemistä, jotta sarjassa tulee menetystä. Pelaajista voi mainita nuoret Aada Heikkisen sekä U19-leirille kutsun saaneen Tikkurilan Tiikereiden kasvatin Iida Sinkon.

02 JKL. Jyväskylän pelaajamuutoksista ei ole mitään tietoa. Näin joukkueelta yhden pelin viime kaudella, ja pelaajista voi nostaa esille nuoren Janelle Järvisen ja kokeneen Iina Latvalan (jos jatkaa). Ennuste ainakin näillä tiedoilla vaisu.

Welhot. Hienoa nähdä savolaisosaamista pääsarjassa. Tietoa joukkueesta on vain sen verran, että lähtijöitä on paljon, joten on vaikea ennustaa muuta kuin joukkueen sijoittumista tyvipäähän.
 
Viestejä
50
SB Pro, Nurmijärven ylpeys, pelasi viime kaudella materiaaliin nähden mallikkaasti. Loppuottelupaikka Suomen Cupissa menestys oli erinomainen suoritus mutta F-liigan pudotuspeleissä PSS oli liian kova pala. Porvoosta viime kaudella Nurmijärvelle siirtynyt valmentaja Janne Kangasluoma joutui operoimaan kapeahkon rosterin kanssa eikä tehtävä helpotu tulevalla kaudellakaan kun Anni Räisänen matkaa Alppien juurelle (yhdessä ErVin Inka Lippojoen kanssa), ja huhujen mukaan myös Anu Raatevaara, Henriikka Keinänen ja Aada Isometsä olisivat lähdössä. Jos tulopuolella ovat Jenni Torkki ja MInka Rönneberg, tulee varsinkin puolustusosastolle niin iso aukko, että on SB Pron on vaikea saavuttaa paikkaa kuuden parhaan joukossa. Toisaalta, olosuhteet Nurmijärvellä ovat kunnossa, hieno halli, kohtuulliset pelaamisen kustannukset, ja vahvat perinteet, ja jos joukkue onnistuu vielä kesän kalkkiviivoilla nappamaan verkkoihinsa niminaisia, voisi joukkue olla yllätysvalmis taistelemaan sijoituksesta 6 parhaan joukossa. Nykytiedon valossa ennuste on kuitenkin 7.-9.
Isometsän lähtö on jo virallista, vaikka siirrosta ilmeisesti ei vielä ole tiedotettu joukkueiden toimesta. Siirtolistalta poimittua: Isometsä Aada SB-PRO NURMIJÄRVI --> NORTHERN STARS
 
Viestejä
64
Laitetaan sitten omakin veikkaus eetteriin, vaikka ketjun nimi ei siihen viittaakaan. Toisaalta koska kauden alkuun on vielä paljon, ja kaikki siirrot eivät ole vielä lainkaan selvillä, sopii ennusteeni hyvin huhuketjuun.

Tulevan kauden kärkikolmikko: TPS, Classic, ja PSS.

TPS. TPS:n veikkaaminen mestariksi ei ole yllätyksellistä. Ella Alanko-Salminen antoi viime kaudella joukkueelle todella vahvan panoksen, pystyen esiintymään väkevästi niin kärkikentällisissä kuin kolmoskentällisen tukipilarina. Silti hänen lopettamisensa ei juurikaan näin kivikovaa joukkuetta heikennä. Varsinkaan kun mukaan tulee Loistossa ehkä potentiaaliinsa nähden hieman ailahtelevia otteita esittänyt taitava sentteri Eerika Koski. Sitä en tiedä, ilahtuiko Veera Kuosmanen uudesta tulokkaasta, mutta nyt kolmoskentällisen sentteripaikasta käydään kovaa kisaa. Kauden mittaan käyty keskustelu TPS:n kolmoskentällisen tasosta on osittain epärelevanttia. TPS:lla on Suomen parhaat kärkikentälliset ja kärkipelaajat (Nordlund, Saario, Vuorela, Pietilät, Rantaset, Höynälä jne.), joiden turvin voitettiin mestaruus keväällä 2022 ja 2023, ja voitetaan myös keväällä 2024. Jännitettävänä on lähinnä se, tuleeko ensi kaudella yhtään tappiota kotimaan sarjassa. Veikkaan että tulee.

Classic. Tamperelaisryhmä saalisti melko yllätyksettömästi keväällä hopean, ja se uusiutunee ensi keväänä. Jarkko Rinteen liigadebyyttikaudella joukkueelta nähtiin ajoittain erinomaisiakin otteita, mutta tason heilahtelu otteluiden välillä ja niiden sisälläkin oli joukkueelle melko tyypillistä. Alisa Pölläsen lopettaminen tekee tietysti korvaamattoman loven, ja vaikka Jenni Torkki ei seurassa parasta potentiaaliansa päässyt esittämäänkään, niin muiden lähtijöiden paikkaaminen onnistunee melko hyvin Welhosta saatujen vahvistusten ja seuran vahvojen junioreiden turvin. Seuran U19-ryhmän pelaajista ainakin Rinne ja Kaihua saavat siis enemmän vastuuta liigapaidassa. Näkisin joukkueen vahvuutena tasapainoisen ikärakenteen, sekä pienemmät tasoerot kentällisten välillä kuin muissa kärkijoukkueissa. Joukkueella on paljon kehittyviä ikäluokkiensa kärkipelaajia, joista esimerkkinä voi mainita -03 -pelaajat Suvi Hämäläisen ja Natalia Pitkäkankaan sekä -04 taiturin Alma Laitilan, ja toisaalta läytyy myös useita kokeneita pelaajia rivistössä. Uskon että joukkueen tasoheilahtelut pienenevät joukkueen Rinteen kakkoskaudella, mutta koska kärki ei ole aivan niin terävä kuin TPS:lla, joutunee joukkue tyytymään hopeaan ja siihen, että se ehkä saa TPS:lta yhden tai kaksi päänahkaa kauden mittaan.

PSS. Pronssimitalistin veikkaaminen ei mielestäni ole nyt helppoa, mutta heitetään kolikko tuttuun ja turvalliseen suuntaan, eli Porvooseen. Joukkueella on rutiinia, valmennusosaamista ja hyviä kärkipelaajia, joiden turvin pronssimitalien uusiminen on täysin mahdollista. Mutta kieltämättä hieman harmaita pilviä Porvoon taivaalla siintää. Inka Lampisen lopettaminen, Annika Hautojärven lähtö ja Laura Mannisen ilmeinen seurasiirto jättää ison loven puolustukseen, eikä sitä ainakaan täysin paikkaa Raatevaara ja Koskenniemi, väheksymättä yhtään Raatevaaran vahvaa rutiinia. Hyökkäyksessä Saarikosken vaihtuminen Paajaseen ei isommin kokonaiskuvaa muuta. Sopimustilanteessa on hallihuhujen mukaan vielä auki olevia asioita, eivätkä kaikki kärkipelaajat ole huhujen mukaan (?) vielä tehneet sopimuksia. Daniela Westerlundkin haluaisi kirkastaa kahden edelliskauden pronssimitalin (2022 ErVissä, 2023 PSS:ssa), mutta se nyt ei vaan taida onnistua ilman muuttoa Turkuun tai Tampereelle. Joukkueen akilleen kantapää on rosterin kapeus. On vielä laatua kahteen kentälliseen, mutta jos kauden mittaan tulee vähänkin loukkaantumisia, on haasteita saada kunnollista kolmoskentällistä jalkeille. Tulevaisuuden näkymiä heikentää vielä se, seuran maineikas juniorimylly ei tuota liigapelaajia aiempaan tahtiin, ja myllyn lupaavimmat jyvät, Sanni Kahila ja Venla Nousiainen nostettiin jo viime vuonna liigarinkiin ja Henna Salminen siirtyi AIF:iin. Joukkueen rutiini saattaisi kuitenkin vielä riittää pronssimitaleiden uusimiseen, mutta ei se mikään yllätys olisi, jos joku alla mainituista ylempään keskikastiin veikkaamistani joukkueista, esimerkiksi Loisto, nousisi kolmanneksi.


Ylempi keskikasti: EräViikingit, Loisto, SSRA

Loisto. Viime kausi oli erittäin nuorelle joukkueelle odotetusti varsin haasteellinen. Joukkue pelasi ehkä yllättävänkin paljon sarjaotteluissa kahdella kentällisellä, varsinkin otteluiden edetessä, kun taas esimerkiksi toinen nuori joukkue EräViikingit marssitti usein peliin neljännenkin hyökkäysketjun. Jokainen voi tietysti muodostaa mielipiteensä siitä, kumpi on oikea tapa kehittää nuorta joukkuetta, mutta fakta on ainakin se, että kevään ratkaisuotteluissa otteluiden kolmannet erät olivat ryhmälle raskaita. Heininen, Pakarinen, Valtola, Lahti ja Martinjekaba (+ ”Lintsin” paluu telakalta) ovat varmasti nimiä, jotka Eerika Kosken siirtymisestä huolimatta nostavat Loiston kohti sarjakärkeä. Ennakkokaavailut spektaakkelimaisesta Turun ”Derbystä” ovat silti mielestäni hieman ennen aikaisia, en jaksa uskoa Loiston vielä kamppailevan kirkkaimmista mitaleista, mutta kaiken mennessä nappiin voisi 3. sija olla mahdollinen. On joka tapauksessa helppo ennustaa nousujohteista kautta ylemmässä keskikastissa ja sijoitusta 3.-6.

EräViikingit. Vaikka joukkueessa olikin vaihtuvuutta viime kaudelle melko paljon, pelasi ryhmä vahvan kauden raivaten tiensä jälleen pronssikamppailuun, jossa tosin tällä kertaa tuli tappio. Joukkue menettää kärkipelaajista Maura Paajasen ja Inka Lippojoen, ja Trine Sällström pitää välivuoden kuten myös Alma Hedman. Tulopuolella on sitten Jasmiina Järvinen (jos saa opiskelupaikan) sekä Norhern Starsista junnupuolella tuhoja tehneet hyökkääjät Pinja Suhonen ja Eveliina Hana. Kirjanpito näyttää muutosten osalta hieman miinusta, mutta plussana ryhmällä on T21 -mestaruuden voittanut vahva -02, -03 ja -04 ikäluokka, jonka parhaat pelivuodet ovat vasta tulossa. Lisäksi joukkue pelaa muista liigajoukkueesta poikkeavalla pelaajavartioinnilla, mikä tuotti lähes kaikille liigajoukkueille ongelmia viime kaudella. Vahvuutena nuorella hyvin liikkuvalla ryhmällä onkin palloton pelaaminen, ja suurimmat haasteet maalintekosektorilla. Uusi vastuuvalmentaja Kim Sällström ja Jani Kosonen tuntevat mm. T21 -mestaruuden myötä pelaajistonsa hyvin, ja on helppo veikata joukkueen olevan yksi kandidaatti pronssiotteluun asti, ja lopullisen sijoituksen olevan haarukassa 3.-6.

SSRA. Harvalla opettajalla/rehtorilla on valmentajana maantieteellisesti (Jyväskylä, Oulu, Sveitsi, Kanada, Australia…) ja lajikirjon (salibandy, lentopallo) osalta yhtä mittavaa kokemusta kuin Seppo Pulkkisella, ja kun valmennusryhmästä löytyy U19 2021 maailmanmestarivalmentaja Jani Lipsanen, voisi menestysresepti olla valmis, varsinkin kun varsinainen joukkuekin on melko nimivahva. Viime kausi sujui kuitenkin hieman alavireisesti joukkueen pudotessa puolivälieräsarjassa ErVittäriä vastaan. Mm. Hanna Niemelä, Flavia Niemelä, Liinu Koivisto ja Sanni Uimarihuhta ovat liigan eliittipelaajia, ja kun sekä valmennus ja joukkuekin on säilynyt varsin muuttumattomana, on helppo uskoa joukkueen tavoittelevan ahkeran bussimatkailun ohella ainakin välieräpaikkaa. Kastelli tulee olemaan vaikea paikka ryöstöretkille sarjan kaikille joukkueille. Mitali on lujassa, mutta sijoitus 3.-6. sijalle on hyvin realistinen arvio.

Alempi keskikasti/mustat hevoset: SB Pro, SaiPa, KooVee.

SB Pro, Nurmijärven ylpeys, pelasi viime kaudella materiaaliin nähden mallikkaasti. Loppuottelupaikka Suomen Cupissa menestys oli erinomainen suoritus mutta F-liigan pudotuspeleissä PSS oli liian kova pala. Porvoosta viime kaudella Nurmijärvelle siirtynyt valmentaja Janne Kangasluoma joutui operoimaan kapeahkon rosterin kanssa eikä tehtävä helpotu tulevalla kaudellakaan kun Anni Räisänen matkaa Alppien juurelle (yhdessä ErVin Inka Lippojoen kanssa), ja huhujen mukaan myös Anu Raatevaara, Henriikka Keinänen ja Aada Isometsä olisivat lähdössä. Jos tulopuolella ovat Jenni Torkki ja MInka Rönneberg, tulee varsinkin puolustusosastolle niin iso aukko, että on SB Pron on vaikea saavuttaa paikkaa kuuden parhaan joukossa. Toisaalta, olosuhteet Nurmijärvellä ovat kunnossa, hieno halli, kohtuulliset pelaamisen kustannukset, ja vahvat perinteet, ja jos joukkue onnistuu vielä kesän kalkkiviivoilla nappamaan verkkoihinsa niminaisia, voisi joukkue olla yllätysvalmis taistelemaan sijoituksesta 6 parhaan joukossa. Nykytiedon valossa ennuste on kuitenkin 7.-9.

SaiPa SaiPa on ryhmän musta hevonen. Joukkue on dominoinut B-lohkoa jo pidemmän aikaa ja horjutti keväällä hopeajoukkue Classicin rynnistystä pudotuspeleissä. Monet muistavat myös, kuinka joukkue pisti toissa keväänä EräViikingit ahtaalle taistelussa liigapaikasta ratkaisun tullessa vasta voittolaukauskilpailussa. Nyt on kuitenkin ”Etelä-Karjalan tietotoimiston” suunnasta ollut kovin hiljaista, eikä joukkueen kokoonpanosta tulevalle kaudelle ole juurikaan tippunut uutisia. Huhujen mukaan muutoksia olisi tulossa, mutta ainakaan minulla ei ole niistä tietoa. Varmaa on kuitenkin, että joukkueessa on edelleen kokeneita pelaajia ja nuoria ikäluokkiensa ehdottomia kärkipelaajia, -05 Miisa Turunen ja -07 Elsa Holopainen, jotka käytännössä ovat myös ensi kevään Lahden U19 MM-joukkueen runkopelaajia. Näillä tiedoilla joukkueen suorituskyvystä jää hieman mystinen kuva, ja ennuste vie sijoille 6.-9., mutta mustalle hevoselle sopisi tietysti yllättäjän rooli ja sijoitus korkeammallekin.

KooVee. Viime kausi oli joukkueelle tietysti hyvinkin haastava. Taso ei oikein riittänyt A-lohkoon, mutta pistetili sentään avautui, ja joukkueen kunniaksi on kuitenkin sanottava, että se ei heittänyt pyyhettä kehään ja otteet olivat sitten kuitenkin nousujohteisia. Joukkue on kevään siirtoruletin suurimpia voittajia yhdessä Loiston kanssa. Mia Vallenius, Tuulia Aho, Henriikka Järvi, Senni Hietanen ja Tanja Parviainen ovat kaikki varmasti nimiä, jotka ilahduttaisivat mitä tahansa liigan joukkuetta. Joukkueelle on helppo ennustaa nousua häntäpäästä ylöspäin, mutta kysymys kuuluu, että kuinka korkealle? Kärkipäähän ei vielä ole mitään asiaa, eikä ehkä ylempään keskikastiinkaan, joten arvoidaan joukkue sijoille 7.-9. alemmassa keskikastissa.

Loput. ÅIF , Welhot ja O2JKL. En seurannut viime kaudella B-lohkoa, ja koska tietoni näistä joukkueista ovat lähes olemattomat, en juurikaan pysty joukkueista kirjoittamaan. Veikkaukseni kuitenkin on, että nämä joukkueet löytyisivät kauden jälkeen sarjataulukon loppupäästä. Toivottavasti joukkueet osoittavat arvioni vääräksi.

ÅIF. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut suurta, niin lähtijöitä kuin tulijoita on paljon. Ainakin harjoitusotteluiden perusteella (ErVi, Loisto) Jupu Heikkisellä on vielä tekemistä, jotta sarjassa tulee menetystä. Pelaajista voi mainita nuoret Aada Heikkisen sekä U19-leirille kutsun saaneen Tikkurilan Tiikereiden kasvatin Iida Sinkon.

02 JKL. Jyväskylän pelaajamuutoksista ei ole mitään tietoa. Näin joukkueelta yhden pelin viime kaudella, ja pelaajista voi nostaa esille nuoren Janelle Järvisen ja kokeneen Iina Latvalan (jos jatkaa). Ennuste ainakin näillä tiedoilla vaisu.

Welhot. Hienoa nähdä savolaisosaamista pääsarjassa. Tietoa joukkueesta on vain sen verran, että lähtijöitä on paljon, joten on vaikea ennustaa muuta kuin joukkueen sijoittumista tyvipäähän.
Kuka on Lintsi?
 
Viestejä
46
Hanna Pukeron poislähdöstä on Classic aikasemmin ilmoittanut. Uusi seura on vain ollut kysymysmerkki.

Pukeron nimeen tuli törmättyä Arena Centerin kesäliigan eräältä pelaajalistalta. Joukkue on SBSV joka pelaa ensi kaudella Naisten Suomisarjaa. Pukero on aikaisemmin pelannut EräViikingeissä, joten onko näin että palaa Helsinkiin. Voisiko todella ensi kauden seura olla Suomisarjasta vai onko vain ns ”kesäseura” ?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös