Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Onko erotuomaritoiminta tällä hetkellä pääsarjojen vaatimalla tasolla?

Onko erotuomaritoiminta tällä hetkellä pääsarjojen vaatimalla tasolla?

  • Kyllä

    Ääniä: 6 60.0%
  • Ei

    Ääniä: 4 40.0%

  • Äänestäjiä
    10
  • Poll closed .

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2,281
Kevään pudotuspelien yhteydessä on käyty harmillisen paljon keskustelua erotuomaritoiminnasta. Totuus on kuitenkin se, että laji on kehittynyt niin nopeaksi, että kahden tuomarin havainnointikyky ei aina riitä huomaamaan rikkeitä tai muita vaikeaselkoisia tilanteita.

Paikoin on väläytelty kolmatta tuomaria esimerkiksi katsomon puolelle, mutta sitäkään ei pidetä varauksetta hyvänä vaihtoehtona. Kaikkinensa vaikuttaa olevan kuitenkin yleistä huolta erotuomaritoiminnan suhteen.

Erotuomarisektorin sisältä on tullut aika ajoin myös kritiiikkiä siitä millä perusteella pääsarjatuomarit valikoidaan. Ulkopuolelta ollaan monesti sitä mieltä, että taso ei vain riitä. Keskustelussa korostuvat tietysti ne kaikkein vahvimmat mielipiteet, joten olisi hyvä, jos asiasta voitaisiin keskustella asiallisesti.

Kun vastaat gallupiin, niin pyri vastaamaan perusteiden kera. "Tuomarit on paskoja" tai "mee itte viheltämään" eivät ole mitään perusteita. Kerro siis jos nykytilannetta voisi parantaa jollain keinolla. Kaikki kehitysehdotukset ovat tervetulleita.
 
Viestejä
1,458
Laitetaan nyt tähänkin sama jorina kuin moneen muuhun ketjuun. Femmoja jaellaan ihan liian herkästi, omasta kannastani nähtynä ainakin. Ilmeisesti puheet pelaajien turvallisuudesta ovat johtaneet näihin ylireagointeihin. Kuuluisa pelaajan omavastuu tapahtumiin pitää huomioida, jos menet holtittomasti päälle ja toinen tekee nopeita liikkeitä ja kolahtaa, niin ei se syy ole välttämättä "kolaajassa". Etenkin kun kyseessä laji, minkä tempo noussut viime vuosina merkittävästi.
 
Viestejä
11
Musta tuntuu että tuomarit eivät ole oikein pelien tasolla/tasalla. Kun katseli tuota Dirrefinaalien ekaa peliä ja sillanpään jäähyä niin ei tuomari sitä voi viheltää jäähyksi kun ei nää edes palloa. Hän siis vihelsi sen perusteella mitä halusi nähdä. Myös junnupuolella tuomarien sijoittuminen ja pelin ennakointi on heikolla tasolla.
 
Viestejä
70
Tuohon tuomarihommaan pitäisi kyllä jokin tolkku saada, ihan lähtien siitä kuuluisasta palautteen vastaanottamisesta, omien virheiden myöntämisestä jne..
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös