Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Onko viiden minuutin rangaistuksesta luopuminen hyvä idea?

Onko viiden minuutin rangaistuksesta luopuminen hyvä idea?

  • Kyllä

  • Ei


Results are only viewable after voting.
Viestejä
601
Jälleen kerran. Heikki Iiskola. Kolmenkymmenenmetrin vauhti ja kostoajeuna vastustaja selästä naamalleen kenttään. Vitonen vai 2+2? No vittu ei mitään. Tuskin on ongelma rangaistusvaihtoehdoissa jos tuomarit on saatana sokeita. Ensin dumareille silmät auki ja sitten vasta miettimään nyansseja.
 
Viestejä
6,430
Jälleen kerran. Heikki Iiskola. Kolmenkymmenenmetrin vauhti ja kostoajeuna vastustaja selästä naamalleen kenttään. Vitonen vai 2+2? No vittu ei mitään. Tuskin on ongelma rangaistusvaihtoehdoissa jos tuomarit on saatana sokeita. Ensin dumareille silmät auki ja sitten vasta miettimään nyansseja.

Yksittäisiä tilanteita on aina tuomittu ja tullaan aina tuomitsemaan väärin. Ihan sama mikä tekniikka on käytössä. Ihan sama kuinka 100 % ammattilaisia tuomarit ovat.

Ainoa järkisyy poistaa vitosen jäähyt on suora epäluottamuslause tuomareille. Eli se, että "vihellätte kuitenkin päin seiniä, niin otetaan teiltä aseet pois, niin ette vahingossakaan vihellä väärin".
 
Viestejä
6,430
Nyt ei ihan äkkiä aukea logiikka Arto tässä…

Minä en näe mitään muuta syytä sille, että törkeistä teoista annetaan pienempiä tuomioita rikkojan joukkueelle. Eli ainoa syy on se, että maksimituomioita joukkueelle (siis vitosen jäähyjä) annetaan liikaa tilanteista, joista niitä ei pitäisi antaa. Ja näihin mielestäni ainoa syy on tuomarivirheet.

Korjaa toki missä tämä logiikkani menee väärin.
 
Viestejä
6,430
Vieläkö F-liigassa säästetään rahaa joukkueiden toimesta niin että tuomarit tulee peliin mahd. läheltä?

Tuntuisi todella hölmöltä, että ei säästettäisi. Mielestäni tämmöinen epäkohta (jonka siis myönnän sellainen olevan) voidaan korjata heti kun fliigassa on täysammattilaistuomarit. Ei kannata pidätellä hengitystä odottaessa.
 
Viestejä
480
@Arto Kilponen Olen pikkasen eri näkökannalla asiassa, saatan olla väärässä ja aika näyttää sen, mitä tulee viiden minuutin rangaistuksen muuttumisesta 2+2 muotoon.
Ensinnäkin itse katson uudistusta koko lajin kannalta eli kaikkia sarjoja ajatellen.
Nyt katoaa laskennallisesti yksi minuutti jäähyä pois vanhasta ’vitosesta’ sekä se että ylivoimalla oleva joukkue voi tehdä ’vain’ kaksi YV-maalia. Oma suhteellisen pitkä kokemus, ei siis tilastofakta, on että eipä niitä yli kaksi maalia vitosen aika pelejä hirveästi ole tullut todistettua. Tätä kun peilaa siihen mikä on tarkoituksena uudistuksen takana niin en ole huolissani vaan päinvastoin - nyt on madallettu mielestäni kynnystä antaa iso rangaistus mikä on hyvä asia kun ajattelee mihin suuntaan laji on kehittynyt.
Hyvä on se, että kaikki pelirangaistuksella palkitut, poislukien teknisen pelirangaistuksella palkitut, saavat automaattisesti yhden ottelun pelikiellon sekä kurinpidolta lisärangaistuksen ansionsa mukaan. Tämä on hyvä juttu varsinkin turnausmuotoisissa sarjoissa joita valtaosa sarjoista on. Eli rangaistus kovenee entisestä mallista - ulosajo nyt aina tarkoittaa sitä että ainakin seuraava peli jää hölmöilijältä väliin.
2+2 malli mielestäni hyvä ajatellen niin, että kun toivottavasti kynnys antaa niitä aiheesta madaltuu niin saataisiin tarkemmin pois ei lajiin kuuluva fyysinen ylipelaaminen pois.
Pieni mutta iso muutos vanhaan on myös miten peliä jatketaan kun tulee siirretty rangaistus. Rikottu joukkue tulee nyt huomattavasti useammin aloittamaan ylivoimansa vapaalyönnillä kun jäähy alkaa & peliä jatketaan. Eli päästään useammin heti pyörittämään ylivoimaa pallollisena.
Nyt on myös madallettu kynnystä palkita torikokouksiin vaihtopenkiltä osallistuvia pelaajia eli jos lähdet penkiltä osallistumaan ’kiihkeään tilanteeseen’ tavallaan ulkopuolisena niin palkintona pelirangaistus kylkiäisenä vähintään yhden ottelun pelikielto.
Mutta aika näyttää osaavatko tuomarit hyödyntää uusia työkaluja ja kuinka kauan menee pelaajilta ja valmentajilta oppiminen sekä uuden ’filosofian’ sisäistäminen. Itse koen uudistukset positiivisina.
 
Viestejä
6,430
En käsitä mihin tämä nyt tuleva "madallettu kynnys" perustuu. Nyt on vain poistettu yksi vaihtoehto joukosta, joten minusta se kynnys tulee nimenomaan korkeammaksi nyt.
 
Viestejä
480
Ei muuta kuin odotellaan mitä uudistettu säännöstö saa aikaan… ja ei pelkästään ’huippusarjoissa’ vaan etenkin tavallisten tallaajien ja junioreiden sarjoissa.
Oma ensituntuma on että ollaan ajateltu lajin etua.
 
Viestejä
355
Tässä on hyvä huomata, että uudistuksen tarve lähti ihan muualta kuin meiltä Suomesta tai Ruotsista (vaikka Ruotsissa myös testattiinkin).
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös