Salibandyn finaaliherkkuja tuutin täydeltä – katso viikonlopun otteluohjelma

Miesten finaalit polkaistaan käyntiin tänään. Kuva: Mika Hilska

Miesten finaalit polkaistaan käyntiin tänään. Kuva: Mika Hilska
Miesten finaalit polkaistaan käyntiin tänään. Kuva: Mika Hilska

Alkava viikonloppu on herkullinen huippusalibandyn seuraajan näkökulmasta. Miehet aloittavat finaaliurakkansa tänään ja naiset huomenna lauantaina.

Miesten jo ennakkoon historiallista Classicin ja Happeen välistä finaalisarjaa on ehditty hehkuttaa sosiaalisessa mediassa pitkin viikkoa lisänimellä ”landefinaalit”. Joukkueiden voimasuhteita on hehkutettu niin tasaisiksi, että harvempi asiantuntijan tittelillä salibandya seuraavakaan on uskallut veikkalla tulevaa mestaria. Joka tapauksessa tämän ottelusarjan jälkeen tullaan näkemään täysin uusi miesten Salibandyliigan mestari.

Välierien jälkeinen viikon pituinen odotus on nyt siis ohi ja sarja aloitetaan perjantaina Tampere Areenalla klo 18.30. Samanaisena viikonloppuna kamppaillaan myös Jyväskylän hirviteatterissa ja sunnuntaina pelattava ottelu alkaa klo 15 paikallista aikaa. Yle Areena näyttää perjantain ottelun klo 18.25 alkaen ja Yle tv2 sunnuntain kamppailun klo 15.15 lähtien.

Naisten finaalit käynnistyvät huomenna SB-Pron emännöidessä Classicia klo 16 alkaen. Tamperelainen Classic lähtee hakemaan jo seitsemännettä perättäistä mestaruuttaan. SB-Pro on ollut kuitenkin vahvempi tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa niskan päälle ja lähtee ennakkosuosikkina finaalisarjaan.

Pääkallo.fi raportoi kattavasti paikan päältä sekä miesten- että naisten finaaleista.

Lauantaina pelataan myös naisten pronssiottelu ja siinä OLS emännöi Happeeta Oulussa klo 18.00 alkavassa kamppailussa.

Miesten Divarikarsintojen viimeinen vaihe startaa huomenna kahdella pääkaupunkiseudulla pelattavalla ottelulla. Erä Akatemia isännöi FBC Raseborgia klo 15.30 alkavassa ottelussa. SB Vantaa saa vastaansa oululaisen SSRA:n Vantaalla klo 15.00 eteenpäin. Sunnuntaina pelataan vielä yksi kamppailu Divarikarsintoja, kun SBS Masku saa vastaansa Leba-96:n kotikentällään.

Miesten Salibandyliigan finaalit:
Tänään 18:30 Classic-Happee Yle Areenassa klo 18.25
Su 06.04 15:00 Happee-Classic Yle Tv2 klo 15.15

Naisten Salibandyliigan finaalit:
La 5.4. 16:00 SB-Pro-Classic

Naisten Liigan pronssiottelu:
La 5.4 18:00 OLS-Happee

Miesten Divarikarsinnat:
La 5.4. klo 15.30 Erä Akatemia – FBC Raseborg
La 5.4. klo 15.00 SB Vantaa – SSRA
Su 6.4. klo 15.00 SBS Masku – LeBa-96

16 comments

  1. Onko tietoa, että näkeekö näitä pelejä jostain muualta kuin paikan päältä? Ja siis lähinnä nuo miesten finaalit kiinnostaa.

  2. Yleareena… Kannattas panostaa ohjelmiin joissa saatte oikeasti katsojia.

  3. Pääkallo.fi linkki uutisessa vie viime vuoden nuorten sm-välierien ennakkoon?

  4. Aivan käsittämätöntä kuraa tuo Areenan lähetys. Kännykän ruudulle laatu ehkä juuri ja juuri riittää, mutta edes läppärin ruudulla ei voi katsoa, koska on hirveää pikselimössöä.

    Vaikka en kumpaakaan ”landefinaalin” joukkueita kannata, niin ajattelin katsoa kuitenkin. Takana on kuitenkin 20 vuotta lajin parissa. Jos tuolla taustalla ei enää kiinnosta tuijottaa äijien juoksua ja arvailla missä pallo on, niin mitenkähän on normaalin penkkiurheilijan laita.

    Ei lajia näin viedä eteenpäin!

  5. Näin on. Voit vain kuvitella, millaista mössöä se meillä on, kun katsomme lähetystä 55 tuuman tv:stä…
    Aivan surkeata touhua! Soisi ylen arvostavan hieman enemmän tätä hienoa lajia!

  6. Ei ole finaalien arvoista toimintaa Yleltä. Toivottavasti parantavat sunnuntaina nyt kalusto tuotu jostain museosta?
    Tuomaritoiminta aivan loistavaa, eipä laiteta turhista jäähylle.
    Jos runkosarjassa olisi samanlainen linja tuomareille laji olisi kehittynyt laajemmalla rintamalla, nyt vain finaalissa pelataan kansainvälisillä säännöillä?

  7. Juu ei kyllä Areenassa kuvanlaatu ole ihan nykyaikaisella tasolla. Salibandyliigan Youtube-streameissa oli kyllä parempi kuva ja kameramiehetkin pysyivät pallon perässä jopa niin, että hidastuksista oli jotain hyötyäkin.

    Nyt jotain vastinetta YLE-verorahoille!!

  8. Ainoastaan yksi rangaistus pelissä, vastaavasti runkosarjassa olisi ollut samoilla tuomareilla 5-6 turhaa jäähyä. Miksi linja on näin erilainen finaaleissa? Toivottavasti kuitenkin jatkossa myös liigassa saa pelata kuten tänään.

    Kaikkiaan hyvää salibandyä tänään, Classicin kakkonen valmis maajoukkueketju?

  9. Loistava valokuva!
    Sopivan rento ennen tiukkoja vääntöjä.
    Hienoa 🙂

  10. Todellakin melko surullista katsottavaa tuo Areenan kuva. En omista telkkaria tai muutenkaan kuluta Ylen tarjontaa, joten huvittaa maksaa 55e tällaisesta mössöstä. Pääkallo vois ottaa isompana puljuna Yleen yhteyttä ?

  11. Pääkallo on pienen lajin nettisivusto, ei mikään vaikutusvaltainen mediavaikuttaja. Ei taida paljon Pääkallon kommentit Yleä hetkauttaa.

  12. Ei paljoa ei, mutta ehkä pienesti enemmän kuin yksittäisen ihmisen ? Ja ainakin sitä toivoisi, ettei siihen tarvitsisi edes suurta hetkautusta. Ylen tavoitteena pitäis olla laadukkaan lähetyksen ulossaanti.