Kouvalaisesta kultatyttöjen päävalmentaja

Jukka Kouvalainen (oik.) toimii jatkossa tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana. Suomen tyttöjen U19-maajoukkue voitti MM-kultaa viime lauantaina. Kuva: Salibandyliiga

Jukka Kouvalainen (oik.) toimii jatkossa tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana. Suomen tyttöjen U19-maajoukkue voitti MM-kultaa viime lauantaina. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitto kertoo Salibandyliigan sivuilla uusista nimityksistä maajoukkueiden valmentajien, joukkueenjohdon ja huoltajien osalta. Nimitykset perustuvat Huippu-urheiluvaliokunnan esityksiin, jotka Salibandyliiton hallitus on hyväksynyt.

Miesten A-maajoukkue
Miesten maajoukkueen huoltajiksi on nimetty Juuso Kilpikoski ja Pasi Silvennoinen. Kaksikko on jo ollut kyseisissä tehtävissä miesten maajoukkueen mukana. Sopimukset ovat vuoden 2012 loppuun.

Naisten A-maajoukkue
Naisten maajoukkueen valmentajiksi on nimetty Mika Muukkonen ja Juha Hirvonen. Molemmat olivat päävalmentaja Karo Kuussaaren tiimissä jo edellisessä MM-projektissa. Uutena joukkueenjohtajana aloittaa Esa Partanen, joka siirtyy tehtävään U19-tyttöjen maajoukkueen puolelta. Huoltajana jatkaa Hannele Kero, joka saa parikseen Sari Partasen U19-tyttöjen maajoukkueesta. Kaikkien sopimukset ovat 2+2-vuotisia, 31.12.2015 saakka. Välikontrolli 2013 MM-kisojen jälkeen.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue
Alle 19-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajaksi on valittu Jukka Kouvalainen 1.6.2012 lähtien 2+2-vuotisella sopimuksella. Kouvalainen on toiminut tähän asti U19-maajoukkueen valmentajana. Hän valmentaa naisten liigassa Tikkurilan Tiikereitä. Harry Virtanen siirtyy valmentajaksi päävalmentajan paikalta ja Tommi Seikkula jatkaa valmentajana. Virtasen ja Seikkulan sopimukset ovat 2-vuotisia. U19-tyttöjen muu taustatiimi täydentyy kesän aikana, jolloin nimetään myös naisten ja miesten B-maajoukkueiden valmennus.

9 comments

  1. Liitolta taas aikamoista kekseliäisyyttä näissä valinnoissa. Ehkä olisi odottanut muutoksia, mutta mennää näillä ilman kehitystä.

  2. Tuo on jo surkea trolli 😀

    Onnea historiallisesta ensimmäisestä maailmanmestaruudesta, onnea Kode nimityksestä!

  3. sää ja sun trollis, ootko keksinyt uuden ”sivistyssanan” jota nyt änkeet joka reikään?

  4. Kultaa voittaneen jengin päävalmentaja apuvalmentajaksi? Miksi?

  5. Hienoa Kode ja Hv & Seikkula!
    Onnittelut Maailmanmestaruudesta ja tsemppiä jatkoon.

    Oli hieno seurata eläytymistänne jokaisessa matsissa.

  6. Moi! Vastuullinen paikka! Onnea ja omistautumista Suomalaisen tyttösalibandyn parhaaksi ! Maajoukkue ei perustu seurauskollisuuteen vaan siihen että löydetään joka vuosi paras pelaaja omaa ns. ”tonttia” hoitamaan!:)

  7. ..eli Tiikerit vahvistuu vielä ensikaudeksi, nyt kun herra käyttää asemmaansa ja houkuttelee kaikki potentiaaliset maajoukkuepelaajat Vantaan puolelle???

  8. Samalla tavallahan sitä edelliselläkin kaudella oman seuran joukkuetta vahvistettiin.Miten on noin vaikeaa tajuta,että laajempaa kehittymistä koko Suomessa saadaan siten,että parhaita pelaajia löytyy joka puolelta?Keskittämällä yhteen-kahteen seuraan,ei kehitys ole kovin kauas kantavaa.