Pääkallo.fi

Rauman SalBa 2021-2022 - paluu pääsarjatasolle

Viestejä
1
Voisin vaikka tähän ryhmään kirjoitella välillä meidän miesten edustusjoukkueen kuulumisia, jos täällä sattuu joku meitä seuraava käydä lukemassa. Tiedostan että asioiden avaaminen vain yhdestä suunnasta on epäreilu tilanne, koska pystyisin kirjoittamaan seurastamme vain ne positiiviset asiat. Tiedostan myös että keskustelupalstalle kirjoittamisessa on vähän voitettavaa, kun nimimerkkien takaa päästään ottamaan kantaa asioihin. Joten olkaas armollisia, kiitos. Jos näistä jutuista on edes yhdelle seuratoimijalle hyötyä, eikä näin ollen toista meidän virheitä, niin nämä kannattaa myös kirjoitta näkyviin.Aloitetaan nyt vaikka kertomalla kolmella alaotsikolla, että mitä SalBa on ollut ja mihin me pyritään viemään toimintaa.

*Liiganousu kaveriporukalla, selviäminen liigassa muutama vuosi, sukkana parissa kaudessa 2.divariin ja mitä päätimme tuolloin.

*Kakkosdivarista kabinettinousulla Suomisarjaan, Suomisarjasta nousu koronakauden jälkeen Divariin.

*Miten kauden 2021-2022 joukkue on koottu.Liiganousu kaveriporukalla, selviäminen liigassa muutama vuosi, sukkana parissa kaudessa 2.divariin ja mitä päätimme tuolloin.

Oli kolmas kausi melkein samalla joukkueella, kun kauden 2013-2014 päätteeksi voitimme Divarin runkosarjan ja tuolloin se tarkoitti vielä suoraa nousua Salibandyliigaan. Kyseinen kausi ei lähtenyt mitenkään erikoisesti liikkeelle, pari joukkueen sisäistä kriisipalaveriakin käytiin. Toinen sarjakierros oli kuitenkin maagista. Pelasimme jonkunnäköisessä flowtilassa, jolloin häviölle ei annettu pienintäkään mahdollisuutta. Mitään perusteltuja syitä en pysty edelleenkään löytämään nousullemme. Nousujuhlat olivat kuitenkin ikimuistoiset.

Ensimmäinen liigakausi oli uuden opiskelua ja jos pelaajat joutuivat venymään, niin joutuivat myös taustahenkilöt. Tuloksena oli runkosarjan viimeinen sija, mutta sarjajärjestelmän oltua suotuisa säilyimme karsintojen kautta. En itseasiassa tiedä, että kuinka isot vaikutukset tässä vaiheessa putoamisella olisi ollut edustusjoukkueemme tulevaisuuteen. Tuskin kovin positiiviset.

Toisena liigakautena olimme runkosarjassa toiseksi viimeisiä. Pisteen NST:n yläpuolella ja säilytimme paikan karsintojen kautta.

Kolmantena kautena olimme runkosarjan viimeistä peliä ennen suoran säilyjän paikalla, mutta ei kai karsintoja voinut vetää ilman SalBaa. LasBilta turpaan ensinmäisessä vaiheessa, mutta karhut pystyimme lyömään ja jälleen säilytimme sarjapaikan.

Isoimmat satsaukset joukkueeseen, mitä meidän seurassa oltiin tehty. Jokainen joukkueessa pelannut tiesi, että nyt on saumat johonkin parempaan. Kauden ensimmäinen ottelu Oulussa näytti joukkueessa olevan potentiaalin. Kaikki näytti kirkkaalta. Sitten kolme polvea sanoi sopimuksensa irti ja muutenkin melko kapeasta rosterista tuli vielä kapeampi. Huonot tulokset seurasivat toisiaan ja edessä oli loppujen lopuksi putoaminen.

Divarikautta ennen tulikin sitten täystyhjennys. Henkinen neljän kauden jatkuva häviäminen, viime kauden pettymykset, ulkopaikkakuntalaiset halusivat pelata liigaa tai palasivat oman kylän jengiinsä. Seurahistoriamme varmasti vaikein kausi ja ansaitusti putoaminen runkosarjan viimeisenä 2.divariin.

Tässä kohtaa oli varmasti hyvä vetää vähän jarrusta ja miettiä mitä meidän miesten edustusjoukkue haluaa olla tulevaisuudessa.

Pääsarjatason vuosista jäi kuitenkin ihan positiivisiakin asioita toimintaan. Taustojen kehittyminen, saatiin kehittää junnujoukkueitamme haastajasarjoista ylöspäin, seuran rakenteita uudistettiin isolla kädellä.


Tilanteemme oli sinäänsä kuitenkin hyvä, että vaikka joka suunnasta tuntui tulevan kuraa niskaan, niin silti taustaryhmän jäsenet eivät luovuttaneet.

Suoraviivaisesti päätimme seuraavaa

*Käytössä olevat resurssit pitää käyttää maksimaalisesti hyödyksi. Talous ohjaa toimintaa, eikä pikavoittoja tarvitse hakea. Muutama taustahenkilö poltti itsensä loppuun liiga-aikoina, niin toiminnan suunnitelmallisuuteen oli saatava muutos.

*Joukkue on tarpeeksi raumalainen, jolloin katsojat saavat kosketuspintaa. Tarpeeksi raumalainen joukkue mahdollistaisi myös joukkueeseen jatkumoa.

*Joukkueen kokoamiseen tehtiin selkeät raamit ja minkä tyyppisiä pelaajia haemme. Ihmistyypillä on jopa enemmän merkitystä kuin sen hetkisillä taitotasoilla. Oma junnu pelaavaan, kuin pyrkimyksenä hankkia jäähdyttelemään tulevia pelaajia. Olemme pelaajakilpailuissa tiettyyn pisteeseen asti mukana, koska kyllä meille täytyy haluta tulla pelaamaan. Rosterin pitää olla myös tarpeeksi laaja, jotta saamme arjen pyörimään aina laadukkaasti.

*Yhdistetään edustuksen, miesten kakkosjoukkueen ja Akatemian toimintatavat.

*Toiminnan pitää olla motivoivaa, pelitavallisesti hyökkäys edellä ajattelevaa, myöskin voittavaa, mutta ennen kaikkea hauskaa, jotta meillä halutaan pelata ja toimia erilaisissa vapaaehtoistoimissa.Kakkosdivarista kabinettinousulla suomisarjaan, Suomisarjasta nousu koronakauden jälkeen Divariin.

Kakkosdivarikausi oli ensimmäinen allekirjoittaneen pelkästään taustalla toimivana toimijana tai no kävin muutaman pelin pelaamassa. Omasta mielestäni meillä oli paperilla sellainen joukkue, jonka lähtökohtana piti olla länsirannikon lohkon sijat 1-2. Eka kierros meni tuloksellisesti ihan päin mäntyä. Jos nyt oikein muistan niin neljä voittoa ja seitsämän tappiota. Myönnettäköön että tässä kohtaa tuli mietittyä, onko tämä oikeasti meidän seuran lippulaivan lähitulevaisuuden oikea taso. Toinen kierros meni onneksi vähän paremmin ja kausi päätettiin Koronan takia harmillisesti kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Päädyimme runkosarjan sijalle 6. Ensi kaudeksi perustettavaan Suomisarjaan pääsi 1-5 sijoilla olevat. Siinä sitten parisen kuukautta odoteltiin täyttöpaikalla ja loppujen lopuksi saimme Suomisarjapaikan kabinettipäätöksellä.

Suomisarjaan lähdettäessä joukkueemme kokoaminen oli sujunut toimintaamme ohjaavien ”ohjeiden” mukaan. Omat pojat palailivat pelihaluja uhkuen takaisin ja lisäksi Immosen Mikko muutti Raumalle. Alkukauden joukkueesta Immoa lukuun ottamatta kaikki olivat pukeneet SalBapaidan aikaisemmin päälleen.

Suomisarjan A-lohkossa voitimme seitsämästä pelistä viisi ja hävisimme kaksi, joka oli ihan ok tulos. Korona astui taas kuvioihin ja pitkään pohdittiin, että saadaanko tätäkään kautta pelattua loppuun.

Divarikarsintasarjassa voitimme kaikki seitsämän ottelua. Ei todellakaan mitään ylivoimaa, mutta pystyimme kääntämään tiukkoja matseja voitoiksi. Divarikarsinnan viimeisessä vaiheessa voitimme Blue Foxin 2-0 voitoin ja varsinkin ensimmäisen pelin 3-8 tilanteesta 9-8 voittoon nouseminen laittoi ajattelemaan. Olisimmeko vielä uskoneet nousuun, jos joukkue ei olisi koottu logolle sataprosenttisesti pelanneista pelaajista. Toisaalta nousun jälkeen oli enemmänkin helpoitus, että kausi saatiin pelattua loppuun, kuin niinkään hilpeät fiilikset noususta.

Jälkikäteen on tullut mietittyä, entäs jossei oltaisikaan saatu kabinettipaikkaa Suomisarjasta ja olisimme jääneet länsirannikon kakkosdivariin, jonka kausi päättyi jo marraskuussa.

Miten kauden 2021-2022 joukkue on koottu.

Laitan tekstin loppuun vielä tämän hetken tilanteen, mutta meillä on nyt koossa kaksikymmentä kaksi julkaistua pelaajasopimusta. Yksi täysin uusi sopimuspelaaja julkaistaan ensi kuun lopulla, kun lopullinen joukkue julkistetaan.

Kesäkuun harjoituksissamme näytillä on 4-5 viime kaudella pelannutta ja yksi ”ulkopuolelta” tullut. Heidän päätökset tehdään kesäkuun aikana.

Joukkue ollaan koottu ”ohjeidemme” mukaan ja näin sarjanousijana uskomme vahvasti viime kauden rungon lisäksi muutaman nuoren eteenpäin haluavan vahvistuksen olevan meille se paras mahdollinen tapa toimia. Viime kauden toiminnallisten muutoksien kehittäminen on huomattavasti helpompaa, kun joukkue pysyy suurin piirtein samana, mutta kuitenkin vahvistuneena.

Se mihin joukkueen rahkeet tulevat riittämään, niin sen näyttää kauden pelit, mutta tärkeintä viimeisen kahden vuoden aikana on ollut toiminnan laadun paraneminen, josta on varmasti ollut myös seurausta pääsarjatasolle takaisin nouseminen.


Rauman SalBan sopimustilanne 24.5.2021

#5 Niko Kaerla
#8 Akseli Härkönen (FBT Pitu)
#10 Tomi Lahti
#11 Mikko Viitanen
#14 Tuomas Arola
#16 Henry Stenfors (FBT Karhut)
#18 Lari Lahti
#20 Jesse Aalto
#22 Jan-Erik Aaltonen
#23 Lassi Lähdesmäki
#27 Jani Lehtoniemi
#28 Santeri Nieminen
#30 Jesse Heinonen
#31 Jonne Aaltonen
#33 Vertti Huovilainen
#55 Aake Lehtonen
#58 Mikko Immonen
#61 Ville-Petteri Lilja
#72 Joona Lehtoniemi
#77 Jesse Nurmi
#89 Roope Osmonen
#94 Jani Lahti

Tekstin kirjoittanut Joni Rokosa, Rauman SalBan työntekijä ja miesten edustusjoukkueen valmentaja.
 
Viestejä
623
Kiitos Joni, mukava kuulla raumlaissi guulumissi. Usein olen miettinyt millaista säbäelämä Raumalla on, koska Lukon varjo on varmaan valtava. Tervetuloa takaisin pääsarjatasolle!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös