Pääkallo.fi

Teksti-Tv:n sivu 269 (3/3) Seppo Talon analysis pistepörssin kärkiäijistä

Viestejä
98
Moron nääs. Sepen viiltävä Keskiviikon erikoinen sisältää parhaiden pistemiesten syväluotaavaa.

Peteris Trekse
- Huippupelaaja, joka pelannee väärässä sarjassa. Sitä ei kuitenkaan pidä ymmärtää niin, että hän olisi kärkiketjujen pelaaja liigan top 7 joukkueissa, mutta kehityskaarta jatkaakseen tämän kauden jälkeen pitänee napanuora Japi Riihimäkeen katkaista, ja jatkaa matkaa. Vastustajien kannattaisi antaa Treksen edetä kohti maalia pallon saadessaan vasempaan siipeen, sillä hölmöily ja Trekseä kohti juoksu yleensä päättyy vapauttavaan syöttöön ensisijaisesti keskelle, mutta jos keskusta on tukossa niin takatolpankin Latvian ihme näkee hyvällä pelikäsityksellään tosi hyvin. Trekse on meinaan heikompi viimeistelemään juin syöttämään, siksi vapaampi eteneminen syöttölinjoja peitellen on parempi ratkaisu. Trekse on divarin paras, Lehtoniemen Janin ohella. Ilman Trekseä KooVeen sijoitus olisi playoff-viivan alapuolella, uskokaa tai älkää.

Tuomas Liukolampi
- Persoona. Liukolampi omaa maalinteon lahjan, mutta vaatii parasta irti saadakseen oikean toimintaympäristön. Sipoossa tämä on mahdollista, monessa muussa jengissä olisi vaikeampaa. Tiedostaa oman erinomaisuutensa, eikä se ole huono asia- mutta kaikkien valkkujen ja jojojen alaisuudessa homma ei natsaisi pitkässä juoksussa. Divarin maalipörssin johtaja, ja ansaitusti. Liukkari pystyy voittamaan matsin välillä yksinkin, ja se on keskikastin Åiffille mahti homma. Pelaajan kypsyessä iän myötä voi vielä parantaa jopa tästäkin tasosta muutaman stepin. Kasvamisen tällöin pitää olla sekä syöttämisen sekä henkisen kasvun osalla. On tällä hetkellä 1 vs 1 pelaamisessa divarin paras, palloa vaan Liukolampea kohti ja hyvä tulee.

Mikko Levänen:
- Jos jostain haisee pääsarjatasolla pihapelien ilo, niin Leväsestä. Koko ajan pikku virne naamalla pelaava Levänen saa pelin näyttämään helpolta. Sarjan laadukkaimmat jätöt toiseen aaltoon tekee Leväsestä todella pahan pideltävän. Monesti huippupelaajistakin saa tehoja pois analysoimalla tämän vahvuudet, Levänen on tässä tosi vaikea. Pystyy maalaamaan, pystyy etenkin syöttämään ja näkee tosissaan ne uudet aallot paremmin kuin kukaan muu tässä sarjassa. Jos jollain, niin voimalla pitäisi kaverista puristaa pelifiilis ja mehut- laita se sun vittumaisin jätkä seuraamaan koko pelin niin jotain kivaa voi tapahtua. Ehkä.

Aaro Ollikainen:'
Turun hautomossa nimimiesten takaa iskeee Aaro Ollikainen isolla pyssyllä. Ollikaisen päivä työhaalareissa harvoin päättyy maalittomaan lopputulemaan, on selvästi Turun arvokkain mies Antti Vuorisen ohella. Ollikainen omaa maalinteon lahjan, vaikka myös syöttösarake on komistunut 11 paunan edestä. Tulee parantamaan tulevina vuosina, ja on ehdottoman tärkeää että FBC:n toimistolla muste on märkää Ollikaisen jatkosopimuspaperin edessä. Ollikainen ei ole vielä divarin suurissa valoissa nimekäs, mutta tulee olemaan sitä jatkossa. Liian huono Tepsiin, Liian hyvä BeeCeeheen. Se on BeeCeen onni.

Iiro Savela:
Pistepussi ei ole Limingalla laiha, mutta Iiro on. Savela on elämäntaiteilija. Jos divari olisi sarjana seurattu kuten vaikkapa sm-liiga tai veikkausliiga niin tästä elämäntapataiturista puhuttaisiin kahvipöydissä. Nyt hänestä puhuvat pääkallon palstalla Seppo, Tummapaahto ja Furious T. Savela on nostanut profiiliaan ikään kuin salakavalasti hyvin menestyvän joukkueen kyydissä. Ja kun taiteilijoista puhutaan, niin OLS lienee tälle miehelle väärä sijoituspaikka jatkossakin vaikka parantaisi. Sillä luonne ja taiteilijasielu sopivat paremmin isoon rooliin dirressä, kuin pikkurooliin liigassa. Ennustankin: Jos Savela siirtyy Olssiin, niin ennen kyseisen kauden puoliväliä on siirtopaperi takaisin Liminkaan vetämässä. Mutta Limingassa tulevaisuus on kirkas, hyvin kirkas.

Elmo Lavonen:
Lavonen on kypsynyt erittäin kovaksi dirrepeluriksi , ja on vaarallinen tällä hetkellä joka vaihdossa. Osaa maalata, osaa syöttää ja omaa hyvän jalan. Oo kakkosen toimistolla kannattaa olla tarkkana Lavosen, Tuomalan ja Salmisen sopimusten kanssa- sillä näillä pelaajilla on tulevaisuutta siinä missä Lempo Lempinen, Kinde Kinnunen ja Zambon Laukkala vanhenevat muutamassa vuodessa parasta ennen päivämäärän ulkopuolelle. Elmo tarjoili mm. SaiPalle Lavohoitoa, kun joukkue eteni tuplapanospelissä Suomen Cupin final-fouriin. Lavosen vahvuuksiin kuuluu myös se, ettei häntä pysty kuumentamaan. Lavonen on huippupelaaja. Piste.fi.

Kalle Laakso:
Tuli divariin pöhinällä eikä vain katselemaan. Ensimmäinen kausi menossa ja tehoja tulee pelissä kun pelissä, ja Laakson avut on yksi juttu millä Hawks on vahvistanut itseään- joukkue taistelee tosissaan vahvasti playoff-paikasta, ja hyvin todennäkoisesti sen myös lunastaa. Laaksolla on pehmeät kädet, ja hän luo tilaa pelikavereilleen mestarillisesti. Tässä voidaan verrata Laaksoa vaikkapa Aarnion veljeksiin. Aarniot tulivat viime kaudella isolla pöhinällä liigan Inkkareista Myllypuroon, mutta silti Aarnioiden peli on "ok divaritasoa", kun taas luupin ulkopuolelta tullut Laakso on tehnyt tulosta isolla kuorikatteella. Hölmöili ÅIF matsin loppuhetket käytösjäähyllään, mutta kun kupoli alkaa kestää niin Laakso on divarin pörssissä jatkossa vakiopanelisti tekstarin sivulla 269.

Antti Vuorinen:
Antti Vuorinen on kliininen maalintekijä. Kliininen juuri siinä, mitä häneltä odotetaan. Saanut olla Miikka Sokan, Jani Hyytiäisen ja kumppaneiden varjossa ja tämä on Vuoriselle sopinut hyvin. Iskee taustalta, eikä varmasti Vuorisen nimi ole se, jota vastustajan pukukopissa pyydetään ensimmäisenä varomaan. Tässä nähdään, että on pelaajia joilla on nimeä- ja jotka eivät välttämättä ole silti niin kovia- Vuorinen on taas just the opposite. Nimetön, mutta äärimmäisen vaarallinen. Veikkaan etteivät edes divarin kestojengit tietäisi tietovisassa missä jengissä Vuoris Ana pelaa. Tai pieni osa tietäisi, mutta Sokan tietäisi jokainen. Vuorinen on sarjan parhaita viimeistelijöitä, hattu päästä sille.

Juuso Kekki.
Kirjoittamalla googleen Juuso Kekki, tulee taloudesta ja kauppalehdestä tuttu termi stagflaatio esiin. Stagflaation suora suomennos kuuluu: Lama, korkea inflaatio ja työttömyys. Kekin 75 pinnan kaudet aiheuttavat sen, että SaiPa joutuu heittämään massia keskelle, SaiPalla on pelillinen lama päällä ja työttömyys Kekin kohdalla tarkoittaa sitä, että kun ruokinta puuttuu ja videolta katsotaan lätkäkoosteita taktiikkapalaverissa, niin huipustakin syödään tehot näin. Kekin ainut tehtävä on jauhaa SaiPalle sarjapaikka ja nostaa kytkintä kauden päätteeksi. Parin vuoden takainen divarin pahin vastus on taantumassa, ja yhtään hetkeä ei kannata enää hukata Itäisessä Suomessa. Jos siis Kekki haluaa edetä parrasvaloihin lajissa nimeltä salibandy.

Rolands Kovalevskis.
Kaverin levelin tietäen kv.tason pelurista kyse. Uskoin, että Rolle olisi ollut valmiimpi jo syksyllä kun kuitenkin Latvian kamraatteja KooVee pullollaan. Hetken kesti mopon käynnistämisvaikeudet, mutta Kova on parantanut joulua kohti, ja osaa lukea hyvin Peteris Treksen juonikkaat syötöt. On ollut monasti juuri siellä, minne Trekse tarjoilee KooVee Buffetin parhaimmat palat. Ehkä lievä "heikkous" on Kovalevskisin ongelma, itse laittaisin fysiikaltaan kovimman Kovaa vastaan- jolloin mitattaisiin se, että millainen mies on kyseessä. Treksen ohella jos Latvian ala-jaosto puuttuisi KooVeen rosterista, niin jengi olisi suorastaan purjeeessa. Salomaa- Puustinen eläkeosasto on tosi lähellä pullahtaa ulos dirren kirkkaista valoista, joten Rollea tarvitaan suuresti. Mutta vaikka parannusta on tullut, Treksen lähtö Nokialle on liian lähellä- ja Kovalevskis ei tähän diiliin kuulu edes kaupanpäällisinä. Jos Trekse lähtee, niin vaikeuksia luvassa seuraavalla sesongilla.

Joni Lempinen.
Nyt siirrytään Sepon Lempi-aiheeseen. Divarissa on tiettyjä pelaajia, jotka ovat tosi kovia kun pelaa oikeasti roolitettuna ja kovien ketjukavereiden kera. Nämä miehet ovat sitten köysissä, jos heidät heitetäänkin junnuja kehittämään- eli pelaamaan itseä huonompien kanssa. Tässä Lempinen on koko dirren malliesimerkki tälle. Hyvien kanssa Lempinen tasapainottaa peliä ihanasti, ja pystyy tehoilemaan todella kivalla tavalla. Mutta jos kavereina ovat Salmensaari &co niin ongelmia on luvassa. Lempisen liike ei riitä tekemään kavereista parempia, joten turhautumisen dilemma suorastaan roikkuu ilmassa. Myös valmennus on joutunut tähän reagoimaan, esim ÅIF vieraspelissä Lempo heitettiin Täkkiin tästä johtuen. Lempistä pitää peluuttaa kovien kanssa, ja tällöin hän vastaa huutoon. Tässä suora vihje 02 - käskyttäjille. Sepe tarjoaa tämän.

Aki Mäkinen.
Aki nauttii vastustajien kunniotusta, sillä hän saa ihan rauhassa hallita palloa ala-osastolla, ja käyttää tämän kunniotuksen mestarillisesti hyväkseen. Ei-niin atleettisen oloinen Mäksä saisi Sepon koutsaamalta jengiltä 60 min kestävän paineen, mutta Mäkisen onneksi Sepe ei valmenna dirreä todennäköisesti koskaan. Mäkinen on taitava, mutta hän saa rakentaa aina rauhassa ja se on hänen onnensa. Jos muutkin pelaajat pääsisivät Mäkis-kulttimaineeseen eli täysin karvaamattomaan tilanteeseen, olisi divarissa monta Mäkistä olemassa. Mäkisen kädet ovat ihailtavan pehmeät, tämä nähdään muun muassa rankkareissa. Mäkisen kantti riittää viemään pallon todella lähelle veskaria, ja oikea-aikainen liike vie molkkeen useasti tsuffe-latte osastolle. On Tiimin nimekkäin pakki, mutta osittain siksi ettei kukaan uskalla karvata. Sepe suorastaan pyytää, että viimeistään divarin runkosarjan voittaja kun pelaa liigajengiä vastaa playoffia, että Mäkinen haastetaan vittumaisimman karvaajan koko matsin paineella- väitän että mäkinen tällöin sulaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4
Nähdäkseni Levanen, Lavonen ja Makinen ovat varteenotettavimmat hankittavat ja pidettävät pelaajat. Joukkueen on parasta pitää heistä huolta, jos se haluaa noiden kolmen panosta vielä lisää. He tekevät jo nyt viime aikoina loistavia numeroita ja olisi tuhlausta, jos heidät vain laiminlyötäisiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös