Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Onko Suomi maailman paras salibandymaa miesten puolella?

Onko Suomi maailman paras salibandymaa miesten puolella?

  • Kyllä

    Ääniä: 25 59.5%
  • Ei

    Ääniä: 17 40.5%

  • Äänestäjiä
    42
  • Poll closed .

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,830
Viikon kysymys ei liity suoraan mihinkään ajankohtaiseen aiheeseen, vaan nyt arvioinnin voi tehdä ihan vapaalla kädellä. Suomi on juhlinut maailmanmestaruuksia vuosina 2016 ja 2018, vaikka Ruotsia on yleisesti pidetty maailman parhaana miesten salibandyssa.

Mikä on tilanne tällä hetkellä? Onko Suomi kiistatta maailman paras miesten puolella? Perustele vastauksesi.

Maat kohtaavat seuraavan kerran 10.11. Vantaalla.
 
Viestejä
8,104
Kyllä Classic on paras maajoukkue.
 
Viestejä
1,343
Eiköhän rakas länsinaapurimme edelleen ole paras. Yhden finaalipelin viemme mutta finaalisarjan veisi Ruotsi neljä kertaa viidestä.
Kaikki kunnia Suomelle että ero on kaventunut vuosien saatossa👍🏻
 
Viestejä
745
Itse näen kysymyksen isompana kuin maailmanmestaruus. Suomen kärki varmasti on Ruotsin tasolla, ehkä jopa edellä, mutta kun katsotaan kärjen taakse syvyyttä, menee Ruotsi edelle. Eli keskiverto ruotsalaispelaaja on parempi kuin keskiverto suomalaispelaaja, ja siksi Ruotsi on paras salibandymaa. Jos katsotaan parasta maajoukkuetta, on Suomi toki hallitseva maailmanmestari ja siten paras. Mutta paras salibandymaa, on mielestäni isompi kysymys kuin maajoukkue.
 
Viestejä
311
Kuten ylempänä sanottu, Ruotsi veisi finaalisarjan satavarmasti. Ruotsin liigan taso paljon kovempi. Paljon enemmän huippuyksilöitä. Ruotsi on paras salibandymaa.
 
Viestejä
1
Onhan Suomi vähintää top 2 maa mutta siitä parhaasta on paha keskustella. Jos suomi olisi voittanut 8 viimeistä mestaruutta ja rumilla lukemilla nii adia erikseen. Mutta tietysti aina loppuun asti suomen puolella.
 

Mahoney

Miesten puolella tiukempaa, no ehkä siltikin kallistuu Ruotsiin, kun finaaleja lukuunottamatta tuntuu turpaan tulevan. Jos ois koko säbäkenttä kyseessä, niin homma ois täysin selvä Ruotsille.
 
Viestejä
1,103
Niin, tulokulmia tähän kysymykseen on aika valtava määrä. Ruotsin liiga on ammattimaisempi, kuin Suomen. Ruotsin salibandyliitto taas on täyttä puuhastelua, ja onkin jatkuvissa riidoissa seurojen kanssa. Junioritoiminta on "sekavampaa" kuin Suomessa. Toisaalta massaa on enemmän.

Sanoisin, että näiden kahden maan toiminta kautta linjan poikkeaa hyvin vahvasti toisistaan, mutta selkeää ykkössijaa ei voi antaa kummallekaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös