Pääkallo.fi

Runkosarjaveikkauksia 2022-2023

Viestejä
75
Jos ei KooÄrPee tänä vuonna voita, ni ei sitte ikinä (tai siis ei tänä vuonna...)
Syitä on kaksi; KrP on entisestään vahvistunut.
Clasu ei ole suuremmin vahvistunut, jos se nyt olisi mahdollistakaan, mutta asiaa mutkistaa hieman uuden valmentajan mukaan tulo.
Toki Kivilehdolla on kaikki meriitit, mitä kerätä saattaa, ja Classicissa sisällä useita vuosia.
Mutta mutta on aina mutta. Onko hyvä peluri aina hyvä valmentaja,tai riittävä valmentaja.

Otanpa esimerkin tuosta lähinaapurista; Raimo Raipe Helminen. Loistopeluri aikanaan.
Tehnyt koutsinakin hyvää jälkeä, mitaleita nuorista, SM Liigasta, ja KeskiEuropasta.
Mutta. Raipea ei pidetä "oikeana" valmentajana. Kuten ei JokisOlliakaan.
"Kas kun ei ole tieteellistä pohjaa"

Saas nährä. Toki toivon että Clasu harjaa!
 
Viestejä
6,430
Jos ei KooÄrPee tänä vuonna voita, ni ei sitte ikinä (tai siis ei tänä vuonna...)
Syitä on kaksi; KrP on entisestään vahvistunut.
Clasu ei ole suuremmin vahvistunut, jos se nyt olisi mahdollistakaan, mutta asiaa mutkistaa hieman uuden valmentajan mukaan tulo.
Toki Kivilehdolla on kaikki meriitit, mitä kerätä saattaa, ja Classicissa sisällä useita vuosia.
Mutta mutta on aina mutta. Onko hyvä peluri aina hyvä valmentaja,tai riittävä valmentaja.

Otanpa esimerkin tuosta lähinaapurista; Raimo Raipe Helminen. Loistopeluri aikanaan.
Tehnyt koutsinakin hyvää jälkeä, mitaleita nuorista, SM Liigasta, ja KeskiEuropasta.
Mutta. Raipea ei pidetä "oikeana" valmentajana. Kuten ei JokisOlliakaan.
"Kas kun ei ole tieteellistä pohjaa"

Saas nährä. Toki toivon että Clasu harjaa!

Ei aina ole, mutta joskus on. On täysin mahdollista, ettei Kivilehto osaa valmentaa yhtään. On myös täysin mahdollista, että Kivilehdosta tulee loistava valmentaja.
 
Viestejä
13
En löytänyt parempaakaan ketjua F-Liigan yleiselle puimiselle, joten kirjoitetaan tänne ajatuksia ensimmäisestä neljänneksestä.

TPS - Ykköskenttä todella vaikuttava. Tuonut vuosia kaivattuja tehoja TPS:lle, enään ei tarvitse voittaa puolustuksen kautta. Alkukauden ohjelma hieman hämää, mukava nähdä kun kohta asettuu lyhyen ajan sisään KRP,Oilers sekä 2x Classic vastaan. Jokatapauksessa taistelee runkosarjan voitosta. Riittääkö pakisto? Mitä jos ykkösellä on huono päivä?

Oilers - Sama virsi joka kausi. Pelaa runkosarjassa vakuuttavasti ns. alempia joukkueita vastaan, jopa fiksusti. Kusee vastatuuleen, kun pitäisi voittaa kova peli. Edelleen mysteeri, jääkö hyväksi liigajoukkueeksi, vai taisteleeko tosissaan mestaruudesta? Kotietu pitäisi olla varma, mutta miten peli kehittyy TOP4 joukkueiden kaatamiseen välierissä? Katseet kääntyy valmennukseen.

Nokian KRP - Maalivahtiongelma heijastanut alkukautta. Olisiko myös niin, että kaikkien aikojen joukkue hieman odottelee, että se lähtee automaattisesti? Paljon kuitenkin töitä edessä, vaihtuvuus isojen pelaajien osalta suht iso, joten hitsautuminen/uudet roolit kestää. Ailahtelee yllättävän paljon, eikä voi täysin syyttää maalivahti tilannetta. Classicisista iso taisteluvoitto, mutta kysymys kuuluu löytyykö vieläkään eväitä siihen 4 kertaa? Varma kotietujoukkue. Kuinka paljon Aholalle uskalletaan antaa vastuuta esim. YV (Laakso, Jonaeson, Rantala - Kuka pois Aholan tieltä?)

Classic - Yskii. 6 mestaruutta putkeen, samaan aikaan viimeiset vuodet 2kenttää pelaajista, Harjoituspelit, Runkosarja, Suomen Cup, Champions Cup, Playoffit, Maajoukkueleirit, MM-Kisat. Pakko näkyä, ja näkyykin. Fyysisesti, ja henkisesti. On silti varaa lepuuttaa ja kokeilla pelaajia, kerää tarvittavat pisteet ja kiristää ruuvia, kun tarvitsee. Runkosarjan voitto ei oo saletissa, kisojen jälkeinen fiilis? Champions Cupin jälkeinen fiilis? Kerääkö tänä vuonna ns. virkamies pisteitä tarpeeks? Syttyy kuitenkin päävastustajia vastaan todennäköisesti ottamaan tarvittavat pisteet. Playoffeissa syntyy jälleen uudestaan, mutta enemmän kaadettavissa, kuin koskaan.

Happee - Hyvät vahvistukset. Kinnunen-Sipronen toimii. Paikannut hyvin vajavaisen pakiston esim. Koljosella. Tähkä ja Pylväläinen noussut liigatasolle. Puolustaa erittäin hyvin, erinomainen maalivahti. Juonikas ja tehokas hyökkäys. Kurinalaisesti ja organisoidusti valmennettu. Todella vaikea voittaa, mutta toisaalta, vaikea nähdä että voittaa 4 peliä keväällä TOP4 joukkueita vastaan? Runkosarjassa yllättävissä vaikeuksissa keskikastin joukkueita vastaan.

Indians - Hyvät hankinnat. Alkukausi näytti, että Indians on hivenen uudistunut, ja röyhkeämpi pallon kanssa. Yllätyksellisyys sekä Pallokontrolli oli erittäin hyvin balansissa. Oilers peli näytti kuitenkin, että se vanha Indians siellä on, ja se ei todetusti toiminut. Pomminvarma playoff joukkue, ja pomminvarma kesäloma puolivälierin jälkeen. Tekee kiusaa, ja ottaa pisteitä TOP5 joukkueilta, mutta mitä sitten?

SPV - Nuoret pelaajat ovat oikeasti taitavia. Miten se saadaan pidettyä? Nyt olis SPV:llä mahdollisuus moderniin salibandyyn Karjalan/Urmaksen/Malkamäen aikakauden jälkeen todella pallollisesti taitavat pakit. Iso katse valmennukseen, mitä SPV haluaa olla? 25% kunnossa oleva Kotilainen on näyttänyt x-factorinsa. YV toimii. Varma playoff joukkue, mutta kysymys kuuluu mihin suuntaan joukkuetta ja pelitapaa viedään, että 3-5v päästä taistellaan jälleen mitaleista?

LASB - Itselleni yllättäjä. Jälleen nuoret muiden seurojen talenttihylkiöt (esim Juuti) saanut hyvän näytön paikan. Taitavia pelaajia, pystyy pelaamaan yksittäisen vaihdon huippusalibandya ketä vastaan tahansa, mutta 60min hyvään otteluun ei mitään mahdollisuuksia, ymmärrettävää nuorelta joukkueelta. Miten tätä viedään eteenpäin? Loistava maalivahti takaa pisteitä. Ei pelkoa karsinnoista, mutta ei toivoa pudotuspeleistä. Jänne ei myöskään kestä yllätyspisteitä isommilta, toisin kuten SPV, Indians, OLS, Jymy.

Jymy - Tykki alkukausi. Mutta täysi mysteeri, mitä tuleman pitää. Vaikea ennakoitava, yhtäkkiä voittaa Classicin, sen jälkeen 200maalia omiin 3peliin. Raikas, uskalias, persoonallinen. Eväät ryynäys salibandyyn (Classic ottelu) Jymy-hengessä puolustamiseen, kun pitää vain kyykkiä, mutta kun peli aaltoilee, hukkuu pelaajat. Tulivoimaa on ja taikoo maaleja tyhjästäkin, Karjalainen ryöstää pelejä. Playoff paikka mahdollinen, mutta tasaisuutta pitää saada. Pitää ottaa täysiä pisteitä päävastustajilta, muuten ei ansaitse playoff paikkaa.

FBC Turku - Valmentaja Stenfors kiteytti joukkueen tilan erinomaisesti Jopen Cornerissa. Oppireissulla, paljon hyviä asioita pelissä, mutta ei pienintäkään toivoa saada pisteitä kovilta joukkueilta, jänne ei kestä, kokemusta ei oo. Armoton liiga virheille, divarissa saa anteeksi, liigassa ei. Jos ei ihmeitä tapahdu, kerää kokemusta ja lähtee keskittymään Divarin pleijareihin, sieltä sarjapaikan säilytys ja muutama kokenut hankinta tekisi hyvää.

OLS - Todella iso pettymys. Erittäin katkeria maalin tappioita kärkijoukkueelle, koetellaan todella paljon. Eväät edelleen tulla takaisin playoff taistoon, vaatii päävastustajilta täysiä pisteitä, ja itseluottamus takaisin. Pelaa TOP5 joukkueita vastaan hyvin, mikä mättää muita vastaan? Uskon että taistelee 8. sijasta.

EräViikingit - Pääkallon keskustelupalstan puhutuin aihe, kaikki oleellinen EräViikinkien omasta ketjusta. Miten toimistolla ja seurassa käsitellään tosiasia että nyt pelataan putoamista vastaan? Jos se fakta hyväksytään, pelataan tuloksesta, eikä kehityksestä ja keskitytään päävastustajiin, joukkue voi jollain ihmeellä taistella 10. mutta karsinnat näyttää vääjäämättömältä.
 
Viestejä
731
Loistava kirjoitus ja oikeastaan kaikesta samaa mieltä.

Classic menee varmuudella välieriin, samoin Tps. Näätä myös jos saavat maalivahtipelin kuosiin. Oilers myös jos saa inkkarit puolivälierissä vastaansa😅.

Happee voi olla kova kanto puolivälierissä jollekin Top 4-tiimille, samoin Spv jos saavat hengen päälle. Silti Spv:n en usko etenevän millään välieriin asti
 
Viestejä
358
Kun katsoo noita runkosarjaveikkauksia, niin eniten "asiantuntijoita" on näyttänyt yllättävän Ervi ja Lasb. Lähes kaikki ovat olleet valmiita sijoittamaan Lasbin karsijajoukkueeksi ja Ervin playoff-viivalle. Tällä hetkellä sijoitukset on vahvasti toisinpäin.

Vaikka runkosarjasta takana ei ole vielä puoletkaan, kuuden kärki alkaa erottua jo yllättävän selvästi. Jopa kotietutaistelu on vielä täysin auki. Inkkarit selvinnee myös kuiville helposti. Jymy, OLS ja Lasb käyvät tulisen taistelun viimeisestä pudotuspelipaikasta. Lasb näyttää useimmin kykenevän ylittämään itsensä, joten on vahvimmilla. Jymy voi voittaa kyllä Classicin, mutta hävitä Erville eli on komikon epätasaisin. OLSia tuntuu pisteet kiertävän. Eilenkin ryhdikkäät kaksi erää, mutta kolmannessa putosi kyydistä. Tällä hetkellä laittaisin roponi Lasbin playoff-paikan puolesta. Ervi ja FBC:tä ei taida karsinnoilta pelastaa edes hyvä kevätvire.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös