Sveitsin liigan finaalit alkavat – johtaako Väänänen Wilerin mestaruuteen?

Kuva: Unihockey.ch

Tatu Väänänen häärii SV Wiler-Ersigenin puolustuksen liiderinä. Kuva: Unihockey.ch
Tatu Väänänen häärii SV Wiler-Ersigenin puolustuksen liiderinä. Kuva: Unihockey.ch

Sveitsiläisen salibandyn kausi huipentuu maan korkeimmalla sarjatasolla viikonloppuna, kun finaalit alkavat. Paras seitsemästä -systeemillä pelattavassa sarjassa vastakkain iskevät Tigers Langnau ja SV Wiler-Ersigen.

Voidaan sanoa, ettei liene epäselvyyttä siitä, pelaako finaalissa kauden kaksi parasta joukkuetta, sillä loppuotteluihin selvisivät runkosarjan ykkönen ja kakkonen. Molemmilla joukkueilla on alla seitsemän pelin mittainen välieräsarja, joten helpolla finaalipaikka ei kummallekaan irronnut.

Runkosarjan voittanut Tigers Langnau kaatoi puolivälierissä HC Rychenberg Winterthurin suoraan neljässä ottelussa. Välieräsarja Lauri Kapasen ja Tommi Aron Alligator Malansia vastaan venyi aina seitsemänteen otteluun, mutta Langnau pinnisti 4-3-voitoin paikan kahden parhaan joukosta. Erityisen mielenkiintoiseksi Langnaun matkan finaaleihin tekee se, että se oli tappiolla välieräsarjassa jo voitoin 0-2 ja 2-3, mutta osoitti henkistä kanttia punnertamalla aina rinnalle ja lopulta ohi.

Vuodesta toiseen ennen viime kauden floppausta (tippuminen puolivälierissä) Sveitsin salibandyä hallinnut SV Wiler-Ersigen toivotti Kloten-Bülach Jetsille hyvää kesälomaa puolivälierissä voitoin 4-1. Sen jälkeen semifinaaleissa vastaan asettui Sveitsin cupin voittanut, Sami Saarisen ja Timo Johanssonin edustama GC Zürich. Tiukassa sarjassa Wiler johti jo voitoin 2-0, mutta viiden ottelun jälkeen sarja oli katkolla Zürichille otteluin 2-3. Kaksi viimeistä koitosta päättyivät kuitenkin kumpikin Wilerin yhden maalin voittoon, joten Sveitsin mahtiseura ponnisti pelaamaan kirkkaimmista mitaleista.

Runkosarjassa Langnau voitti kummatkin finaalijoukkueiden väliset kohtaamiset luvuin 8-3. Niillä ei nyt ole merkitystä, mutta se kertoo hienoisesta yliotteesta tämän kauden osalta Langnaun kohdalla. Wilerin vuosikausien aikana ulosmittaama voittamisen kulttuuri on kuitenkin vankka, kun aletaan puhua näin merkityksellisistä peleistä. Pitkässä juoksussa Langnau on kaikesta huolimatta ollut tällä kaudella Wileriä vakuuttavampi.

Ainoana suomalaisena Sveitsin finaaleissa nähdään siis Tatu Väänänen. Viime kaudella Suomen mestaruuden Seinäjoen Peliveljissä voittanut Wiler-puolustuksen keulahahmo on suuressa roolissa. Väänäsen joukkueineen tulee onnistua hyvin, mikäli Langnaun mielii pitkässä sarjassa kaataa.

Sveitsiläisen salibandyn loppuhuipennusta voi seurata suorina lähetyksinä tuolta. Tulossa on varmasti seuraamisen arvoinen päätös kaudelle.

Sveitsin liigan finaalit:
LA 29.3.2014 Tigers Langnau – SV Wiler-Ersigen
SU 30.3.2014 SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau
LA 5.4.2014 Tigers Langnau – SV Wiler-Ersigen
SU 6.4.2014 SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau
LA 12.4.2014 Tigers Langnau – SV Wiler Ersigen (tarvittaessa)
SU 13.4. 2014 SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau (tarvittaessa)
LA 19.4.2014 Tigers Langnau – SV Wiler-Ersigen (tarvittaessa)

One comment