Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Kuka oli Suomen paras miespelaaja vuonna 2022?

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,685
Salibandyvuoden 2022 parhaita on jälleen arvostettu varsinkin toimittajien puolesta. Eri lajien parhaat Suomessa valitsevat maamme järjestäytyneet urheilutoimittajat.

Vuoden salibandypelaajaksi valittiin 2022 Classic-vahti Lassi Toriseva. Maailman parhaiden listauksessa Toriseva ei yltänyt 10 parhaan joukkoon, mutta Eemeli Salin (Classic) oli viides ja Justus Kainulainen (Oilers) yhdeksäs. Maailman parhaiden listaus on jokseenkin erilainen luonteeltaan. Siinä ääntään käyttävät toimittajat, valmentajat ja varsinkin valinnan tekevä ruotsalainen Innebandymagazinet.

Torisevan valinnasta on näkynyt jonkin verran parranpärinää, mutta kuka sitten oli Suomen paras miespelaaja vuonna 2022, jos se ei ollut Toriseva?

Tällä kertaa viikon kysymyksessä ei anneta vaihtoehtoja, joten oma valinta pitää nostaa esille perusteluiden kera. Nimiä kun on helppo nostella ilman perusteluita. Vastaukseksi ei käy, että "ei ainakaan se tai se".
 
Viestejä
106
Kahden vaiheilla, Salin tai Kailiala. Kailiala on ollut uskomattomassa lennossa ja koko ajan määrätietoisesti parantanut peliään. Ajattelin olevan yks Suomen parhaita jo kun pelasi Helsingissä, mutta nyt on vielä Turussa nostanut tasoa ainakin pari pykälää. On ottanut Peik Salmismaisen vikkelyyden ja yhdistänyt siihen loistavan peliälyn, arvostan!

Kailialan loistavuudesta huolimatta kallistun Salinin puoleen. Ei siksi, että on ottanut ison kokonsa tosi hyvin haltuun ja on osittain jo tuon haltuunoton takia todella hyvä lisä puolustuspäässäkin, jota moni ei oo, vaan siksi, että osaa niin hyvin ruokkia ja ratkaista tuon ketjun ja siten koko Classicin pelejä. Ennen ketjun moottorina toimi Salo, mutta Salin on nyt kyllä kirkkaasti se kaveri, joka tuossa ketjussa pitää hiljentää, jos haluaa, että ketjun peli sakkaa. Ja se on paljon se, ottaen huomioon, että on ketju mahtuu top 5 joukkoon maailmassa ja kaikki ketjun pelaajat olisivat missä vaan ykkösketjun kavereita. Muilla ketjun pelaajilla tai muulla Classicin kalustolla ei oo samaa taitoa. Kailiala, vaikka niin loistava onkin, on omassa ketjussaan edes jotenkin korvattavissa, Salin ei näytä olevan.
 
Viestejä
442
Toriseva oli ihan hyvä, mutta pelaa maalivahtina Suomen ylivoimaisesti parhaassa joukkueessa (ainakin keväällä oli) ja Suomen maajoukkue on myös niin puolustusviritteinen, että helpottaa maalivahdin työtä paljon. Onnistui välierässä Ruotsia vastaan, mutta se on vain yksi peli. Saanut kritiikkiä ailahtelevaisuudesta, aiheesta. Mielestäni arvo omalle joukkueelle ei ollut niin iso, kun se joidenkin mielestä oli.

Justus Kainulainen olisi minun valintani. Oilersin ylivoimaisesti tärkein pelaaja, todella kokonaisvaltainen pelaaja ja onnistui maajoukkueessa hyvin. Maajoukkueen tärkeimpiä palasia sentterin paikalla, mielestäni Suomen selkeä ykkössentteri, jota ei korvaa yksikään pelaaja (Nico Salo hyvänä päivänä, alavireistä ollut tänä vuonna.)
 
Viestejä
6
Toriseva ei ole missään nimessä huono valinta, sillä on useasti osoittanut olevansa kovimmissa paikoissa ja tärkeimmissä peleissä mies paikallaan ja kaiken saamansa luottamuksen arvoinen. Yksi suurimmista syistä valintani osumiseen toiseen pelaajaan on Torisevan välillä paljonkin ailahteleva pelaamisen taso. Toki onhan Toriseva itsekin myöntänyt, että välillä vaikeuksia saada itseään latautumaan täysin kaikkiin kotoisen liigan peleihin ja onhan se ihan inhimillistä ja ymmärrettävää, ettei aina vain irtoa. Maalivahdin rooli on kuitenkin melkoisen raadollinen, mutta tuo hyvän ja huonon päivän tasoero on vielä melkoisen suuri, vaikka tässäkin asiassa Toriseva on mennyt paljon eteenpäin vuosien saatossa.

Joka tapauksessa olisin itse antanut tuon palkinnon Eemeli Salinille. Mies on valmentajan unelma pelaaja, joka osaa hyödyntää kokoaan fiksusti ja pelaa erittäin kokonaisvaltaista ja työteliästä salibandyä. Omassa päässä on vaikea pelaaja kierrettäväksi, omiin päin tekee myös hyvin tunnollisesti töitä ja onhan hän aikanaan puolustajana liigaa pelannutkin. Karvaajana todella viheliäinen nopeutensa, ulottuvuutensa, pelinlukutaitonsa ja fyysisyytensä ansiosta. Hyökkäyspäässä näkee syöttölinjat hyvin, taitaa viimeistelyn jalon taidon, pelaa melko suoraviivaisesti ja osaa hakea ratkaisuja välillä hyvin yllättävistäkin paikoista sekä yllättävillä tavoilla. On myös ollut Classicille äärimmäisen tärkeä pelaaja näinä Classicin menestyksen aikoina. Salinin osalta tietää aina mitä saa, kun hänet kentälle laittaa. Pelaamisen perustaso on jatkuvasti korkealla eikä taso heittele kovinkaan suuresti hyvän ja huonon päivän välillä. Kuten myös aikaisemmissa kommenteissa on sanottu, on Salin tällä hetkellä kentällisensä moottori ja tärkein pelaaja.
 
Viestejä
790
Kun ottaa huomioon viime kevään pudotuspelit, MM-kisat ja F-liigan syksyn runkosarjan, niin minunkin valinta on Eemeli Salin. Kuka muu muka?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös