SPV järjesti erikoisen kauden huipennuksen, jota se ei halua toistaa jatkossa: ”Pelkästään positiivista palautetta tähän mennessä”

SPV oli sitouttanut sarjaan mukaan myös yhteistyökumppaneitaan, jotka näkyivät otteluiden yhteydessä. Kuva: SPV

Suurimmalle osalle salibandyn seuraajista kausi päättyi yksiselitteisesti miesten F-liigan finaaleihin, joissa Oilers päihitti Classicin voitoin 4-3.

Näin ei ollut kuitenkaan Seinäjoella, jossa miesten liigajoukkueen sisäiset finaalit jatkuivat aina torstaille asti. Tuolloin valkoinen joukkue nappasi 9-8-voiton ja voitti joukkueen sisäisen sarjan 4-3. Sarjan tarkoitus oli jatkaa SPV:n kevättä pidemmälle, sillä joukkueen pelit päättyivät puolivälierätappioon Nokian KrP:ta vastaan.

SPV:n seurapomo ja miesten liigajoukkueen valmentaja Tommy Koponen sanoo perjantaina sarjan jälkeen, että toteutettu idea oli alkujaan aamuyön päähänpisto. Mallia otettiin osin Ruotsista, jossa Thorengruppen on pelannut suljettujen ovien takana harjoitusvuoroilla samanlaisen sarjan.

SPV yritti saada Nurmon Jymyä vastustajakseen, mutta naapurin kausi harjoitusten osalta oli päättynyt kuukautta aiemmin, eikä Jymy kokenut tämän vuoksi mahdolliseksi sarjaa, Koponen kertoo.

SPV:n mallissa peleihin pääsi maksavaa yleisöä ja niitä myös lähetettiin F-liigaTV:n kautta.

– Yleisötapahtuma-ajatus tuli siitä esille, että tiedetään, että täällä on aika paljon sellaisia salibandyn kuluttajia, jotka kulkee tapahtumasta toiseen. Tänä keväänä sattui vielä niin, että ei ole mitään junioripelejä tai muuta tässä Etelä-Pohjanmaalla. Kaikilla loppui pelit, Koponen avaa.

Yksi kysymys on tietysi se miten pelaajat innostuu tällaisesta pitkän kauden jälkeen.

– Heitettiin ajatus joukkueelle ja se sai siellä sen verran hyvin kannatusta, että päätettiin lähteä tähän. Matkan varrella tuli vielä lisäjuttuna se, että kun oli poissaoloja, niin kutsuttiin SPV:n vanhoja ex-liigapelaajia paikkaamaan. Tämä oli kriteeri vanhempien puolella ja nuorempien puolella riitti jos oli edustusta SPV:n junioreissa.

– Mukana oli aika monta takavuosien liigapelaajaa. Vielä tuossa ihan viimeisessä seiskapelissä mukana oli Jarno Ihme ja Ville Kuusela. Tämä oli ehdottomasti kokonaisuutena todella positiivinen juttu.

– Pikkuisen taloudellistakin hyötyä tuli ja ennen kaikkea pystyttiin tarjoamaan meidän innokkaimmille faneille salibandya edelleen. Urheilullisesti oli myös joukkueelle onnistunut tapahtuma, että tässä tilanteessa saatiin pelata mahdollisimman kovatasoisia pelejä. Aina kun tulee yleisöä, niin siihen tulee tietty elementti mukaan. Erilaista kuin pelata suljettujen ovien takana, Koponen hehkuttaa.

Ei ensi vuonna

Koposen mukaan järjestelyt suvuivat hyvin, vaikka kausi oli päättynyt. Yhdessä pelissä molempiin joukkueisiin ei saatu tavoiteltua 10 pelaajan kokoonpanoa ja se söi pelin tasoa, mutta muuten Koponen kiittelee pelien viihdearvoa.

– Pelit oli kyllä varsin viihdyttäviä ja monet niistä salibandya parhaimmillaan. Esimerkiksi seiskapeli näytti jo menevän punaisille, kun johtivat 7-3 sitä, mutta sieltä tuli toinen joukkue takaa tasoihin ja ehti mennä ohikin.

Yleisö maksoi joukkueen sisäisistä harjoituspeleistä, mutta palaute oli silti positiivista.

– Tosi hyvää palautetta. Yleisön osalta tullut ihan pelkästään positiivista palautetta tähän mennessä. Se on kiva asia. Sekin on hyvä asia, että ensimmäisestä kolmanteen peliin yleisömäärä kasvoi koko ajan.

Koposen mukaan muutamaan Syke-hallin peliin ei saatu samalla tavalla yleisöä ja kutospeliä rokotti liigafinaali. Kuitenkin katsojamäärä huiteli 100 nurkilla ja osassa peleissä meni selvästi ylikin.

Tässä olisi varmaan aika vaarallista kysyä, että tuleeko tällainen tapahtuma myös ensi vuonna?

– Juuri näin, että toivottavasti ei pelata näitä pelejä, koska halutaan pelata liigapelejä, Koponen nauraa.

– Sen verran voin sanoa, että Jymyltä tuli sellainen signaali, että jos tällainen tulee vielä uudestaan, niin he ovat kyllä kiinnostuneita sitten. Ehkä sen tyyppisenä sitten, jos näin kävisi. Haluan uskoa, että asiaa ei tarvitse miettiä, koska tässä pelaajien kanssa ollaan puhuttu ja haluttiin simuloida sitä, että pelit eivät pääty puolivälieriin, Koponen linjaa.

SPV julkaisi viimeisen pelin yhteydessä kaksi merkittävää jatkosopimusta. Konsta Haukkala ja Juuso Keskinen tekivät joukkueen kanssa 2+1-vuotiset sopimukset.